1

Tēma: Escitalopram + fluanxol

Sveicināti, biju aizgājis šodien pie psihiatra un viņš man izrakstīja fluanxolu 3 reizes dienā dzert un 1 tableti Escitalopram (esot viegls antidepresants). Fluanxolu esmu lietojis, bet 1 tableti dienā - nu man efekts nekāds īpašais nebija, bet uztrauc tas, ka antidepresanti jāsāk lietot uzreiz ar 1 tableti dienā - kāds jau ir lietojis šo medikamentu?

2

Re: Escitalopram + fluanxol

Šo AD tieši nelietoju. Bet no pieredzes teikšu, ka sāc pirmās 4 dienas ar 1/4, tad 1/2 tās pāsas 4 dienas, tad 3/4, un tikai tad veselu tableti. Es pat pārejot no 1/2 uz veselu tableti panikas lēkmi gandrīz noķēru. Nākamo reizi dzēru 3/4 un viss ok bija.

3

Nezinu ko jus tur ņematies ar to dališanu. Ja doks teica mest iekšā veselu tātad jamet veselu. Doks zin ko dara,ja tas ir pieredzejis doks.Jus te ņematies ka bērni ar klepus zālēm. Man doks pateica dzert šito un to tā un šitā es dzeru un nevis psiholoģiski paniski baidos no viņām. Ja pašā sākumā baidies no tām tabletēm tad vari nemaz nesākt tapat nepalīdzēs, jo šeit ari lielu lomu spēlē placebo efekts.

4

Kristap, tu AD lieto?

5

Nepiekritīšu Kristapam, nav nekādas vajadzības lieki traumēt sevi un 99% ārsti iesaka AD sākt lietot ļoti pamazām, jo blaknes var būt ļooooti nepatīkamas un VD var saasināties. Pati esmu mēģinājusi lietot AD, pirmajā reizē sāku ar pilnu devu un man bija ļoti slikti, nepārejoša PL trīs diennakšu garumā, nākošreiz sāku ar niecīgu devu, to mazpamazām palielinot un vairs nebija tik traki.
Es noteikti ieteiktu sākt ar iespējami mazāko devu. Man bija jādzer 1 tbl dienā, sāku ar 1/4tbl - 4 dienas, tad nākošās 4 dienas, 1/2 u.t.t.

6

music rakstīja:

Kristap, tu AD lieto?

Ja ad - welbutrin un neiroleptiķis betamaks

7

Nu labi katrs ir idividuals. Mani bridinaja ka var pastiprinaties vd un teica ja ir blakusefekti kas neiet kopā ar ikdienu tad domās ko citu. Maucu iekšā un gaidīju brīnumu.  Skaidrs ir viens neviena tablete brinumu nedos, tas pašam jārada.

8

Kristap esmu redzējis un dzirdējis tik daudz profesionālu ārstu kļūdas, ka rezultātā uzticos tikai sev un savam vērtējumam. Ārsti ir arī tikai cilvēki un var pieļaut kļūdas, tas arī ir galvenais iemesls kādēļ prasīju vai kāds jau nav lietojis šīs konkrētās zāles un kādās devās, jo  šī portāla lietotājiem ir diezgan laba pieredze ar AD. Šodien izdzēru savu pirmo AD nekādas nepatīkamas blaknes nemanīju, bet parādījās enerģija un dzīvesprieks (nedomāju gan ka tas ir no zālēm, jo parasti AD tik ātri neiedarbojas)

9

Rozgard rakstīja:

Kristap esmu redzējis un dzirdējis tik daudz profesionālu ārstu kļūdas, ka rezultātā uzticos tikai sev un savam vērtējumam. Ārsti ir arī tikai cilvēki un var pieļaut kļūdas, tas arī ir galvenais iemesls kādēļ prasīju vai kāds jau nav lietojis šīs konkrētās zāles un kādās devās, jo  šī portāla lietotājiem ir diezgan laba pieredze ar AD. Šodien izdzēru savu pirmo AD nekādas nepatīkamas blaknes nemanīju, bet parādījās enerģija un dzīvesprieks (nedomāju gan ka tas ir no zālēm, jo parasti AD tik ātri neiedarbojas)

Tev nostrādāja placebo. Un tas ir loti labi