1

Tēma: Mana veģetatīvā distonija?

Mana ikdiena noveda mani pie sajūtām, kas liecina par to, ka arī es esmu ierakstīta distoniķu pulciņā.
Tā kā mana pieredze un māka apkarot šīs sajūtas ir visai niecīga, gribu lūgt viedokli jums.
Pirms diviem mēnešiem mocījos ilgā bezmiegā, kuru pavadīja bailes nomirt, bailes no insulta, tfu, tfu, tfu, jo galvas sāpes un reiboņi ir ikdiena.
Devos ceļojumā, kur no papildus uztraukuma nekontrolējami raustījās ķermenis un mocības ilga līdz pats saņemies un kaut kā nu iemeiedz. Dienā viss kārtībā. Tad nu es sapratu- vaina ir galvā (domās).
Atgriežoties uz LV, devos pārbaudīt sirdi, uztaisīju pilnas asins ainas analīzes, viss kārtībā. Mēģināju lietot relaxen forte un silvadeprex+magne B6. Bez rezultāta
Bet sajūtas ik dienu, ik vakaru nemainīgas- roku tirpšana, bailes, galvas sāpes, reiboņi, ķermeņa trīce miegā.... Smagi uzturēties koncertos un lielā sabiedrībā.
Devos pie neirologa (ļoti iesaku GK klīnikā dr. Svilpi), kura izrakstīja Noofen. Starp citu, likās, ka kļuva labāk, bet nedrīkst lietot ilgstoši. Nosūtīja uz galvas smadzeņu magnētisko rezonansi- viss kārtībā, neirometrija rokām un kājām- viss kārtībā, doplerogrāfija galvas un kakla asinsvadiem - arī, protams, paldies Dievam, viss kārtībā!
Devos pie psihoterapeita, izstāstot visu kas noticis un kādas sajūtas mani pavada, secinājums- VEĢETATĪVĀ DISTONIJA!
Nuja, saņemu ieteikumu dzert Adaptol 1x dienā. Ziniet, nepalīdz! Dzeru nervus tēju, atmetu kafiju.
Trīce ķermenī ir traucējoša pat dienā, darbā nevari koncentrēties, vakarā esi emocionāls, viegli nokaitināms un raudulīgs, jo izmisumā par dūrieniem galvā, reiboņiem un par to, ka nespēj vai arī vēl neesi iemācījies dzīvot pilnvērtīgi.
Visas pārbaudes nu bija izietas. Palika tikai viena - B.Burgdorferi IgM un IgG asinīs (pārbaude uz Laima slimību), ko es pilnīgi izslēdzu kā draudu man, jo ērce nav bijusi. Saņemu analīzes un rādītāji uz robežlīnijas,rīt taisu analīzes atkārtoti un parīt dodos pie ārsta!!! katram iesaku pārbaudīties!
Vispār esmu izmisumā, jo bail no abiem variantiem. Vakaros eju vannā, tas it kā nomierina, lasu pozitīvu, no rīta pieceļos pozitīva, bet dienā sajustais liek sabrukt ik vakaru.
Iesakiet kā mazināt trīci, paniku un bailes no visādiem insultiem, utt.
Iesakiet, kādus medikamentus lietot. Paldies!!! Un visiem visu pozitīvu ! smile

2

Re: Mana veģetatīvā distonija?

Pa dienu Tavs prāts ir nodarbināts un Tu nepievērs uzmanību sajūtām. Vakaros esot mājās Tu sāc ieklausīties savās sajūtās - tas notiek neapzinàti.
Uz rudeni ir saasinājumi - to var redzēt arī šajā portālā. Vasarā te bija miers un klusums, tagad rosība. Kāpēc? Jo vasarā visiem ir ko darut, pozitīvas emocijas utt. Savukārt tagad ir gan saasinājums, gan vairak brīva laika un zūd foršās emocijas.
Ieteikums - padzer divas nedēļas noofen. Nodarbini sevi arī pēc darba - pastaigas, sports, baseins, masāžas. Taisi kūkas uttt.

3

Meitene rakstīja:

saņemu ieteikumu dzert Adaptol 1x dienā. Ziniet, nepalīdz!

Man arī izrakstija Adaptol - Man no viņa arī ne silts ne auksts - dažreiz pat liekas ka vis vēl vairāk pasliktinās..
Bet man ir nerealitātes sajūta visu laiku.

4

Liels paldies!
Ļoti izmainījās dzīve kopš mokos ar šo visu! Mēs visi tiksim galā un uzveiksim savas bailes un slikto pašsajūtu! smile

5

Liels paldies!
Ļoti izmainījās dzīve kopš mokos ar šo visu! Mēs visi tiksim galā un uzveiksim savas bailes un slikto pašsajūtu! smile

6

Liels paldies!

7

ņjā... man jau no rīta galva tāda, it kā izpluacēta vai ceļaruļļa sabraukta...:) un - pārbaudīties tiešām iesaku, jo visas manas sāpes tiešām izrādījās reālas un pamatotas - pamatīga skolioze, šķidrums ceļgalā, venozās atteces traucējumi. tā, ka - nevar uzreiz visu uz VD norakstīt. izturību!;)

8

Šodien man izrakstīja amitriptilīnu. Kādam ir pieredze ar šo?

9

Meitene rakstīja:

Šodien man izrakstīja amitriptilīnu. Kādam ir pieredze ar šo?

Piedodiet, bet stulbākais jautājums ever!!! Katram būs savādāka reakcija uz zālēm - kas vienam palīdz, otram bē. Internetā raksta tikai negatīvo pieredzi.
Ieteikums: nelasi info par zālēm, bet lieto kā ārsts norādījis. Ja ir ok, tad forši, ja slikti, tad palieto vēl vienu reizi, ja joprojam slikti, tad sazinies ar arstu un maini zāles.

10

neieteiktu gan nelasīt instrukciju. ārsts, izrakstot medikamentus, nevienmēr visu zina par cilvēka veselības stāvokli. var gadīties, ka ir kāda kaite, pie kuras nemaz nedrīkst tādas lietot, bet ar ārstu tas netika apspriests. ja, protams, ir baigās bailes no zālēm vispār, tad var ēst "uz dullo". jāatceras, ka tur tiek uzskaitītas visas iespējamās blaknes. bet internetā, vismaz nelatviešu saitos, raksta gan sliktas, gan labas atsauksmes - vismaz var sagatavoties, kas var sagaidīt, visi šitie neiroleptiķi, AD, benzzodiazepīni nav no tām nekaitīgākajām zālēm.

11

dita rakstīja:

neieteiktu gan nelasīt instrukciju. ārsts, izrakstot medikamentus, nevienmēr visu zina par cilvēka veselības stāvokli. var gadīties, ka ir kāda kaite, pie kuras nemaz nedrīkst tādas lietot, bet ar ārstu tas netika apspriests. ja, protams, ir baigās bailes no zālēm vispār, tad var ēst "uz dullo". jāatceras, ka tur tiek uzskaitītas visas iespējamās blaknes. bet internetā, vismaz nelatviešu saitos, raksta gan sliktas, gan labas atsauksmes - vismaz var sagatavoties, kas var sagaidīt, visi šitie neiroleptiķi, AD, benzzodiazepīni nav no tām nekaitīgākajām zālēm.

Dita, piedod, bet neesi izbaudījusi distonijas simptomus līdz galam, ja šādi saki.
Kāpec es saku, ka nevajag lasīt instrukciju un ko saka internetā un citi, kuriem ir negatīva pieredze.
Jo distoniķis neapzināti gaida, ka atkal būs sliktas sajūtas. Izlasot blakusparādības distoniķis tas neapzināti gaidîs.
Atgādinu, ka distonija nav fisziska sasimšana, bet emocionāla.
Jā , protams ir iedobežojumi, bet distoniķis jau sen ārstam ir izstāstījis par savām kaitēm gan reālām, gan izdomātām.
Palasi foruma senākus ierakstus un sapratīsi kāds ir videjais un trakākais distoniķis (personiska pieredze gan ar sevi, gan šeit satiktiem distoniķiem) protams, ne visiem ir šī dramatizēšana ar distonijas simptomiem, tad varu teikt, ka šim cilvēkam ir ļoti noveicies, ka distinija ir tik viegla wink

12

fakenick7 rakstīja:
Meitene rakstīja:

saņemu ieteikumu dzert Adaptol 1x dienā. Ziniet, nepalīdz!

Man arī izrakstija Adaptol - Man no viņa arī ne silts ne auksts - dažreiz pat liekas ka vis vēl vairāk pasliktinās..
Bet man ir nerealitātes sajūta visu laiku.

Man no Adaptola mocīja bezmiegs, no otrās lietošanas dienas, līdz 5iem, 6iem rītā katru dienu mocījos. Pastiprinājās depresija. Pārtraucu, izrakstīja miega zāles (benzodiazepīnu grupas). Redzēs..

13

taisot kuukas ari var verot savas sajutas,piedomat sad