Tēma: Mana veģetatīvā distonija?
Mana ikdiena noveda mani pie sajūtām, kas liecina par to, ka arī es esmu ierakstīta distoniķu pulciņā.
Tā kā mana pieredze un māka apkarot šīs sajūtas ir visai niecīga, gribu lūgt viedokli jums.
Pirms diviem mēnešiem mocījos ilgā bezmiegā, kuru pavadīja bailes nomirt, bailes no insulta, tfu, tfu, tfu, jo galvas sāpes un reiboņi ir ikdiena.
Devos ceļojumā, kur no papildus uztraukuma nekontrolējami raustījās ķermenis un mocības ilga līdz pats saņemies un kaut kā nu iemeiedz. Dienā viss kārtībā. Tad nu es sapratu- vaina ir galvā (domās).
Atgriežoties uz LV, devos pārbaudīt sirdi, uztaisīju pilnas asins ainas analīzes, viss kārtībā. Mēģināju lietot relaxen forte un silvadeprex+magne B6. Bez rezultāta
Bet sajūtas ik dienu, ik vakaru nemainīgas- roku tirpšana, bailes, galvas sāpes, reiboņi, ķermeņa trīce miegā.... Smagi uzturēties koncertos un lielā sabiedrībā.
Devos pie neirologa (ļoti iesaku GK klīnikā dr. Svilpi), kura izrakstīja Noofen. Starp citu, likās, ka kļuva labāk, bet nedrīkst lietot ilgstoši. Nosūtīja uz galvas smadzeņu magnētisko rezonansi- viss kārtībā, neirometrija rokām un kājām- viss kārtībā, doplerogrāfija galvas un kakla asinsvadiem - arī, protams, paldies Dievam, viss kārtībā!
Devos pie psihoterapeita, izstāstot visu kas noticis un kādas sajūtas mani pavada, secinājums- VEĢETATĪVĀ DISTONIJA!
Nuja, saņemu ieteikumu dzert Adaptol 1x dienā. Ziniet, nepalīdz! Dzeru nervus tēju, atmetu kafiju.
Trīce ķermenī ir traucējoša pat dienā, darbā nevari koncentrēties, vakarā esi emocionāls, viegli nokaitināms un raudulīgs, jo izmisumā par dūrieniem galvā, reiboņiem un par to, ka nespēj vai arī vēl neesi iemācījies dzīvot pilnvērtīgi.
Visas pārbaudes nu bija izietas. Palika tikai viena - B.Burgdorferi IgM un IgG asinīs (pārbaude uz Laima slimību), ko es pilnīgi izslēdzu kā draudu man, jo ērce nav bijusi. Saņemu analīzes un rādītāji uz robežlīnijas,rīt taisu analīzes atkārtoti un parīt dodos pie ārsta!!! katram iesaku pārbaudīties!
Vispār esmu izmisumā, jo bail no abiem variantiem. Vakaros eju vannā, tas it kā nomierina, lasu pozitīvu, no rīta pieceļos pozitīva, bet dienā sajustais liek sabrukt ik vakaru.
Iesakiet kā mazināt trīci, paniku un bailes no visādiem insultiem, utt.
Iesakiet, kādus medikamentus lietot. Paldies!!! Un visiem visu pozitīvu ! ![]()