1

Tēma: PL?

Sveiki, draugi!
Gribu noskaidrot, vai tas, kas ar mani vakar notika ir panikas lēkme vai kas cits.
Jau rakstīju par to pirmsģīboņa sajūtu, vakar visu dienu pavadīju mājās pie tv un mocījos ar reibonīti.. labāk nepalika, bija bail, ka tā būs visu laiku un nevarēšu no mājām iziet. Sākās tāda neliela iekšēja trīce.. sapratu, ka ir jau pavisam slikti un ķēros pie zālēm. Asaras bira bašas no sevis. Histērija un šaaaaausmīga trauksme. Nezinu, varbūt kādam no jums arī ir bijusi tā trauksme  kad liekas, ka viss, beigas ir, tajā brīdī neredzi nekādu izeju.. bija arī grūti elpot.  Svīdu arī. Dēļ drausmīgās sajūtas nevarēju palikt viena, saucu mammu.
Tad lūk, ko domājat jūs, vai tā ir PL?

2

Re: PL?

var būt un var nebūt.
bet  - kāda tam nozīme ?

3

Man vakar bija PL ari sajuta ka viss pagalam, izmisums, elpa truka, un beigas histeriski raudaju...skiet ka ta bija PL.

4

BurnTheSkyDown rakstīja:

var būt un var nebūt.
bet  - kāda tam nozīme ?

tev es arī piekrītu, nevienmēr vajag analizēt kas un kāpēc.

5

simucis18 rakstīja:

Man vakar bija PL ari sajuta ka viss pagalam, izmisums, elpa truka, un beigas histeriski raudaju...skiet ka ta bija PL.

arī tā stulbā sajūta, kad nezini, kur iet un ko vispār darīt, liekas, ka no ādas gribas izlīst?

6

kas ir sudigak parciest PL un miers vai atrasties patstaviga ta tuvuma censoties nepadoties PL(mans gadijums)???

7

kristap Es Tev pilnīgi piekrītu! Man iepriekš bija PL, jā tas ir šausmīgi un biedējoši un vispār izsit no sliedēm vienkārši ārprātīgi, bet man tagad līdzīgi, ka tā trauksme reizēm tik liela un ilgstoša, tas tā nomoca, ka liekās - labāk jau PL uz dažām minūtēm, ja tas nozīmē, ka pēc tam uz ilgāku laiku miers. Vispār man šo 2 gadu laikā tās PL mainījušās, agrāk bija ļoti intensīvas, bet īsas, tagad ir garas, bet ne tik ļoti intensīvas.....
Taču pēdējā laikā pašsajūta izcili draņķīga un skatos, ne man vienai.

8

kristaps_k3 rakstīja:

kas ir sudigak parciest PL un miers vai atrasties patstaviga ta tuvuma censoties nepadoties PL(mans gadijums)???

Man ir bijuši abi. Domāju, ka tev vienkārši jāļaujas tai PL, kuru tu visu laiku gaidi un tad redzēsi, ka patiesībā nekas tev nedraud. Pati PL vispār arī neatpaliek, jo spēcīgi izsit no sliedēm un gadās, ka uz ilgu laiku.

9

Redz darba nevaru atlauties izbaudit pl,jo pamata pie stures esmu,bet kad vakara majas esmu tad viss ir pierimies. To ka nekas nedraud zinu,jo ir izgarsotas tas sajutas. Bet ta patstaviga uzbudinajuma sajuta baigi nogurdina , vakara noguris ta ka visu dienu butu zemi racis,vvarbut ne tik cik fiziski,bet garigi. Un tapat ka kitijai pedeja laika jo ipasi smagi iet.

10

lipgloss13

Tā noteikti bija PL, man tādas bija daudz kad bija daudz stresa, es nedēļu biju kā beigta oga.
Un šodien starpcitu manī mājo pamatīgākais smagums un sirds sitas kā negudra pat ar visām zālēm.

11

Es vakar gaju gulet un jutu peksni elpa trukst un kajas slapjas palika, guleju mierigi, nekur necelos tik grozijos un meginaju dzili elpot un taa lidz es aizmigu, sodien sekas - elpa trukst nedaudz. Vai taa ari taka PL? Vnk man tada riktiga PL bija pirms pusgada kkur.

12

simucis18 rakstīja:

Es vakar gaju gulet un jutu peksni elpa trukst un kajas slapjas palika, guleju mierigi, nekur necelos tik grozijos un meginaju dzili elpot un taa lidz es aizmigu, sodien sekas - elpa trukst nedaudz. Vai taa ari taka PL? Vnk man tada riktiga PL bija pirms pusgada kkur.

Tas bija pilnīgi normāls vd simptoms. Ar mani tā notiek teju vat katru dienu. . Neuztraucies, 100% nenosmaksi un nekādas astmas arī nesāksies!

13

Bet nakamaja dienaa sakas kas cits, visu dienu truka elpa - raudaju, dusmojos, izmisums, bezizeja, nemiers, visu laiku domaju par katru elpas vilcienu, diskomforts - vai taa ir ta saucama trauskme?
Man jau biezi trukst elpa uz vairakam dienam ar vai nez trauksmem...tas tads man vienigais trakakais vd simptoms no kaa netieku vala.

14

simucis18 rakstīja:

Bet nakamaja dienaa sakas kas cits, visu dienu truka elpa - raudaju, dusmojos, izmisums, bezizeja, nemiers, visu laiku domaju par katru elpas vilcienu, diskomforts - vai taa ir ta saucama trauskme?
Man jau biezi trukst elpa uz vairakam dienam ar vai nez trauksmem...tas tads man vienigais trakakais vd simptoms no kaa netieku vala.

Tas ko tagad uzskaitīji jau izklausās pēc panikas lēkmes.. bezizeja - šausmīga sajūta, grrr
Tev jāelpo dziļi un tad, kad iedomājies par to katru elpu, tad pārņem elpu un ieelpo dziļāk.. tev jānomierinās un jāpieņem, tikai tad pāries. Nekas taču nav noticis.. par to sajūtu, kas bija, trakāk vairs nebūs. Neģībsi arī! smile

15

Nu nevar but ja man sodien visu dienu spiez elpcelus ciet trukst gaiss, un iekseejs nemiers, taa tak nevar but PL, diez vai vina var ilgt jau ntaas stundas. Drizak trauksme...vairs nezinu ko lai iedzer, jo nekas nelidz. Tu ari zini cik sausmigi ir ta smacejosa sajuta?

16

simucis18 rakstīja:

Nu nevar but ja man sodien visu dienu spiez elpcelus ciet trukst gaiss, un iekseejs nemiers, taa tak nevar but PL, diez vai vina var ilgt jau ntaas stundas. Drizak trauksme...vairs nezinu ko lai iedzer, jo nekas nelidz. Tu ari zini cik sausmigi ir ta smacejosa sajuta?

Jā, zinu. Man bija ļoti traki, dēļ tās smacējošās sajūtas biju aizsēdējusies mājās un saķērusi mazu depresiju. Galu galā aizgāju pie psihiatra un ielika man smadzenes vietā..
Kas tev palīdz, lai kaut nedaudz vieglāk paliktu?

17

Nu man tas pats, sis dienas kad trukst elpa ir pamatiga trauksme, nemiers, uzbudinajumus, un katru vakaru aizeju tik talu ka gulu gulta un raudu un tik domaju ka izdzert visus fenezapemus, kas man ir majas un aiziet gulet! Tas jau nav vairs normali, un tikai del elpas trukuma - tiem kam ir, tie sapratis ka tas rada tik lielu diskomfortu ka cilveks jau vairs nezina ko iesakt un kur likties,
Esmu ari del tas aizsedesanas majas un domam par elpu iedzivojusies vai sakerusi kaa saki - depresiju.
Kaa tev palidzeja psihiatrs? Zales? Kadas?

18

simucis18 rakstīja:

Nu man tas pats, sis dienas kad trukst elpa ir pamatiga trauksme, nemiers, uzbudinajumus, un katru vakaru aizeju tik talu ka gulu gulta un raudu un tik domaju ka izdzert visus fenezapemus, kas man ir majas un aiziet gulet! Tas jau nav vairs normali, un tikai del elpas trukuma - tiem kam ir, tie sapratis ka tas rada tik lielu diskomfortu ka cilveks jau vairs nezina ko iesakt un kur likties,
Esmu ari del tas aizsedesanas majas un domam par elpu iedzivojusies vai sakerusi kaa saki - depresiju.
Kaa tev palidzeja psihiatrs? Zales? Kadas?

Atvaino, ka atbildu ar aizkavēšanos! sad
Jā, sajūtas ir briesmīgas. Es ārā no mājas negāju..
Pie psihiatra aizbraucu pilnīgā izmisumā, bet, patiesībā, visas tās problēmas ar elpošanu biju iedzinusi sevī pati. Viņa man kārtīgi paskaidroja, iedrošināja, pastāstīja, kas gaidām un tālāk jau nākamajā dienā ar domu spēku devos uz skolu un sāku atkopties. Bija grūti, bet izdevās. Zāles nekādas neizrakstīja, pat neteica, ka jālieto kaut kas vēl izņemot tās, kuras jau lietoju..
Kā Tev klājas? Pārgāja?

19

simucis18
A kāds Tev pulss kad grůti elpot. Man pie pirmās PL trūka elpa, pulss bija 125. Ātrie paskaidroja, ka tas esot normāli pie augsta pulsa. Ieteica piedomāt pie elpošanas. Vēl kas ir - sievietes sekli elpo vispār un kad uztraukums klāt, tad vēl seklāk elpojam. Es gāju mâcīties elpot, ikdienā nu jau dziľāk elpoju, bet kad satraucos, tad ir grůti piedomāt pie pareizas elpošanas.

20

Mileedija

80 lidz 100. Es speciali meru pulsu, kad elpa trukst un kad netrukst, lai salidzinatu vai tas ir no pulsa, bet ipasi nekas nemainas, jo ikdiena man pulss ir no 80 lidz 100...100 retak, vrb kad elpa trukst, tad ari ir citreiz 98 - 100 - no tadiem cipariem ari elpa var trukt?

lipgloss

Jaa, pariet uz 1 vai 2 dienam, tad atkal atsakas uz vairakam dienam...meginu nedomat, aizmirst, tikunta pienak man tie elpas trukumi, ari galigakais izmisums un trukst taa elpa visu dienu, tad ari pulss turas pie 90, jo sadomajos, satraucos sad