1

Tēma: briesmīgākās sekundes mūžā

Nezinu kas šodien bija bet tas bija šausmīgi, visu rītu smagums sirdī vai nemiers vai ka žnaudz un tad sāka durt pie katra sitiena un elpas un tad pēkšņi sirds sāk skriet un sajūta ka gals klāt un sajūta ka sirds uzsprāgs iekšā tiešā nozīmē. Sajūta bija tāda ka slikti tiešām ar sirdi .Panikā pa somu meklēju zāles nevarēju atrast atradu nitroglicerīnu paliku zem mēles uzvilku kurtku sēdēju uz palodzes un atlaida , sākas raudiens par bailēm , par to kas notiek ar mani. Un tagad atkal sāk durt sirdī, nezinu pilnmēness vai kas  tas bija šausmīgi tiešām likas ka nomiršu turpat.

2

Re: briesmīgākās sekundes mūžā

evuce
Nu izklausās pēc panikas lēkmes. Vai Tu kaut kā ārstējies? Vai ej uz psihoterapiju vai lieto kādas zāles? Tev tā bija pirmo reizi?

3

šitik traki bija pirmo reizi agrak dura un palika slikti bet nereiz vel nebija tāda sajūta ka sirds sprāgst pušu no iekšas  tas ilga apmēram 30 sekundes un bija biedējoši un tagad joprojām dur sirdī un bail ka tulīt sirds atteiks.

Neārstējos jo mans ĢA uzskata ka nav vajadzības izrakstīts tikai alpromazon 0.25mg un viss bet tas man šodien nepalīdz galīgi

4

nu 0.25mg elprozolam ir pavisam maza deva, patiesībā - vismazākā. Es vakar iedzēru 1,25mg alprozolam, tā protams nav mana standarta deva, ikdienā arī lietoju 0,25-0,5mg bet ja ir tiešām slikti tad devu noteikti vari palielināt. DOmāju Tev jāmeklē cits ārsts. Varbūt labāk psihiatrs.

5

Nitrātu lietošana palīdzēja, un noņēma sāpes krūšu kurvī?
Kādēļ tev ir nitrāti?
KSS? Nestabila stenokardija?
Nitrāti nenoņem NCD sāpes nitrāti paplašina perifēros asinsvadus, tādējādi paplašinot arī koronāros asinsvadus, kas apasiņo sirdi, un noņem aterosklerozes (KKS) izraisītu miokarda išēmiju (stenokardija).

6

Kas ir NCD?

Nē sāpju nebija bija sajūta ka pūšas sirds un sprāgs.

Man nav uzlikta  neviena no diagnozēm kas te uzrakstīta bet dakteris teica ka es stastu stenokardijas simptomus bet man lidz tadai vel laiks japadzīvo jo visas kardiogrammas ir labas. uz velo gan nav sutijis.

Nitroglicerinu nesaju jau kops julija lidzi, jo bail ka sirds vaina a ne nervu

7 Izmainīja Mike Stokes (2014-05-02 01:03:52)

evuce2 rakstīja:

Kas ir NCD?

Nē sāpju nebija bija sajūta ka pūšas sirds un sprāgs.

Man nav uzlikta  neviena no diagnozēm kas te uzrakstīta bet dakteris teica ka es stastu stenokardijas simptomus bet man lidz tadai vel laiks japadzīvo jo visas kardiogrammas ir labas. uz velo gan nav sutijis.

Nitroglicerinu nesaju jau kops julija lidzi, jo bail ka sirds vaina a ne nervu

medicīniski veģetatīvo distoniju apzīmē NCD- neirocirkulatora disfunkcija
paprasi nosūtījumu uz veloergometriju.
tur jau tā lieta, ka simptomi ir līdzīgi kā stenokardijai, ko izraisa KKS- koronārā sirds slimība - ateroskleroze koronārajos sirds asinsvados. asinsvads ir sašaurināts, parasti holesterīna līmeņa dēļ, un stenokardija sākas pie slodzes, stresa, pārēšanās utt, kad miokardam ir nepieciešams vairāk skābekļa, bet artērijas kas apasiņo sirdi to nespēj piegādāt sašaurināšanās dēļ. rodas išēmija, skābekļa trūkums miokardam, un rodas spiedošas, dedzinošas sāpes aiz krūšu kaula.
Nitroglicerīns paplašina perifēros asinsvadus, un nedaudz pazemina spiedienu, tāpēc arī samazinās sirds pieprasījums pēc skābekļa, un Tu nezini, vai nitrātu lietošana noņem sāpes, vai viņas būtu pārgājušas tāpat, vai iedarbojas placebo efekts uz tavu nervu sistēmu bez atbilstošas izmeklēšanas.
aizej obligāti uz velo, ja sāpes parādās miera stāvoklī, tās pavisam noteikti izprovocēs arī slodze, un ārsts/e redzēs ekg pierakstā išēmiju, ja ne, tad nervi.
pūšas un sprāgs nav stenokardijas simptomi. un ja būtu kāda cita slimība to pavisam noteikti redzētu ekg pierakstā.
tākā nesatraucies, man pašam arī sirdī sāp visu laiku, šorīt likās ka sirds apstāsies, no tā pat pamodos, bet pulss bija ritmisks un atbilstošs rītam.

8

Mike Stokes rakstīja:

medicīniski veģetatīvo distoniju apzīmē NCD- neirocirkulatora disfunkcija
paprasi nosūtījumu uz veloergometriju.
tur jau tā lieta, ka simptomi ir līdzīgi kā stenokardijai, ko izraisa KKS- koronārā sirds slimība - ateroskleroze koronārajos sirds asinsvados. asinsvads ir sašaurināts, parasti holesterīna līmeņa dēļ, un stenokardija sākas pie slodzes, stresa, pārēšanās utt, kad miokardam ir nepieciešams vairāk skābekļa, bet artērijas kas apasiņo sirdi to nespēj piegādāt sašaurināšanās dēļ. rodas išēmija, skābekļa trūkums miokardam, un rodas spiedošas, dedzinošas sāpes aiz krūšu kaula.
Nitroglicerīns paplašina perifēros asinsvadus, un nedaudz pazemina spiedienu, tāpēc arī samazinās sirds pieprasījums pēc skābekļa, un Tu nezini, vai nitrātu lietošana noņem sāpes, vai viņas būtu pārgājušas tāpat, vai iedarbojas placebo efekts uz tavu nervu sistēmu bez atbilstošas izmeklēšanas.
aizej obligāti uz velo, ja sāpes parādās miera stāvoklī, tās pavisam noteikti izprovocēs arī slodze, un ārsts/e redzēs ekg pierakstā išēmiju, ja ne, tad nervi.
pūšas un sprāgs nav stenokardijas simptomi. un ja būtu kāda cita slimība to pavisam noteikti redzētu ekg pierakstā.
tākā nesatraucies, man pašam arī sirdī sāp visu laiku, šorīt likās ka sirds apstāsies, no tā pat pamodos, bet pulss bija ritmisks un atbilstošs rītam.

Pie slodzes nu kad strādāju mājas kautvai grīdas mazgāju drīzāk teikšu ka sajūtass pat pazūd , nevenmēr gan bet pazūd ja nav laika par viņam domāt , protams ka edomājos kā jutos tā jūtu visu pēc kārtas arī arā esot varu nostaigāt 3 km un nekā nebūs darbs ir diezgan ātra tempa un arī nekā nav man drīzāk paliek slikti kad es sēžu nu miera stāvoklī.  Mani vairāk uztrauc ka sāp kreisā rokā visam klāt, jo tā vairāk ir sirdij ne VD  bet NMP daktere teica ka tas arī ir no nerviem.

9

evuce2 rakstīja:

Pie slodzes nu kad strādāju mājas kautvai grīdas mazgāju drīzāk teikšu ka sajūtass pat pazūd , nevenmēr gan bet pazūd ja nav laika par viņam domāt , protams ka edomājos kā jutos tā jūtu visu pēc kārtas arī arā esot varu nostaigāt 3 km un nekā nebūs darbs ir diezgan ātra tempa un arī nekā nav man drīzāk paliek slikti kad es sēžu nu miera stāvoklī.  Mani vairāk uztrauc ka sāp kreisā rokā visam klāt, jo tā vairāk ir sirdij ne VD  bet NMP daktere teica ka tas arī ir no nerviem.

Tad nekādā gadījumā tev nebūs nekāda stenokardija, un nitrātus droši vari nelietot, kā jau minēju, tev tikai liekas ka tie tev palīdz, jo pati to iedomājies.
Kreisā roka sāp pie miokarda infarkta, kad iepriekš minētais nosprostojums ir pilnībā nosprostojis asinsvadus (plīsusi panga, kas rodas sakarā ar holesterīnu, vai troms) un išēmijas dēļ rodas miokarda nekroze.
un tipiskā gadījumā pie miokarda infarkta sāpes rokā, krūtīs ir tik neizturamas, ka pavisam noteikti tiks izsaukta palīdzība.

10

mike stokes

Kadam jabut pulsam lai butu gruti elpot? Man no VD elpa trukst, kad meru pulss ir ok, bet ir dienas, kad miera stavokli ir 100 x, tad izjutu to elpas trukumu savadak - taka smagak elpot.

11

mm, tas katram noteikti ir individuāli, pie kādas slodzes un pulsa plaušas īsti nevar kompensēt organismam nepieciešamo O2 daudzumu.
Bet cik saprotu tev ir problēma miera stāvoklī. miera stāvoklī elpai nevajadzētu trūkt, elpa var trūkt dēļ slimībām, hroniska sirds mazspēja, astma, hroniska obstruktīva plaušu slimība, onkoloģiskas saslimšanas utt. Bet esmu pārliecināts ka esi jau izmeklēta un visas šīs saslimšanas sen jau ir izslēgtas pirmās.
Nervi.

12

Nu nekaa sirdij ir samazinata distoliska disfunkcija + miokardits - kkaa taa, man teica ka sirds strada kaa vecam cilvekam, lika dzert mildronatu!
Un hops man ari ir a stadija. Plausu arsts uzlika tadu diagnozi pec spirografijas testa, bet pirms 7 menesiem biju uz parbaudi pateica ka spirografijas testa rezultati ir ok...ka pie tada rezultata elpa trukt nevar, tad isti nesapratu kaa var but hops ja uzrada ka zema plusma elposana un zemi skaitli man tur bija, bet  pec tam, pec pusgada viss ok?! Tgd domaju veikt atkartotu spirografiju, lai zinatu vai hops nav pasliktinajies...ka tev liekas, ka tur isti ar to hops ir?

13

Mike Stokes rakstīja:

Tad nekādā gadījumā tev nebūs nekāda stenokardija, un nitrātus droši vari nelietot, kā jau minēju, tev tikai liekas ka tie tev palīdz, jo pati to iedomājies.
Kreisā roka sāp pie miokarda infarkta, kad iepriekš minētais nosprostojums ir pilnībā nosprostojis asinsvadus (plīsusi panga, kas rodas sakarā ar holesterīnu, vai troms) un išēmijas dēļ rodas miokarda nekroze.
un tipiskā gadījumā pie miokarda infarkta sāpes rokā, krūtīs ir tik neizturamas, ka pavisam noteikti tiks izsaukta palīdzība.

Jā , bet kāpec tad man sāp tā roka nju tā itka atsista nu sāp no iekšas un pēdējās reizes liekas ka dedzina kreisajā puse aizmugurē kur lapstinja reizem priekšā

14

oj es sajauci ne distoliska dfunkcija samazinata, bet sistoliska...bet jaa par to hops, man neticas ka tada diagnoze..laikam jaiziet pie cita pulmanologa...bet elpa no ta var trukt ja ir hops a stadija un no tas samazinatas dfunkcijas?

15

par samazināto izsviedi liecināja echo?
pie pirmās klases izteikts elpas trūkums parasti nav.
sāpes rokā būs pie miokarda nekrozes, un diezvai ka tev tāda ir, jo tā parādītos ekg.

16

a dedzināšanas sajūta sirds apvidu ik pa laikam? piem tagad dedzina lapstiņu aizmugurē kreisajā pusē

17

evuce2 rakstīja:

a dedzināšanas sajūta sirds apvidu ik pa laikam? piem tagad dedzina lapstiņu aizmugurē kreisajā pusē

tā jau pēc simptomātikas būtu kā stenokardija, protams, ar attiecīgo ekg pierakstu un risku izvērtēšanu.

18

Jaa, es taisiju EHO un man noteica samazinatu sistolisko dfunkciju!

Nu par to miokarditu neesmu parliecinata, bet arste man kko mineja ka tads rodas pec izslimotiem virusiem un jautaja vai neesmu pedeja laika slimojusi, atcerejos ka anginu izslimoju kaa jau katru gadu sad

Par hops, a ja nu man tgd pa 7 menesiem jau ir cita stadija, smagaka?? Man ir tas lapas izdrukas..atceros tik ka plausu tilpums bija pie normas un beigas kkaadi minusi

19

mm pulmonoloģija nav mana stiprā puse, bet pa 7 mēnešiem būtiskas izmaiņas rasties nevar, ja vien nesmēķē utt.

20

a samazinata sistoliska disfunkcija - tas ir kkas slikts? Saprotu ka kreisaja kambari asins pietiekosi neplust ja? Del taa var but elpas trukums?
Man tiesam gruti elpot, nevaru dzilu ieelpu dabut, un gaisa pa maz, sajuta ka plausas tada dedzinosa sajuta, siltums taka tur butu,