121

Re: GRUTNIECIBA

simucis18 rakstīja:

Jaa, zinu, ta jau dariju, tik izslideja ara man taa vate big_smile Vrb tapec ari paradijas taa glotinja smile

Kaa Jums vsp iet? Kaa parciesat so karstumu?

Man karstais laiks beidzās ar pabūšanu slimnīcā. Atkal piemeklēja pamatīga sirds tahikardija, ļoti zems spiediens un kaut kā biju zaudējusi daudz škidruma. Šodien jau esmu mājās, bet nu neteiktu, ka jūtos baigi labi. Lēkmes piemeklē teju katru dienu, nesaprotu īsti, kas tam ir par iemeslu, jo nekas nav mainījies. Cīnos kaut kā, ir grūti..burtiski skaitu nedēļas, vēl palikušas 7..liekas vesela mūžība.

122

Jaa, man ari bija gruti, galva griezas, elopt bija gruti, likas ka gibsu visu laiku, meginaju pagulties tad labak palika, paldies dievam slimnica man tas nebeidzas...gruti vnk ir jo + mums vel veders liels, smagumu janesaa...

123

bellae
Pacenties sevi noskaņot pozitīvi! Man bija grūtnieču diabēts un svars nāca klāt pa minūtēm, tā baidījos kā izskatīšos kad būs pilni 9 mēneši, bet nesagaidīju, jo meitiņa piedzima 6/7 nedēļas par agru. Kaut kā zemapziņā visu laiku likās, ka piedzims pirms laika, tā arī notika. Ārsti teica, nav ne jausmas kapēc tā, medicīniski nekādu iemeslu tam nebija. Tapēc priecājies par katru dieniņu, ko mazulītis pavada Tavā puncī, jo ik diena ir ļoti svarīga! Kas Tev gaidāms? Un kas simucis18?

124

Man meitinja bus smile Palika veel 3 menesi, nevaru jau ari sagaidit, lai atrak paietu dzemdibas, aizmirstos tas sapes un varetu zales sakt lietot.

125

simucis18
Ko nolēmi darīt ar barošanu, domā lietot zāles vai barot?
Kas attiecas uz sāpēm, tici man, to Tev pateiks jebkura mamma - tiklīdz Tu pirmo reizi paņemsi savu mazulīti uz rokām, visas domas par sāpēm būs kā ar burvju mājienu - prom. Tā bezgalīgā mīlestība atsver katru sekundi ko pavadīsi sāpēs. Un nekur jau nav teikts, ka Tev dzemdības būs smagas. Parunā ar savu mammu, kā viņai gāja, taču arī tas nav rādītājs, jo iespējams, ka tajā laikā kad viņa laida pasaulē Tevi, vēl nebija anestēzijas. Lielākā daļa manu draudzeņu ir dzemdējušas ļoti viegli, arī pirmajās dzemdībās, mana krustmāte vispār ēda šokolādi dzemdējot un kad viņai iedeva bērniņu, viņa teica, jūs ko jokojat, tas taču nevar būt manējais, tās ko bija visas dzemdības, a kur tās sāpes par kurām visi runā? Tā, ka degunu augšā. Tev priekšā stāv brīnumains laiks, skaistākais laiks Tavā mūžā, krāj spēkus, smelies iedvesmu un nodarbojies ar pašiedvesmu! Lai tev viss izdodas un lai brīnumjauks šis satikšanās laiks Jums abām ar mazo punča iemītnieci!

126

Kitija
Nee, ja pienins bus pietiekoss, tad barosu ar kruti, tik ilgi cik vel varesu smile Jo man nav katru dienu slikti, varu paciest tas paris dienas, kad jutos sausmigi sad

Nu mammai bija smagas, manai masai ari bija loti ilgas un smagas, tapec baidos sad Jaa, zinu un ticu kad rokas panemsu visas sapes aizmirsisies, bet lidz tadam vel jatiek wink

127

Kitija visu laiku tiešām ļoti cenšos domāt pozitīvi un runāties ar mazulīti (meitiņu), ka viss ir labi un būs labi, ka vēl mazliet jāpaciešas un tad jau mēs tiksimies, esmu arī runājusies, lai pirms laika tomēr nepiesakās. Kaut gan reizēm esmu pieķērusi sevi pie domas par priekšlaicīgu tikšanos, taču tad mēģinu ātri tās domas virzīt prom.

simucis18 nu re cik jauki, arī meitiņa smile

Mēs vienmēr baidāmies no nezināmā, domājam kā būs! Arī es pirms dzemdībām ļoti baidījos, bija nenormāli smagi, bet kad ieraudzīju meitiņu, eh, tā laime nav vārdos aprakstāma smile Arī tagad es baidos gaidot ķeizaru, jo nezinu kā tas ir, nezinu kā jutīšos utt., miljoniem domas šaudās pa galvu, taču mierina doma, ka man ir līgums ar savu ārsti un zinu, ka viņa visu maksimāli kontrolēs.
Man ir palikušas 7nedēļas, ai, kā gribas lai tas laiks aizskrien ātrāk smile

128

bellae
Pagaidām izskatās, ka šeit meiteņu māmiņas vairumā. smile Man arī ir meitiņa. Man ļoti patika tā īpašā sajūta esot stāvoklī, apziņa, ka sievietes mēs esam visu mūžu, arī mātes - lielu mūža daļu, bet grūtnieces gan pavisam neilgu laiciņu man lika vēl jo vairāk novērtēt to svētību, nēsāt sev zem sirds jaunu dzīvībiņu. Ja ne tas grūtnieču diabēts es būtu gribējusi lai grūtniecība noris kaut vai 2 gadus, man kaut kā izteikti bija domas par to, ka mazulīte man puncī ir drošībā un pasargāta, taču kad piedzims tad viņa protams būs daļa no manis, taču nu jau tik daudz ārējo apstākļu ietekmēs viņu. Tagad skatoties grūtniecības laika bildes arī es pati saredzu tajās tādu īpašu starojumu, apgarotību. Lai arī Tev atlikušais grūtniecības laiks ir miera un harmonijas piepildīts. Lai ļoti skaists satikšanās laiks un lai ļoti viegls atkopšanās laiks no ķeizara. Vai esi jau iegādājusies pēcoperācijas jostu? Man to uzlika uzreiz, nākošajā dienā, pēc USG, jo dr teica, ka tas palīdzot daudz ātrāk sadzīt rētai un arī sāpes griezuma vietā stipri mazākas, kā arī papildu balsts, jo gan jau Tu zini, ka ķeizara laikā saplēš vēdera muskuļus un tapēc ir diezgan grūti daudz ko darīt, kur iesaistīta vēderprese. Noteikti iesaku uzreiz likt jostu un nēsāt pēc iespējas regulāri.

129

Kitija mīļš paldies par skaistajiem vārdiem smile Vēl neesmu jostu nopirkusi, bet pirkšu, jo biju jau dzirdējusi, ka pēc ķeizara tā ir lielākais palīgs. Priecājos, ka man vīrs būs blakus un vismaz pirmo diennakti man nebūs jāsatraucas kā pacelt bērniņu, kā atkal nolikt utt.

130

Roena rakstīja:

Pierakstijos pie prof. Elmara Rancana - ieteica ginekologs, jo Elmaram ir liela pieredze ar sadam grutniecem ka es. Konsultacija 40 LVL, bet ceru, ka bus ta verts!

Roena,ja ienāc,pastāsti kā pie daktera gāja un kā Tev tagad ar to drausmekli sadzīvojas?

Sidžito

131

Sveikas, forsi,ka seit ir ari grutniecibas tema.Man 7.nedela....kaut kads murgs, VD atsakas ar tadu uzviju- sirds parsitieni,elpas trukums....tik slikti sen nav bijis sad Un tikai 7.nedela.Man jau gadu viss bija ok, ar MagniB6 loti labi biju sevi savakusi,tapec ari sanemos 2.berninam....be neka.Kaut kaa jau javelk uz prieksu.Sat tad nogrekoju ar Concor 1/4,ja jau nevar izturet un ludzu Dievinu,lai viss ir bez sekam mazajam.

132

Delta
Labak tomer pacenties 1 trimesteri iztikt bez zalem, kad es lietoju zales un uzzinaju, ka biju stavokli satraucos loti, ka tik taas zales nekaite mazajai, taisiju augludenu analizes utt un bet taa ari neesmu vel lietojusi zales, paslaik esmu 29 nedela smile Vistrakak VD man bija 1 trimesteri, katru dienu simptomi kkaadi, trauksmes nemitigas..negribas pat atcereties..., pagaidam jutos ok, tikai elpas trukumi moka smile Bet censos visu norakstit uz grutniecibu, ka mazaa spiez tapec ari trukst elpa.

133

simucis18
Jā, trauksme ar atgriezusies,it ipasi vakaros vai kad esmu viena...kaut kads vaks smile Interesanti,ka darba paliek labak....

134

Delta rakstīja:

simucis18
Jā, trauksme ar atgriezusies,it ipasi vakaros vai kad esmu viena...kaut kads vaks smile Interesanti,ka darba paliek labak....

Nekas interesants tas nav, bet tikai loģisks big_smile.jo darbā nav laika domāt par visādām dīvainībām big_smile.ieteikums ir turpināt sevi nodarbināt arī ārpus darba-vingrot, pastaigāties, pabūt dabā vai darīt ko tādu,kas pašam iet pie sirds un nav laika domāt par visādām muļķigām izjūtām smile.

135

simucis18
Man elpas trūkumi tagad ir mazāk, nu jau kādu nedēļu vai divas un viss tikai tāpēc, ka vēders ir jau noslīdējis. Bet, nu lēkmes gan man ir traki daudz un bieži. Stulbākais, ka tās man izraisa pamatīgas sirds tahikardijas. Tikko jau atkal biju slimnīcā, nu jau trešo reizi. Un katru reizi tie sitieni ir bijuši vairāk un vairāk. Man gan ir palikušas tieši 3nedēļas līdz ķeizaram, bet nu dēļ sliktās pašsajūtas un lēkmēm, tas liekas kā vesela mūžība.

136

Delta
Arī es ieteiktu pirmajā trimestrī atturēties no zālēm, varbūt izmēģini balderjāņus, iespējams tev palīdz. Bet neko stiprāku sākumā nedzer. Vēlāk, ja netiksi galā, tad konsultējoties ar ārstu varēsi arī ko stiprāku, vismaz man doka ļauj krīzes situācijas mazu devu iedzert.

137

Bealle
Jaa, bet es jau nezinu no kaa man trukst elpa, un paliek smacigi elpot no VD vai grutniecibas sad
29 nedela nav pa agru lai saktu kkas tur jau spiest, veders man nav nemaz tik liels ja taa nem no malas smile ?
Sausmas, tev tas bridis tuvojas...ceru ka nebaidies...

138

simucis18
29.nedēļa jau ir pietiekami liels laiks un visi iekšējie orgāni ir jau gana saspiesti un tiks spiesti vēl vairāk.
Man arī vēders nav liels, jo svara pieaugums pat kopumā ir ļoti niecīgs, sliktās pašsajūtas dēļ. Diemžēl tas ir teju neiespējami noteikt dēļ kā trūkst elpa. Bet kopš man noslīdēja vēders, sapratu, ka bieži elpa ir trūkusi tieši punča dēļ.
Protams, es ļoti, ļoti baidos. Domāju, ka mēs visi baidāmies no nezināmā un neiedzīvotā. Taču, zinu, ka būšu labās rokās un viss noteikti būs labi! Man tagad galvenais irizturēt līdz noliktajam datumiņam bez problēmām. Sola gan atkal traki karstu laiku un tas mani satrauc.

139

Man gan 29 nedelas jau + 12kg, diezgan daudz uznemu sad Saku uznemties ar 16 nedelu, pa katru menesi uznemu 4kg, taa nu tgd 12 kg savacas big_smile
Nu man citreiz uznak taka aizdusa kad gulet eju, gruti elpu paliek ievilkt, takaa lidz galam nevelkas, un sak taka raustities..
Tevi vismaz keizaros, es tiesi no dzemdibu sapem baidos, to kaa to izturesu utt...

140

simucis18
Man svars klāt ir smieklīgs, knapi 5kg līdz šim (35ned.), bet tas tikai tāpēc, ka man vispār nav apetītes, bieži ir slikti ar kuņģi. Taču es par to nesatraucos, man galvenais, ka mazulim viss ir ok.
Man visu laiku bija līdzīgi ar to elpu, tagad reizēm tikai uznāk.
Normāli ir baidīties, bet tev vajag runāt par savām bailēm ar ārstu. Es savai uzdevu pat vismuļķīgākos jautājumus un viņai izdevās mani kaut nedaudz nomierināt. Protams visas bailes nav pazudušas, bet domāju, ka tas ir tikai normāli smile