1

Tēma: angīna

Tēma ne pa VD, bet vairāk Simucim smile
cik bieži slimo ar angīnu un kā ārstējies?
man laikam no iesnām pārmetās uz nelielu angīnu, nesaprotu.

2 Izmainīja simucis18 (2014-09-19 13:54:12)

Re: angīna

Kaa vienreiz saslimu ar anginu, taa man vinja tagad visu laiku pielip :@

Strutaina angina man ir 2 reiz gada. Sobrid nesen atkal bija angina ar 1 menesu partraukumu kops ieprieksejas anginas sad Parasti arsteju ar antibiotikam, vienreiz guleju infektologijas nodala, tad man bija tik traki, ka viss kakls bija aizaudzis ar strutam, nespeju muti atvert un parunat, lidz asaram...taka baidos lai tas neatkartotos, dzeru antibiotikas. Ieprieksejo anginu veiksmigi izarsteju bez AB, dzeru ibumetinu un Putu kakla BIOPAROX.

Sobrid man nekas spozaks nav, nesen atgriezos no LORA, jo nespeju izturet ka man zalas un nenormali daudz iesnas, uztaisiju rentgenu, strutas deguna blakusdobumus, un atkal jadzer antibiotikas sad(( Jo durt un skalot nepiekritu!
Tagad satraucos ja dzersu AB strutas tak pazudis, neaizies uz pieres un galvas dobumu?:((

aizmirsu piebilst vel skaloju kaklu kad ir strutaina angina ar klingerisu tinkturu un pulveriti flurasol.

3

Parasti dzerot AB strutas pazūd. Bet ja tev tik bieži jādzer AB varbūt labāk pārdurt? Nezinu cik traka ir tā procedūra, bet AB tiešām nobeidz imunitāti sad

4

Loti traka un sapiga, tici man. Bet Lors teica ka nedurs man, jo ir tikai pats sakums, ka nav tik traki lai durtu un skalotu, labak AB padzert. Gada sitas bus 3 AB sad

5

Skaidrs. Es pirms mēneša slimoju ar angīnu, tad gan dzēru ab. Aizgāju pie viena lor izšpricēju vēl ab, tad dzēru kaut kādas zāles. Tagad iesnas stipras un mazi caurspīdīgi punktiņi, bet kakls nesāp kā pie angīnas. Skaloju kaklu ar furasol, pūšu orofar un dzeru tonsilgon kā lots lika, ja kaut nedaudz sāk niezėt kakls. Varbūt tas palīdzēja un angīna nesākās?

6

Man citreiz ari pie anginas nemaz nesap kakls, skatoties cik strutas. Bet man viss sakas taa kaklaa bija strutas, putu to BIOPAROX, tad strutas pazuda un sakas sausmigas iesnas, dzeru sirupu un putu deguna pilienus, pec tam sakas bronhu klepus, pec nedelas jau atklepoju zalus punkus, tad saka sapet acs un zem acs, tad sapratu ka kkas nav isti kaa vajaga, devos pie LORA un ar visu anginu noncau pie strutam degunadobumos

7

Man vienreiz, kad bija blakusdobumi ciet, un dr teica ir 3 varianti - durt, AB vai tāds degunā pūšamais Nasodrain (vai kaut kā tmldz. saucās), es izvēlējos 3. Mani brīdināja, ka raus visu ārā no deguna un blakusdobumiem, ka dedzinās un šasumīgi sāpēs, lai daru to uz poda (atvainojos par atklātību), jo mēdzot būt, ka nākot pa visiem galiem. Jālieto laikam nedēļa vai 10 dienas. Es piekritu, man nebija tik traki, ka nāca pa visiem galiem, jā sāpēja pamatīgi un dedzināja, pilnīgi likās, ka līdz smadzenēm aiziet, jo jutu pat pierē to dedzināšanu, kad nākamajā dienā nāca tas laiks kad jau atkal jāpūš degunā, jutos it kā ietu uz kādu kājas amputāciju, traki. BET - tas ir nesalīdzināmi mazāk kaitīgs organismam kā AB, un kā zinam, bieži lietojot AB izveidojas imunitāte uz tām, turklāt tā nav nekāda ķirugŗiska iejaukšanās, viss kam jānāk ārā, arī iznāca, bieži vien jau arī saka, ka ja vienreiz izdur, pēc tam jādur katru reizi, jo organisms vairs savas funkcijas neveic pilnvērtīgi. Ja vēlreiz nonāktu tādā pat situācijā, atkal izvēlētos to pašu metodi. Varbūt Tev simuci, ir jēga par to padomāt, ja reiz tik bieži jālieto AB? Turaties!

8

Man gadus 10atpakal bija blakusdobumu iekaisums,ielaists drusku,jo aizgāju pie ārsta tad kad naktī nespēju gulēt no sāpēm aciis,es aizgāju domāju nu izrakstiis kādu pūšamo pilinamo,ha bet vinja neko nesakot iebāza deguna duramo un apakšā vanninju,vaaaaaaa man no sāpēm asaras lija uz visām pusēm,tad pasedeju koridori ar nāsīs sabaztu vati,un bija tāds atvieglojums,nekas vairs nesapeja,tad pilinaju Olinth pilienus Tie esot nekaitīgi,nu un bija ok.

9

Kitija

Nu jau pa veelu jau 2 dienu lietoju AB.

Iveta

Man ari 1 reizi dura, domaju ka no sapem nomirsu sad

10 Izmainīja simucis18 (2014-09-23 07:04:05)

Man palika dzert antibiotikas 2 dienas tikai, bet vel aizvien ir viena naas ciet, kad gulu un nedaudz punkji + klepus pilns...es nezinu, sanervozejos, man jau 3 nedelu iet klepus un nepariet ar visam antibiotikam sad Man draugs nostaigaja 2 nedelas ar klepu, te uzkapa uz 40 temperatura un tagad aizdomas no nearsteta klepus uz plausu karsoni sad Tas tak nav normali ka man 3 nedelu ir klepus? Atklepoju visu laiku punkjus vai krepas, nezinu kas tas ir sad(

Jau noguru slimoju 3 nedelu, un nevaru izarsteties.

11

Simucis18
Ko ārsts saka? Vai iesi tikai, kad antibiotikas pabeigsi dzert? Neesmu ārsts, bet man liekas, ka tev tik bieži ir dotas antibiotikas, ka viņas vairs tev neiedarbojas un organisms ir zaudējis spējas pats cīnīties ar slimību. Tev kaut ko imunitātei būtu arī jāpadzer wink

12 Izmainīja Kitija (2014-09-23 10:49:17)

simucis18
Nu plaušo karsoni izslēgt vai apstiprināt jau var jebkurā poliklīnikā kurā ir RTG. Labi vēl, ka Tu atklepo, bet vai Tev ir temperatūra? Es negaidītu kad beidzas AB kurss, meklētu ārstu jau tagad, jo AB iedarbība sākas jau 24-36 stundu laikā pēc pirmās devas izdzeršanas, tad arī kaut nelielus uzlabojumus bija jājūt. Varu piekrist music, iespējams esi imūna uz AB, sevišķi, ja ārsts nefiksē kādas dzēri iepriekšējo reizi (parasti skatās, lai neatkārtojas AB pēdējo 2 gadu laikā, bet Tev, dēļ biežas lietošanas, varbūt pat ilgāk).
Man ir bijuši 2 plaušu karsoņi un dēļ savas ļoti švakās imunitātes un ārstu neprofesionālisma dēļ abas izstaigāju uz kājām, jo man bija milzīgs klepus, spieda krūtis, liels nogurums, bet temperatūra sākumā vispār nebija, man bija jārīko restorāna atvēršana, nevarēju gulēt mājās, kādu nedēļu nostaigāju, bet palika arvien sliktāk un beigās jau pacēlās arī temperatūra, tad jau bija aizgājis abpusējs, ielaists plaušu karsonis. Ilgi pēc tam atkopos. Bet kā man pēc tam normāls ārsts teica, jābūt kurlam lai ārsts nespētu saklausīt plaušu karsoni. Veseļojies! Un nebaidies dr krist uz nerviem, zvani kaut vai 5x dienā, tā ir Tava veselība un neviens cits par to nerūpēsies!

13

music, man pie arsta piektdien atradities. Klepus ir mazaaks, bet tomer vakaros un no ritiem vins veel ir...antibiotikas strutam deva, teica kad iesnas paries, tad klepus izzudis, punkji jau praktiski nav, tik bik ciet deguns, bet tapat atklepoju krepas.

Kitija

Vins sodien jau taisija rentgenu, un taa kas taisija teica ka plausa ir slima, bet sledziens bus ceturtdien pie arsta.
Nee, temperatura man nav, es laikam atklepoju tos punkus, kas kaklaa sakrajusies...nu strutas es nezinu vai man veel ir deguna dobumaa, bet vismaz nesap vairs vaigs un acs dalja, tatad tas strutas ir samazinajusas vai vairs vispar nav...Protams, labak ir nekaa bija, bet saa vai taa, uzskatu ka bija jabut jau pilnigi veselelai, jo palika dzert AB tik rita.
Par plausu karsoni, ja vinam apstiprinas to, cik ilgi jagulj majas un kadas zales jalieto, sprices vai parastas AB?

14 Izmainīja simucis18 (2014-09-23 15:38:31)

P.S Lors man jautaja kadas AB es dzeru un izrakstija tadas kadas nekad neesmu lietojusi. Nu nav tik traki, ieprieksejo anginu tiku gala bez AB.

Kopuma man ir sanacis pa so gadu dzert 3 reizes, nu nav jau taa ka katru menesi dzeru.

Sodien ir bezspeks un galva sap, pagaidam klepoju tikai no rita un deguns ir valja...bet uzsitot zem acs ar pirkstiem veel tomer sap, iespejams, ka strutas vel ir, tad nu gan man durs cauri sad

Manejam sap kruskurvi, ari pie ieelpaam, gruti elpot, klepus, temperatura jau zemaka kaa 39 - 40.  Ceresim ka bronhits, a ne plausu karsonis.

15

Simuci,
Tu esi domājusi par mandeļu izraušanu?

16

Nee, jo kkur lasiju ka isti nevajadzetu to darit, jo skiet ka mandeles pasargaja no bakterijam...kko man arsts stastija tadu.

17

Jaa, vinam slikts rentgens un analizes vel sliktakas. Tomer plausu karsonis, tagad nezin cik ilgi bus jagulj majas sad Tomer naudinju jau ari vajaga smile

Man vel aizvien klepus. AB beidzu vakar lietot, klepojot sap galva un bik iesnas, tas tak nav normali pec AB lietosanas, ne taa? Sodien iesu pie LORA, uztrauc mani ka atkal sirdi dura ka ar nazi nakti, baidos ka pati saslimsu ar plausu karsoni pec ilgstosa klepus sad(

18

simucis18
Kā Tu domā stiprināt savu imunitāti? Vispār jocīgi, ka abiem ar vīru šitādi klepi līdz plaušu karsonim, tās jau parasti ir komplikācijas pēc kādas vīrusa saslimšanas, laikam abiem jums dikti zema imunitāte?
Un tas nav nekas briesmīgs, ka uzreiz pēc AB lietošanas nejūties pilnīgi vesela, tā var būt, bet nu sirdsmieram protams labāk pie ārsta aizej.

19

Bet man tak nav plausu karsonis, es taa loti ceru, vismaz temperaturas nav.

Nu mums laikam bija viruss, iesnas, klepus, neliela temperatura, es nonacu lidz strutam, domajams ja lietoju AB tad plausu karsonis man nevaretu but? Virs loti reti slimo. Es pirms VD ari reti slimoju, kaa sakas VD, taa visa imunitate nobeidzas...es nezinu, gribu palietot tagad kadus vitaminus, bet vel nezinu kadus lai lieto.

20

simucis18
Nu, ja Tev RTG neuzrādīja pneimoniju, tad viņa Tev nav. Un bez temperatūras (pie tam augstas) vispār pneimonija ir ļoti, ļoti reti. Imunitātei labi ir tādi imunnal pilieni, arī ehinācija, bet to jau aptiekā var pajautāt. Vīram gan nedod kamēr viņš AB dzer.