1

Tēma: Lakam man ari

Sveiki! Patreiz gruti pierast pie domas ka tas tā varetu būt. Sākās viss ar strauju sirds darbību tik ātru ka liekas ka pa muti sirs izkāps,assinspiediens augšā. Melns gar axim. Protams ātrā palidziba. Bailes nomirt. Guļu un tirinos jo raustas viss gan kājas gan rokas,un ļoti ļoti auksti. Kardiologs uzlika diagnozi 1pakapes mitrālā vārstuļa prolaps. Bet citi ar tadu visu dzivi dzivojot.
Ieprieš pulss nebija atrs. Spiediens man no zemajiem. 100/70 aptuveni. Bet tas pulsssss!!!! Nozimeja Ivabradin un Noofen. Dzeru gan pa pusitei jo citadi sit tā jau zemo pirmdienu uz leju. Kautka sadzivoju menesi,divus. Bet tagad atkal 2 lekmes ar dažām dienām strapā. Slimnica iebraucot viss drebeja. Gandriz pağibu. Asisnsspiedies 140uz kautko un pulss ap 200. Ar dizazepam sprici un manu Ivabradinu nomierinajas lenam 3 h laikā. Pëdëjā laikā pulsë kā tads asinsvada kautur vëderā un pakrūtë. Tā kā pulsë ausis.
Bet tās lëkmes. Man tā bail mirt! Liekas ka kautas nopietns un neviens nesaprot ka esmu slima!
Agrāk mocijos ar galvas sāpëm. Magnets,kompjuters. Atrada ka skriemeļi kakla daļæ kadi 3mm nobiditi..
Es nezinu ko domāt! Bail ka miršu no tæ trakæ pulsa kas izskrien,ka sirds vienkarši neiztures,apstāsies.(atvainojos par drukas kļūdām)

2 Izmainīja anons (2021-09-21 16:04:14)

Re: Lakam man ari

Esmu līdzīgā situācijā. 25 gadi.. Sākās jūlija beigās pēc liela stresa, jutu aizdomīgus pārsitienus esot ārā no mājas, kad atnācu, sajūta ka sirds stājās, rokas tirpa un bija trauksme, tomēr pēc nogurdinoša atpakaļceļa mājās sirds nesitās ātri, bet sajūta, ka stājās sirds, tad man bija aizdomas par kaut kādu mirdzaritmiju. Saucu ātros, pulss bija 130 un spiediens 160/95. Kardiogramma normāla, vienkārši tahikardija.

Pēc 15 dienām taisiju holtera monitoringu un ehokardiogrammu, kur arī atklāja mitrālā vārstuļa abu viru prolapsu 0.2-0.3 mm ar nelielām miksomatozam izmaiņām priekšējā virā.
Holters reģistrēja sinusa aritmiju un 7 izolētas ekstrasistoles.

Tad uznāca liels nogurums, prāta apjukums, psihiatrs izrakstīja fluanxol, un uzlabojās apetīte, bet pēc ēšanas pulss ir ap 95-105. Miera stāvoklī gan ir ap 60-90.
Kardiologs un visi ārsti principā uzraksta diagnozi somatoforma veģetatīvā disfunkcija, izraksta beta blokatorus (ilgstošas iedarbības) un sūta mājās, lai tikai noņemtu simptomus bet ne ārstētu cēloni.. Tomēr jūtu, ka iespējams šo sinusa aritmiju daļēji izraisa MVP, jo ir justas asas sāpes sirds apvidū. Kardiologs teica, ka nē, un ka 99% simptomu nav...

Tagad ir tā, ka pastaigājot pa istabu, pulss ir 90-100, pastaigājot pa āru 95-120, citu brīdi kāda iemesla dēļ pulss uziet vienkārši uz 160 mierīgi pastaigājoties. Nezinu ko lai dara, normāli tas nav un beta blokatorus 2 mēnešus arī negribu dzert.

3

Re: Lakam man ari

Arī man ir līdzīga situācija, esmu jau vairākus gadus pazīstama ar VD. Šobrīd šķiet, ka ir paasinājums, bet pēc sajūtām neliekas, ka tā ir VD. Pēdējās naktis dīvaini ap sirdi, šķiet, ka dīvaini sitās, tāds kā nelabums vēl un dīvainas vibrācijas ķermenī. Esmu tā pārstresojusies, ka tik nav kaut kas ar sirdi. Vakar uztaisīju EKG, ceru, ka būs ok. Tik traki, ka prāts izdomā vistrakākās lietas. Un tās sajūtas jau arī tādas pabriesmīgas. Vēl, ja palasa netā simptomus, tad tur pilnīgi viss attiecas arī uz sirds slimībām hmm/