1

Tēma: elpošana

Kādam ir bijis tā, ka elpas trūkumi ir aizgājuši tik tālu, ka liekas - visa ķermeņa augšējā daļa ir saspiesta? Kakls, krūtis, deguns, viss. Liekas, ka tik grūti elpot un gandrīz vai visu dienu. Dēļ tā sākās arī panika. Nezinu kā tikt ārā..

2 Izmainīja nauris.pjuts (2024-09-20 10:17:22)

Re: elpošana

..

No VD neviens nav nomiris - Domasim pozitivi smile

3

nauris.pjuts rakstīja:

Panika vd slimniekiem veidojas no katra siikuma jo esam juutiigaki nekaa pareejie ...
Vienreiz man lekmi izsauca elposhanas apgrutinashanas jo peksni vajadzeja pasham veicinat elposhanu, lkm nekad neaizmiraishu to reizi sad

jā, pareizi Tu saki. Man vēl papildus parādās agorafobija, jo bail, ka būšu bezpalīdzīga kaut kur ārpus mājas. Tik stulba sajūta, ka pati sevi tā iedzinu stūrī.

4 Izmainīja nauris.pjuts (2024-09-20 10:17:36)

..

5 Izmainīja nauris.pjuts (2024-09-20 10:17:48)

..

6

Diemžēl man nav iespējas visu atsākt pamazām, jo skola ir obligāti jāapmeklē, šobrīd nav īstais brīdis, lai atslābtu. sad
Iemeslus esmu apdomājusi, bet galu galā saprotu, ka visam pa virsu tomēr ir manas bailes. Agrāk pie tādām situācijām 10-20 minūtes pasmaku un viss pārgāja, tagad esmu sevī jau to bez maz vai iepotējusi. Vienreiz palika elpot tik grūti kā nekad un tad nu kaut kā aizgāja, ka vairs no galvas izmest nevarēju.

7

Piemērs no šodienas.. vēl pus miegā vārtos pa gultu un jau it kā mostos. Elpot viegli, viss kārtībā. Tad atjēdzos realitātē, atceros savu 'problēmu' un burtiski sekundes laikā atkal visu sažņaudz.

8 Izmainīja nauris.pjuts (2024-09-20 10:17:59)

...

9

Un kadus medikamentus tu lieto?

10

Atrodi tādu darbiņu, kurš nebūs tālu no mājām un būs ok. Galvenais jau ieiet sliedēs.
Es lietoju elicea pa pus tabletei. Pie panikas zem mēles lieku alprozamu.
Kādi Tev ir simptomi?

11

Jaa, man ta ir regulari.

12

simucis18 rakstīja:

Jaa, man ta ir regulari.

kā cīnies? Nepāriet? Ko dari ikdienā?

13 Izmainīja nauris.pjuts (2024-09-20 10:18:08)

...

14

Man bija uz 2 meneshiem pazudis, biju kka sadzivojis un wnk piemirsis par to, tpc vislabakais lkm ir censties sadzivot, jo jatceras ka neviens nevar palidzet tikai pashi sev sad un elpojam dzilji wink

15

Es audzinu bernu, principa sezu majas, pedeja laika esmu sakusi iet araa atpusties, tas daudz maz palidz, bet lekmes gandriz katru reizi ir kaa izeju ara, lekme sakas tiesi tad kad aizspiezas ciet elpa....censos par to nedomat un pariet.

Esmu daudz ko izmeginajusi, bet ta elpa man trukst citreiz dienas, menesus, nedelas, citreiz paris h. Pagaidam nedelu nav trukusi, par ko loti priecajos:) Bet diskomforst un bailes ir  lielas, jo kad man tas sakas, tad ieeju depresija:(

16 Izmainīja nauris.pjuts (2024-09-20 10:18:19)

..

17

Protams, arsts saka VD. Pec 3 parbaudem - sirds, plausas un vairogdziedzeris. Bet es vel aizvien domaju ka tomer kkur slepjas ista fiziska vaina, tikai arsti nevar to mazo vaininju atrast,

18 Izmainīja nauris.pjuts (2024-09-20 10:18:40)

..

19

Nauri, es Tev noteikti iesaku dzert tās otras zāles. Tie ir ad? Ja tā, tad galīgi neuztraucies par blakudparādībām. Cik esmu dzērusi, nekas nav bijis. Mūsdienās tās zāles ir ļoti kvalitatīvas un organismam gandrīz vispār nekaitē. Tici man, ka paies nedēļas divas un Tu atkal jutīsies daudz, daudz labāk un simptomi pieklusīs vai pat pazudīs.
A alprozams ir trankvilis.
Simuci, malacis, ka ej ārā no mājas, jo nodarbināt sevi un nedomāt par vd ir pats, pats labākais, taču tajā pašā laikā saprotu Tevi, jo kad trūkst elpa tad grūti mazākajam niekam nokoncentrēties. Bet es ticu, ka mums izdosies tikt ar to galā.

20

Es jau kad izeju no majam zinu ka PL saksies....un elpas trukums bus specigaks! Bet saa vai taa eju ara, par spiti visam, un PL kaa sakas, taa paris sekundes pariet, esmu iemacijusies nelaut vinai talak aiziet, saku domat pa ko citu, runat ar draudzeni utt.

Bet ir viena problema, skandals ar draugu, vinam nepatik ka pa vakariem vazajos sad((