1

Tēma: zemūdens masāža, šarko duša un joda-broma vanna

šodien biju pie neirologa, kurš ieteica aiziet pie homeopāta (graudiņus nerviem) un uz ūdens procedūrām.
Jautājums par ūdens procedūrām:
1) vai esat bijuši
2) kur gājāt
3)kā pašsajūta mainījās pēc procedūrām?

2

Re: zemūdens masāža, šarko duša un joda-broma vanna

MIleedija
Es izgāju vairākus kursus zemūdens masāžai, principā mugurai, bet ar domu, ka palīdzēs arī VD un nerviem. Procedūra pati man patika, pēc tās jutos patīkami nogurusi uz neilgu laiciņu, bet pēc kādas stundiņas tāds kā enerģijas pieplūdums. Gāju rehab.cantrā, Siguldā. Taču dažas reizes man iekrita, ka pēc zemūdens masāžas bija uzreiz slinga terapija, tad jutos apdullusi, noreibusi un tikai pēc tam uzzināju, ka tā ir diezgan liela slodze un ka vienā dienā zemūdens masāžu ar citām procedūrām neiesaka. Šarko dušu arī gribēju, bet rehabilitologs neieteica 2 iemeslu dēļ - mēdzot pacelties asinsspiediens un manas muguras dēļ labāk nevajagot.

3

hmmm, man neirologs tieši mugurai ieteica... jo man ir saspringums, bet ārstnieciskā masāža manai lordozei un visam pārējam  nederot.... la la la ko nu?

4

hmmm, man neirologs tieši mugurai ieteica... jo man ir saspringums, bet ārstnieciskā masāža manai lordozei un visam pārējam  nederot.... la la la ko nu? nesaprotu pie kura ārsta ar savu muguru iet. Vismaz par masāžu man saka, gan fizioterapeits, gan neirologs....

Kitija, a kā bija, VD samazinājās pēc procedūrām? Palasīju info stradiņu mājās lapā un man tieši uznāca bilde, ka nerviem paasinājuma periodā būs par labu... hmmmm

5

Man sākumā ieteica ļoti pakāpeniski sākt ar masāžu, sākumā stiepa kaklu, plecus ar slinga palīdzību, tad pamazām sāka zemūdens masāžā masēt muguru visu laiku sekojot līdz vai nepaliek slikti, godīgi sakot, reizēm galva reiba gan, tikai kādā trešajā vai ceturtajā reizē palaida strūklu uz pleciem, tad kakla. Pirms tam vēl man ieteica dažus vingrojumus lai pati atslābinātu un pastieptu muguru. Gāju arī pie muguras speciālista lai iemācītos pati vingrojumus mājās, ko cītīgi pildīju kādus 3 mēnešus līdz sajutu efektu. Par VD, nu grūti spriest kā būtu bijis bez tām procedūrām - labāk vai sliktāk, bet gan jau ka kaut kāds labums nerviem arī no tā visa tika. Šoruden domāju atkal iziet kursu, kaut vai tāpēc vien, ka gribu darīt vairāk tādas lietas, kas man sagādā patīkamas sajūtas. Un man arī ir iztaisnota lordoze, trūce un protrūzija, bet šobrīd pēc intensīva darba pus gada garumā, par muguru vispār sūdzēties nevaru. Vēl, kā jau iepriekš minēju, man ļoti patika tas biofeedback.

6

Kitija
Kas śajā gadījumā ir domāts ar biofeedback?
Es ieśu stradińos uz šīm procedůrām. Iesākumā parunāśu ar vińu speciālistu.

7

Te vairāk par biofeedback http://biofeedback.ucoz.lv/index/biofeedback/0-9
Man palīdzēja. Jau otrajā reizē biju iemācījusies turēt muguru pareizi, lai neveidotos tonuss, tā zināmā mērā ir kā profilakse un seku novēršana vienlaicīgi.Jo saspringumu mēs varam kontrolēt, ja nebūs saspringums mugura nesāpēs.

8

Man fizioterapeits iedresēja atbrīvot plecus. Un spranda nesāp vairs. Protams jāstiprina kakla muskuļi, bet es sliņķis, kad nekas nesāp sad