641

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

zēns30+
Tev tur ar daudz visādu parādību.Mums jau nebūss nekāds gals,bet tajā brīdī ir grūti to saprast.Kādreiz baidijos ,ka nepalieku duma utt,bet lasu ,ka mēs tādi nevaram palikt.
Mums jau laikam ar ir drusciņ kautkas no depresijas,ka neko negribās darīt,viss vienalga.Man tagad tas ir retāk,bet ir.
man varētu teikt ir stress,un viena nevaru pa ielu un veikalos.

642

Par rehabilitāciju - mana dr ieteica "Jaunķemeru" sanatoriju, tur esot viena no labākajām programām cilvēkiem ar neirozēm, VD, depresiju, fobijām un dažādām citādām nervu saslimšanām. Es izpētiju piedāvājumu, bet nolēmu nebraukt, jo 1. tās ir 10 dienas prom no mājām, meitiņas, 2. tos pakalpojumus kurus tur sniedz, es varu iziet arī šeit, Siguldā un nebūdama tik tālu prom no mājām, 3. parēķināju, ka bez 350-400Ls tur nav ko sākt, jo dzīvošana vien, lētākajā istabiņā, kur būtu vēl 1 pacients maksā 270Ls. Tāpēc es nolēmu, ka mēģināšu visādas ārstniecības metodes tepat uz vietas Siguldā.
Par simptomiem - man arī tie ir dažādi, bet pārsvarā jau nerealitāte, reiboņi, problēmas ar acīm, nogurums, miega problēmas, trauksme, uzmācīgas domas, apātija.

643

Jā tā laikam ir ka deprene ar nāk komplektā lidzi sad

Paldies Kitij par info,bus kautkas jadomā. Savāk kautkā jau atvaļinajums jāpavada big_smile

644

Kadam ir taa saucama peldosa sajuta, kad skatas apkart un viss taka saplust, parak gruti uztvert visas apkart esosas lietas, takaa tads viegls reibonis, bet nejau ka viss griezas, bet iekseji galva tads reibonis + slikta dusha. Bet sis pazimes man ir tikai dienas laika, vai istaba vakara kad gaisma iedegta, ar izslegtu gaismu jutos ok, iznemot ja neskatos TV, jo TV ari ir spozs. Kadam ir kas lidzigs? Ar ko tas saistits varetu but, ko japarbauda?

645

simucis 18
Ja ir tas reibonis arī,tā sliktā dūša ne tik izteikti,bet nu kautkāda estgribas toč nav. Edu jo ir jāēd smile

646

Nu man nelabums tik vakara sakas, majas vel ir ok, bet ara vadot auto vai veikala, vai jebkur citur viss peld, un taluma miglojas ik pa laikam. Tev miglojas ari?

647

Par to miglošanos ir tā ka brīžiem acīm zūd asums,tad baigi jakoncentrejas lai parādas. Isti pa miglošanos to nenosauktu,bet tā jocīgā sajuta ka mašīnā brauc ir ar. Tizla sajuta ir,pat nezinu kā lai izskaidro. Daļeji ekrāns stāv un daļeji kustas big_smile

648

Man asums zud ari tuvuma, skatos uz prieksmetiem man vini taka peld, taka pa kosu, taka spiez uz acim, gruti izskaidro, vrb ta ir peldosaa sajuta, nez.
Masina kad viena punkta skatos braucot, visu laiku vjg parmirkskinat acis jo liekas ka zuud bilde prieksaa..
Nu tad man laikam taa miglosanas del ta ka man ir tuvredziba.

649

Es vispār pēc plkst. 19iem esmu nelietojama, nogurums, reibonis, nerealitāte, peldoša sajūta. Tā negribas ziemu un tumšos vakarus, man jau tā, pēdējā laikā, nepatīk vadīt auto, bet pa tumsu vispār pzģc.

650

Kitija es pa tumsu ari nevaru pabraukt. Atceros ka pec janjiem braucu pa likumainu celu kur nebija apgaismojums, vsp neredzeju likumus, visi visu redzeja, a es vot nee!
Nu man uz vakaru ari vistrakaka peldosa sajuta,,,saki cik ilgi tev tada ir jau? Un vai tiesam vina nepariet, nebeidzas?

651

simucis18
Nē, man peldošā sajūta nepāriet nu jau vairāk, kā pus gadu, Tā arī plānoju savu dzīvi lai vakaros nekas svarīgs nebūtu jādara. Ja zinu, ka ivisu dienu ir darīšanas Rīgā, tad labāk palieku pa nakti pie mammas Rīgā, nekā vakarā, nogurusi braucu uz Siguldu. Un man tagad, arī kādu pus gadu ir tāja jocīga lieta - ļoti, ļoti pēkšņi uznāk nenormāls bezpēks un tāāāāds miegs, ka reāli liekas, viss, tulīt es vienkārši aizmigšu vai izslēgšos, un pēc šitādām epizodēm es pat īsti neatceros ko esmu darījusi. Bija man tā pāris reizes brīžos kad ar kādu runāju, pēc tam atceros faktu, ka esmu runājusi, bet par ko - nav ne jausmas. Šitas mani biedē, jo diezgan bieži tādi momenti uznāk pie stūres, kad fiziski vienkārši nespēju acis noturēt vaļā, tiesa nekad aizmigusi neesmu un arī norubījusies nē, bet, ja iespējams ielīst dīvānā un tupa neko nedarīt, tad tas ir labākais ko varu izdarīt, lai gan nav tā, ka pēc īsa mirkļa tas pāriet, patiesībā tāds baigākais nogurums paliek uz visu atlikušo dienas daļu.
Kā Tev spiediens? Zāles dzer? Kā mazulīte?

652

Divaini parasti no VD kkaadas pazimes pazud vismaz uz kkaadu laiku, traki ka ta peldosa sajuta nepariet, lai gan man ari elpas trukums bija gandriz 5 menesi katru dienu, bet kkaa vins atgaja! Tgd mainas simptomi visadi pec dzemdibam. Divaini bet man ar acim ta speidosa sajuta, peldosa, miglosanas jau ir vairak kaa 2 nedelas, parasti VD simptomi pazud atrak!
Bet ja nedoma pa to peldoso sajutu un pa acim, pa glukiem utt tad ari izjuti vinus? Man ja censos nedomat pa peldoso sajutu tad neizjutu vinu, tik ik pa laikam kad vakaros viegla toksikoze uznak.
Liekas ka ta peldosa sajuta un vieglie reiboni ir ar smadzenem saistiti, saku domat vai tas nevar ietekmeties no epiduralas anastezes...jau satraucos ja nu kkaa ne ta iepoteja...ka tev liekas???
Man spiediens normals jau 100 uz 75 bez zalem smile)
Mazaa nemieriga, vakar lidz pus4 rita vinu meginaju iemidzinat, sakas tada depresija, ka vnk sedeju un raudaju, domaju kur lai palien, bet sodien jau viss kartiba, neraudu vairs big_smile
Urina analizes sliktas, 2 plusini bakterijam, 500 leikociti, eritrociti...olbaltums minimali...jadzer antibiotikas, tipa kkads iekaisums...

653

labvakar visiem!
Šad un tad ienāku forumā,palasu jūsu pieredzi utt..jo kā nekā esmu distoniķis..
neko gari un sīlumos nerakstīšu,bet pa lielam ir kkas pozitīvs no personīgas pieredzes un domāju ,ka kādam tas var noderēt kā uzmundrinājums...pirms daudziem gadiem saskāros ar tādu lietu kā agorofobija,diezgan smagi gāja...ar sabiedrisko braukt nevarēju ,korķos vispār vāks,veikalos tas pats...bail bija pat ,ja pazīstams cilvēks pienāk pārāk tuvu..diezgan traki...tagad-stāvu gan korķos,braucu ar sabiedrisko,esmu bijis arēnā uz koncertu utt...Tātad tiem kas netic ka no tās bedres var tikt ārā,tad ziniet ,ka VAR.esmu atbriivojies no agorafobijas...bet distonija par sevi vēl aizvien liek manīt...ko es cenšos darīt ?no sāpēm un visām tām sajūtām nekādi nevaru aizmukt,tas nu ir pārbaudīts uz savas ādas un jo ilgāk tu tās ignorē,jo pēc tam ir sāpīgāk.Visas tās sajūtas kko cenšas pateikt...man bieži ir problēmas ar gremošanas sistēmu.Labi pa dienu es strādāju un tās sāpes kkā paciešu ,bet vakarā es apguļos gultā,atslābinos un parunāju ar savu ķermeni...un pats neticamākais ir tas,ka viņš tiešām pasaka priekša ,kas par lietu...protams .netieši,bet pa lielam viss ir saprotams...no zemapziņas uzpeld notikumi,kuri parāda ko esi darijis ne tā kā vajadzētu.konkrēti es esmu strādājis ļoti garas stundas un smagu fizisku darbu. un citādi esmu darijis sev pāri..un tad kad tie notikumi uzpeld,tikai tad es sāku saprast,ka neviens pie manas distonijas nav vainīgs kā tikai vienīgi es pats.es pats sevi esmu līdz tam novedis...un shitā ar sevi parunājoties es tās sajūtas izkustinu,paliek vieglāk...un jāsaka paldies Dievam,ka man ir tāda iespēja iziet visiem šitiem mēsliem cauri,es iepazīstu pats sevi,distonija liek būt man pašam-īstam,tā neļauj melot,neļauj aizmukt no sevis,tā liek dzīvot savu dzīvi un tas ir pats foršākais ,kas vispār var būt šajā pasaulē-dzīvot savu dzīvi...un tiklīdz tu atkāpies no sava ceļu,tā distonija sūta sveicienus...tākā veiksmi visiem un izbaudiet šo dzīvi,kas mums ir dota uz šīs zemes!!!
P.s ceru,ka pa lielam sapratāt manu stāstu...jo ja rakstītu visos sīkumos,ar dienu nepietiktu...

654

Man šobrīd ir tā, ka visu laiku nevaru ievilkt elpu līdz galam. Liekas, ka vajag dziļās ieelpas un žāvāties, bet nevaru. Tad izdomāju, ka man ir plaušas pagalam un paliek pavisam traki. Tad, kad par to aizmirstu, tad nejūtu. Arī krosiņus noskriet varu bez problēmām. Naktī arī elpas trūkumi nemoka. Mani mierina fakts, ka ja būtu plaušu vēzis vai kas tamlīdzīgs, tad nearētu bez aizdusas noskriet ne metru. Bet es varu. Tagad arī rudens, varbūt vecā labā skolioze saasinājusies, jo mugura sāp vietā starp lāpstiņām, un tieši pretī priekšpusē attiecīgi arī plaušas. Murgs. Katru dienu domāju, ka man kas nopietns piemeties sad

655

Cau!
Gribèju uzprasìt vai kàdam ir kustibu traucejumi bijusi?
Kà izpauzas un cik ilgi?

656

Dinaars
Nezinu ko Tu domā ar kustību traucējumiem, bet mēdz būt, ka locekļi tādi kā nejūtīgi, tādi kā tizli, nu tas, ka stenderes un skapji regulāri skrien virsū jau ir pierasts. Pāris dienas atpakaļ, taisīju vannas istabai durvis vaļā, bet neattaisīju, jo kaut kā biju pa tālu no tām durvīm, kas tas par sviestu bija, nesapratu - nu nostājos metru no durvīm un mēģinu viņas atvērt - koordinācija, acumērs, koncentrēšanās vai kas cits, tā arī nesapratu.

657

Kitija rakstīja:

Dinaars
Nezinu ko Tu domā ar kustību traucējumiem, bet mēdz būt, ka locekļi tādi kā nejūtīgi, tādi kā tizli, nu tas, ka stenderes un skapji regulāri skrien virsū jau ir pierasts. Pāris dienas atpakaļ, taisīju vannas istabai durvis vaļā, bet neattaisīju, jo kaut kā biju pa tālu no tām durvīm, kas tas par sviestu bija, nesapratu - nu nostājos metru no durvīm un mēģinu viņas atvērt - koordinācija, acumērs, koncentrēšanās vai kas cits, tā arī nesapratu.

Otro dienu eju un liekas, ka kàja ljumìga un gaita tàda dìvaina + vèl kajas tric!

658

Dinaars
O, jā. Tā ir klasika. Sajūta, ka būtu zālē pārtrenējusies, kājas ļenganas. Jā, jā - VD kārtējais jociņš!

659

Kitija

Tieshi tà! big_smile + tapèc vien riebjas cilvèkos atrasties, jo liekas. Ka visi redz, kà es tur trìcu kà apshu lapa! big_smile

660

Dinaars
Nu tad, ja pamana, noraksti visu uz baiso treniņu big_smile Vismaz izskatīsies kaut kā zini, nu vīrišķīgāk.
Bet ko mēs ar māsu pamanījām, ka muskuļu trīce nereti ierosina trauksmi un PL. Ja izteikti jūt to vibrēšanu, man šķiet viss organisms sastrjomijās, ka kaut kas nav un sāk sūtīt Paniku izlūkos.