1

Tēma: reiboņi, kamols kaklā, sirdsklauves- pilns komplekts.

Čau visiem,
rakstu šeit, lai kaut cik nomierinātos un saprastu, ka tā nav kārtējā sirdtrieka, insults vai miršanas lēkme. Šodien jūtos galīgi švaki. Vakar piedalījos sieviešu skrējienā, viss bija super, noskrēju 7,5km, protams, vienā brīdī palika grūtak skriet, galva nedaudz sareiba, bet noskrēju. Atbraucu vakarā mājās, viss baigi forši, dodos gulēt un sākās...kā miegu ciet tā BOOOM takā tāds kritiens bezdibenī- acis uzreiz vaļā, sirds tāda vāja, smagi sitas..ok, nodomāju, ka kkāds sapnis...miegu ciet atkal...un atkal..šādi kādas 3h nomocījos, kamēr aizmigu, lai gan beigās jau bija bail iemigt, jo likās, ka pa miegam vienkārši aizmirsīšu elpot vai sirds apstāsies (smieklīgi, ne?). Tad nu nogulējusi nieka 4h cēlos uz darbu un jau visu ceļu mašīnā uz Rīgu (esmu līdzibraucējs) biju ierāvusies savā kūniņā, jo tā vājuma sajūta un bailīte (trauksme) neatkāpjas. Un tagad jau vispār, strādāju ar dokumentiem, visi burti šķobās, galva griežas, sirds dauzas kā negudra, mute sausa, vienvārdsakot, pilns komplekts. Ar prātu skaidri apzinos, ka šis viss ir tikai manā galvā un aŗi tagad rakstot sajūtas atkāpušās, taču kad tās pārņem es palieku bezspēcīga. Katra reize man liekas tā īstā un ļaunākā, briesmīgi. Man ir apnici ssūdzēties takā tādai omei par iedomātām lietām, pie ĢĀ neeju vispār, jo viņa sen jau manī neklausās, tik ik palaikam apmeklēju kādu speciālistu, lai pārliecinātos, ka neesmu slima. Tagad, piemēram, došos pie LOR, jo man uz kakla mizlīgs limfs, protams, ka bail par to, salasījos (kļūda!) par visādiem rīkles audzējiem, pietika vēl delfos ar to rakstu par vīrieti, kurš nomira no vēža un viss, man ir visi simptomi un sāpes klāt. [Pagājušajā nedēļā man piesūcās ērce. Esmu potēta, bet šis laiks, līdz paies 30 dienas velkas..un katru reizi, kad atceros, ka bija ērce, pārņem milzīga trauksme, jo bail, ka parādīsies temperatūra, galvassāpes vai pleķis. Nu tas taču nav normāli. Man ir ļoti jauka un stabila dzīve, lieliska ģimene un darba, bet es nesaprotu kas notiek, kas man ir jārisina? Zinu, ka terapeits ir labākais risinājums, taču tam nepieciešams veltīts vismaz 2x mēnesī, ideālā gadījumā 1x nedēļā. Pēc izglītības pati esmu psiholoģijas bakalaurs, bet cik ironiski.....izpsoru visus savus aizsardzības mehānismus, bērnības traumas,,,,taču nespēju sev nekādīgi palīdzēt. Paldies tiem, kas izlasīja šo bezjēdzīgo penteri. Taču tik bezjēdzīgi katru dienu pavadu nu jau no novembra, sasodītus 7 mēnešus esmu tādā kā burbulī, nāk raudiens jo pietrūkst tās vec;as manis kas vēl gadu atpakaļ priecājās par dzīvi. Cik nožēlojama sajūta, tā bail nomirt, taču dzīvot ar pilnu klapi nav iespējams, jo fiziski jūtos sagrauta.

P.S.- esmu lasījusi, ka Jums mēdz būt kamols kaklā? Vai tā sajūta izpaužas tā, ka rijot siekalas takā nokrakšķ skriemeļi vai skrimšļi kaklā? Jo man nav tāda bumbuļa sajūta, ka man tur kas būtu, bet kad riju siekalas, vienkārši takā aizķeras aiz kaut kāda kaula- nokrašķ un aiziet viss tālāk, grūti aprakstīt... big_smile un vispār, man ir vēl 1001 simptomi- krakšķ krūškurvis, piemēram, ko šeit neesmu atradusi nevienam, tā vien liekas, ka šis ir tas īpašais un ļaunākais simptoms, ja neskaita manu kaklu- tas ir viens no iemesliem kapēc arī iešu pie LOR.

Jauku Jums dienu.

2

Re: reiboņi, kamols kaklā, sirdsklauves- pilns komplekts.

Tas laikam ir pats trakākais, ka VD piemetas cilvēkam, kurš saprot psiholoģiskās lietas.
Nu Tev viss kārtībā tajā kaklā wink To arī LORs pateiks. Tad Tu nomierināsies un aidā, būs jauna liksta. Pamatā bailes - tak pārstāj baidīties no tās nāves. Mirst vienu reizi un Tu pat nesapratīsi, ka tas ir noticis
Un Tavā gadījumā, es domāju, ka palīdzēs tikai Terapija (kā jau minēju Tu esi sliktākais VD gadījums, jo ir zināšanas). Tos pašus AD var padzert.

nu un pati zini, ka gūglēt Tu nedrīksti smile

3

Es jau nojaušu, ka LOR man neko jaunu nepateiks, bet tā baža, a ja nu tomēr?...apsolos vairs nekur neiet- arī nestrādā, nevaru taču sevi ar ķēdi pie gultas piesiet. Īstenībā smieklīgi, kā kaut kas iesāpas vai ieduras (kas ir pilnīgi normāli), tā viss- pasaules gals. Jau iztēlojos kā mans dēls paliek viens un viņam būs tik pat briesmīga bērnība kā man (šis arī noteikti ir mans lielākais tarakāns..). Apzinos, no kurienes tie tarakāni manī, esmu izraksņājusi sevi no A-Z, neteikšu, ka man tas ir baigi palīdzējis. Nemaz nerunāšu par to kā tas iespaido manas attiecības ar partneri. Tagad uz doto mirkli jūtos absolūti normāli un domāju: nu nafig es saceļu tādu traci sevī? Un tā katru reizi. Man VD ir tik tiešām no bērnības, atceros kā vecmāmiņa sauca ātros, jo man acīmredzot bija PL, atceros, ka nebija ko elpot- šie atbrauca, sašpricēja un miers. Tad pusaudžu gados ik pa laika kaut kas uznāca, bet tad par tādu VD neko nezināju. Bet pēdējais gandrīz gads ir vienkārši neizturams, nerunājot par pēdējiem 7 mēnešiem. Man jau šķiet, ka esmu tādā bedrē, no kuras nekad neizkāps, drīzāk jau liekas, ka tā taču nevar būt VD, ka tik traki katru dienu, ka ar mani noteikti ir kaut kas slikts.

Milēdij, paldies par sapratni un atbildi. Tas palīdz.

4

Bet Tev kā cilvēkam ir saprašana, ka tas viss ir galvā. Tu zini savus tarakānus un īstenībā arī zini kā ar to tikt galā, bet vai vajag Tev to pašai risināt? Tu turi tās visas vecās emocijas sevī, neatlaid, neapzinies. Te palīdzēs izrunāšanās. Ja nav te atbilde, tad varbūt kāds cilvēks, kuram uzticies vai tas terapeits, kurš palīdzēs saprast tarakānu sajūtas un atbrīvoties no tā. Es domāju, ka Tu saprati manu domu wink

5

Jā, tagad pie pilnas apziņas un ar labu pašsajūtu apzinos. Kā nedaudz izmainās pašsajūtā, tā krītu grāvjos.. esmu centusies iet pie terapeita, bet otro reizi nekad neaizeju, nezinu kapēc. Nezinu ar ko, lai izrunājos un ar ko lai vispār sāk.

6

Unteetee. Man ar ir vd izpausmes. Bet eju uz labo pusi. Jau kadus 6 menesus. Man bija daudzi simptomi. Tagad vel netieku vala no bailem dazadam. Vietuliba. Sveshas talas vietas. Lielveikala rindas. Bet ir labak. Bija paris menesi kad isti no majas nevareja iziet un majas ar nosedet nevareju. Panika. Ko darit. Noverst domas. Nedoma par neko. Jo ja esi uz negativa vilna prats japarsledz . Doma labas lietas. Berni. Jauki brizi. Sports. Izklaides. Es dzeru silvadeprex un magne b6. Dzeru noofen. Bet tagad nee. Bij doma par psihoterapiju. Nesanemos bet vajag. Ir edakteris.lv tur var meginat. Atceries visu mes izdomajam pashi un kermenis attiecigi reagee. Muki staiga pa oglem vinu prats pasaka kermenim ka nesap un sie pat neapdedzinas

7

Paldies Jums par atbalstu smile

8

Nav problemu. Man ar patik izrunaties

9

Varam ari privati. Pz sadala augsa. Tu savu es savu sapi. Bezmaksas terapija

10

Visgrūtāk ir uzsākt rītu ar pozitīvām domām. Jāizdomā kā to negatīvismu dabūt ārā no sevis. Un tās bailes kā aizidzīt, kad uznāk. Un vēl pārliecību, ka esi vesels... big_smile

11

Man ar riti gruti. Piecelos savacam abi bernus 2gb. wink. Pirms 8 esmu brivs. Darba tagad maz. Panemos pa maju. Youtube yoga . Pameklee yoga adriane. Labais. Tad paskrienu vai zveja vai ko citu nodarbinu sevi. Ap 10 esmu darba. Tajau talak normali

12

unteetee...lasot Tavu sāpi, jāaztīst, ka pēc tādas piepildītas dienas ar zināmu devu slodzes nav brīnus ka bij radusies tāda iemigšana....man ar tā ir, ja diena bijusi gana piepildīta....un man ar šķiet ka manā dzīvē viss ir ok, lai nerastos šāda veida problēmas, bet parokoties dziļāk vai izpētot bērnību, tad ogo go kas nāk gaismā:-))))
Ko ieteikt ir grūti....jo pati kuļos....:-) ir dienas ka liekas viss ir super, ir dienas kad nekas nav super:-)))
Rīt vēl jādodoas uz MUSE koncertu, kas ar mani nedaudz uzvelk (jo baidē masas ), bet ne velna, es iešu un baudīšu to:-)))))
Lai Jums visiem jauka šī dieniņa lai kas kā nerisinātos!!!

13

Maija, paldies par atbalstu un lai Tev rītdien super koncis!

14

Paldies:-))))

15

es pagajusaja koncii, HURTS, noravu normalu passajutu, pec darba bijam, bija baigais nogurums bet sanemos, majas pec stavesanas kajas krampjos paraustija , sabijos, vot taa

16

Lasu un domāju, johaidī, cik laikam mūsu ir daudz!
Pilnīgi saprotu Tavas sajūtas un pārdzīvojumus, un to briesmīgo bezspēcības sajūtu, kad uznāk tie sliktumi. Es pati ar šito no janvāra vidus cīnos. Vienu brīdi likās jau, ka ir ok, bet tad atkal - viss no gala. Un jocīgākais ir tas, ka arī man mamma ir psihologs, esmu pati daudz urbusies cauri Jungam, Freidam savulaik, ezotērikai, garīgajām lietām - vēl pirms gadiem 3 biju vispār absolūta miera iemiesojums, nekas mani nevarēja no līdzsvara izsist. Es arī sportoju, cenšos mainīt ikdienu maksimāli, bet bez rezultātiem - man arī it kā super ģimene, īsti nekādu ikdienas problēmu vairs nav (senāk gan bija daudz traumu bērnībā, psiholoģisku).

Kamols kaklā man bijis laikam vienreiz. Kad reāli bija tāda lēkme, kad likās, ka nevaru vispār paelpot. Bet tās sajūtas mainās - man, piemēram, ikdienā viegls reibonis. Tāda jocīga galva. Tad reizēm liekas, ka tirpst piere/deniņi, tad spiež sirdī, un vēl man no šitā visa pampst acis. Agrāk nekā tāda nebija (pieļauju, ka no spiediena maiņām, jo mana vislielākā baža ir par to, kad uzkāpj asinsspiediens - pat nezinu, kādēļ tā baidos no tā).

Tā kaut kā. Baigi žēl jau dzirdēt, ka mēs daudzi ar šo cīnamies un cīnamies, un tik ātri un gludi tā tikšana uz pekām neiet! Es arī labprāt ar kādu parunātos, kas vienkārši grib izkratīt sirdi un otrādi smile

17

Labvakar visiem!
Šodien biju pie LOR ar visu savu limfmezglu kaklā un paranoju galvā- viss ir kārtībā, ja neskaita atvilni, kas man nav nekāds jaunums. Limfmezgls ticamāk ir no manām hroniskajām iesnām vai sliktajiem zobiem. Izrakstīja man kuņģim tabletes un degunam pilienus. Vissssssss, jāsaņemas un tagad tikai vajadzētu neizdomāt jaunu slimību big_smile kad darbā būs brīvāks režīms, došos uz Ļermontova ielu pie speciālista, pieļauju domu, ka nepieciešami AD.
Novēlu Jums visiem izturību, pozitīvas domas un pilnu ikdienu ar darbiņiem, kas neļauj domāt par muļķībām un fiziskajiem simptomiem. Šodien laikam ir mana labā dienā, jo tos visus ignorēju big_smile

Anna, ja kas, raksti man smile

18

Ja kādam noder varat ebay vai amazonē pameklēt homeopātiskās tabletes Dysto Loges,esmu DE un daktere man izrakstīja šīs,kopš mokos ar VD lietojot šīs miegs ir atgriezies,pašsajūta labāka,mani simptomi saistās ar sirdi visvairāk,gaidu rindu pie kardiologa,EKG neko sliktu neuzrādīja ceru ka padziļinātā izmeklēšana būs laba un tiešām tā būs VD jo man viņu tā dīvaini uzreiz uzstādīja pēc uzklausītām sūdzībām ,ekg un asinsspiediena izmērīšanas ne analīzes taisīja nekā tik iedeva nosūtījumu pie kardiologa.

19

Sākās man tas viss murgs pēc bērna piedzimšanas,pēc gadu ilgām negulētām naktīm ,tagad cīnos,ir sliktās dienas ir labākas,PL vairs nav tik izteiktas,bija brīdis kad bija visi simptomi katru dienu,tagad paldies dievam tie vairs nav tik spēcīgi,bet laiku pa laikam uznāk tikai vieglāk,kamols kaklā ,sausa mute un stipras slāpes tas ir pirmais ar ko nāk sliktumi virsū.

20

Man panika pat aiziet bernam pakal uz skolu ,dazreiz.. Bet bija laiks ka ara nevareju iziet .. Nepazistu sevi ,, neredzu tam galu sad