101

Re: Elpošana

Es arī dzēru Ypsoheel, man aptiekāre teica, ka varbūt arī pēc kāda gada lietošanas sajustu efektu, es padzēru mēnešus 3 - 4, nejutu absolūti nekādu uzlabojumu. Es pieļauju, ka tas der vairāk tādiem, kam nupat sākas kādi simptomi un nav tādā nopietnā stadijā tā VD.

102

Varbut kadam ir kadas labas metodes pret elpas trukumiem? Liekas taa kaa plausas butu piepilditas pilnas un nevaru normali ieelpot, bet elpoju leni un dzili - tikunta trukst ta elpa!
Nu jau atkal 2 dienas mani smace, itipasi uz vakara pusi, nevaru izturet to vairs, negribu lai butu ka agrak 4 menesus no vietas diendiena sad sad a vrb tagad tas ir kas cits, pusgada laika jau daudz kas ar veselibu var izmainities....

103

simucis18
Nav nekas cits, noteikti tā pati vecā VD, nemaz nedomā, nav nemaz tik daudz slimību, kas attīstās tik strauji un bez citām blakusparādībām - tikai elpas trūkumu. Es vienkārši pieņemu, ka ir labās dienas un ir - sliktās.

104

Bet man ari sakas sirdsklauves kas nekad agrak pat nav bijusas, pat ne pie VD sad Domaju ka vrb no grutniecibas, man ir 18 nedelas, nezinu vai vins ir tik liels jau, lai spiestu

105

Man liekās,ka daži simptomi pielīp lasot te visus simptomus...kkas zemapziņā paliek un pašam sākas..

Sirsnīgā. . .

106

ja bet elpas trukums var ari but tak no grutniecibas?

107

Var,bet Tev vel ir diezgan mazs laiks,lai būtu tik izteikti..man samazinājās apetīte ap to laiku,likās ka kunģī nav tik daudz vietas vairāk...nevarēju vairs apēst tik lielas porcijas kā agrāk...elpošanu vairāk varētu spiest uz beigu pusi..kaut gan kas lai zin...katrai jau var būt savādāk,vajag pakonsultēties ar savu ginekologi,ko viņa teiks..Vel atceros man šad tad sāpēja zem kreisās ribas,tās ir normālas sajūtas,jo mazulis aug smile

Sirsnīgā. . .

108

Nu cik lasiju tad var trukt elpa jau pat 16 nedela, bet cik var ticet interneta rakstitam, nezinu smile
Nu tad ceru ka tas ir VD nevis kas cits sad
Nu man citreiz kkas sap, kur ribas, bet taka ieksa plausas. Un kungis burbulo un tur viskautkas notiek ieksa tas ari ir normali? Man pat bails ka parcietisu kad berns svers kilogramus un spiedies, smaces kaa saki, vsp sadomasos del VD nezin ko, gruti bus:(

109

Internetā rakstīta informācija 90% ir sviests. smile Tā kā mierinājums visiem tiem, kuri ir nezin ko salasījušies.

110

simucis18
Man grūtniecības laikā neizpaudās VD, bet pēdējā trimestrī bija ļoti grūti elpot, protams, katrai ir savādāk, viss atkarīgs no tā kā bērniņš novietojies dzemdē, kāda anatomija u.t.t., bet jā, bija grūti elpot, jo diafragma pacelta uz augšu un saspiesta, tapēc arī nevar tik daudz gaisu ieelpot, toreiz pat ārstei jautāju vai bērnam pietiek skābekļa un vai uz manu veselību nevar atstāt nekādas sekas, ka nonstopā jūtu elpas trūkumu. Dr paskaidroja, ka dabā tā iekārtots, mēs pielāgojamies situācijai un pat vairāki mēneši, šķietami, bez gaisa nekādu ļaunumu ne pašai, ne mazulim nenodara. Vienīgi pēc iespējas vairāk vajag censties uzturēties svaigā gaisā, vai palietot skābekļa kokteiļus, lai būtu augstāks skābekļa līmenis asinīs.

111

Tad jau nevar nosmakt Grutniecibas laika, ja jau tas ir taa daba iekartots? smile

Laimiga, ka tev atkapas, man traki, visi simptomi kas ir no grutniecibas, man ir vnk neizturami un bailigi, nu kaa jau VD.

112

simucis18
Es vispār nezinu ko darītu, ja tagad sagadītos gaidīt otru mazuli, bail pat iedomāties kā tas ir kad diendienā jāsadzīvo ar visiem VD "jaukumiem" un nevar paņemt kādu tableti. Lai gan mēs plānojam un gribam otru mazuli, bet es visu laiku saku vīram - tikai tad, kad man vairs nebūs jādzer zāles un labu laiku nebūšu izjutusi VD, jo savādāk gaidīšanas laiks var pārvērsties par murgu..... Lai gan zinu, ka ļoti daudzām sievietēm grūtniecības laikā un laiciņu pēc bērniņa piedzimšanas VD atkāpjas.

113

Man arī grūtniecības laikā nebija tik traki..Burbuļošana vēderā vai sāpes paribē domāju var būt no grūtniecības,mazulītis aug un orgāniem paliek mazāk vietiņas jo bērniņš ieņem sev vajadzīgo vietiņu.Varbūt Tev nevis plaušas sāp bet vnk mugurā kāda sāpe ieskrien.Grūtniecība ir ļoti satraucošs laiks,katrs sīkumiņš biedē kur nu vel VD klāt..bet Tev vajag 100% saprast,ka ar Tevi viss ir kārtībā,ja tagad VD moka,tad varbūt pēc dzemdībām atkāpsies..tas ir kā kurai..Viss Tev būs kārtībā!

Sirsnīgā. . .

114

Paldies! Es jau ar tadu domu ari dzivoju - lai VD atkapjas pec dzemdibam!
Nu jaa man ari burbolu, elpa trukst, mugura sap, tie parsitieni-vrb ari viss no bebja.
Bet man pat ir domas ka dzemdibu laika varu nomirt, nu kaa jau del VD, sausmas sad Tape baidos no tas dienas!

115

simucis18.....tad kad pienāks tas brīdis, kad mazais nāks pasaulē, Tu mazākais par ko domāsi vai uztrauksies būs par  VD vai pat kaut kādu nomiršanu:-)))))tici man, Tev nebūs da tavo:-))))))
Taisni tādās reizēs kad notiek kas tik ievērības cienīgs, šķiet ka VD pazūd, jo mēs paši to uz  brīdi nemaļam pa galvu......domāju ka katrs to ir pamanījis....
Tu tik nepazūdi kad piedzims mazulītis, padalies savā dzemdību  pieredzē lūdzu esot ar to mūsu VD:-))))

116

Kitija
Jaa, pagaidam bez zalem, lai gan ginekalogs man atlava dzert zales 2 trimesteri, bet pagaidam turos bez zalem smile Apmeklesu psihoterepeitu pa maksu un meginasu iztikt bez zalem un pec berna dzimsanas ja bus vajadzigas lietosu tas zales smile
Vai Jums ari ir domas par nomirsanu? Vai ja ir kautkadas darbibas, liekas ka slikts kkas var notikt, ta labak nedarit, sita nee, utt??
Maija noteikti nepazudisu smile

117

Man ir tādas domas,es pat sāku rakstīt dienasgrāmatu,lai sarakstītu tur visu to ko reizēm iedomājos ko varētu pirms nāves pateikt tuviniekiem big_smile pašai liekas smieklīgi big_smile bet sliktuma brīžos jūtos drošāk,ja tomēr pierakstu...reizēm ienāk prātā doma kā tuvinieki pārdzīvos,kad nomiršu..tad sevi lamāju,kāpēc domāju tik tizlas domas..iztēlojos,kas notiek debesīs..vai satikšu sen nomirušo draugu,vecmāmiņu utml.. VD-manuprāt,ir bailes no nāves,tāpēc jau ir tādas panikas lēkmes,kad liekās,ka viss cauri...man liekās,ka tad,kad mēs sevī pārvarēsim bailes nomirt tad arī panikas nebūs...jo vismaz man tā liekās,ka tajās dienās,ka pārņem jau vienaldzība uz visu un rupji sakot iestājas pohujisms,kad liekās,ka tiešām labāk nomirt,tad paliek vieglāk...jo tajā brīdī ir pofig,ka vari nomirt..ja varētu katru dienu uzlikt tādu mīksto tādam faktam,tad viss būtu ok un nekādi simptomi nebiedētu..

Tu dzemdībās nenomirsi...es arī šo to iztēlojos pirms dzemdībām...bet nē,Mīļā,ar Tevi viss būs kārtībā..Padomā,kāpēc Tev Dieviņš ir dāvājis šo dzīvībiņu zem sirds?Tāpēc,ka Tev viņš ir jādzemdē un jāaudzina..Tāda ir mūsu misija uz pasaules..Un sievietes ir radītas,lai dzemdētu un izturētu...saka,ka katrai dzemdības ir tik sāpīgas,cik sievietē spēka ir izturēt...Tur būs mediķi apkārt,Tu taču nebūsi viena...Tu būsi drošībā un tā būs skaistākā diena Tavā mūžā,jo nāks pasaulē Tavs bērniņš! Nesatraucies tik ļoti par dzemdībām..es sākumā arī satraucos,bet jo tuvāk nāca tā diena,jo jutos arvien drosmīgāka,arvien gatavāka tam..jo Tu tagad ar katru dienu arvien vairāk tam nobriesti..takā būs viss ok! smile

Sirsnīgā. . .

118

ingaa86 tā nerunā,nevajag tā domāt.Man tikko nomira māmiņa,viņai bija smaga, ātri progresējoša slimība,bet vēl līdz pēdējam viņa gribēja dzīvot,redzēt savus mīļos.Jāizmet ārā no galvas šī slimība,jo mums nekā smaga nav,jo domām ir spēks,jādomā katru dienu ka drīz beigsies tas murgs,un nekādas briesmīgās sajūtas nemocīs,būsim smaidīgi un veseli,jo  patiesībā mums taču nekā nav nopietna tikai sajūtu līmenī.

119

Evija
Izsaku lidzjutibu par maminju sad Tev pec ta sakas VD?

Inga
Jaa, citreiz man ir tas saucamais poxujisms, tad kad viss jau pieriebies un apnicis cinities, tad ir nedaudz vieglak, protams smile Bet tomer dzivot gribas.

120

simuci paldies. Nē man jau no oktobra atgriezās vd un nu jau bija labāk domāju teju teju vis atkal būs labi un tagad pārdzīvojumi,nervi un atkal ārdās visas sajūtas.