1

Tēma: Par zālēm ko lietot

Sveiki,
esmu izmeklēta un atzīta tikai VD, neiroloģe izrakstija zāles, bet ģimenes ārste bija šokā un teica, ka jau ir smagā artilērija man, pēc miesas esmu maziņa, savi 54kg. Varbūt kāds ir lietojis šīs zāles vai lieto un zinat vai palīdz un kā ar blakusparādībām? tās būtu Escitil, Fluanxols, Alprozolams un Magne B6. ja nu uzraktīju nepariezi, atvainojos, dakteres rokrakstu smagi saprast big_smile

2

Re: Par zālēm ko lietot

Fluanxol lietoju, nav blakusparadibas, tik loti liels miegs, visu laiku gulet gribas. Par parejam nemacesu teikt.

3

simucis18 rakstīja:

Fluanxol lietoju, nav blakusparadibas, tik loti liels miegs, visu laiku gulet gribas. Par parejam nemacesu teikt.

Mana ģimenes ārste tieši par šīm zālēm baidās...

4

Fluanxol jau nav stipras zales.

5

Lietoju tās pašas zāles (alprozolam gan cenšos nelietot) un viss ir kārtībā, nav blakusparādību.

6

Escitil - nemācēšu komentēt, bet šķiet tas ir AD.
Fluanxols ir vieglas zāles, visbiežāk bez blaknēm.
Aprozolam ir trankvilizators, to parasti neizraksta uz ilgu laiku, bet tas labi palīdz tieši lēkmes laikā vai pie trauksmes.
Magne B6 ir būtībā vitamīni, kas kursa veidā, manuprāt, būtu ieteicami pilnīgi visiem distoniķiem.
Protams viss atkarīgs no devas, bet liekas, ka nekad briesmīgs te nav, bet kā jau teicu par Escitil komentēt nevarēšu.

7

Ko jus domajat par klonazepamu?

8

iveta rakstīja:

Ko jus domajat par klonazepamu?

NEKAD dzīvē nedzer to draņķi - tas tikai daļēji noņem simptomus un ļauj pārdzīvot dienu, pats biju uz šī uzsēdies, kad metu nost, tad bija TĀDAS lēkmes, ka vissliktākajam ienaidniekam tādas nenovēlu...

9

Njaa trakums.

10

iveta
Nu es kādreiz lietoju, kad bija pavisam slikti un gribējās izslēgties un gulēt saldā miegā, bet, jā - tā ir smagā artilērija un pieradums izveidojoties diezgan ātri.

11

Kitija rakstīja:

Escitil - nemācēšu komentēt, bet šķiet tas ir AD.
Fluanxols ir vieglas zāles, visbiežāk bez blaknēm.
Aprozolam ir trankvilizators, to parasti neizraksta uz ilgu laiku, bet tas labi palīdz tieši lēkmes laikā vai pie trauksmes.
Magne B6 ir būtībā vitamīni, kas kursa veidā, manuprāt, būtu ieteicami pilnīgi visiem distoniķiem.
Protams viss atkarīgs no devas, bet liekas, ka nekad briesmīgs te nav, bet kā jau teicu par Escitil komentēt nevarēšu.

Piedod, bet kas ir AD?
Man teica, ka jāpadzer šīs zāles visas kopā 10 dienas, ja palīdz, tad kurss būs uz trijiem mēnešiem ne tikai pie lēkmēm. Īsti nezinu ko darīt.. Ģimenes ārste negrib lai dzeru Fluanxolu, pat nezinu kam ticēt īsti.

12 Izmainīja simucis18 (2014-02-17 14:07:56)

Es dzeru fluanxolu ir ok, ir uzlabojies dzivesprieks. Vienigi loti miegaina esmu visu laiku, bet nezinu vai tas ir no tam zalem. Fluanxol jau skaitas tiesam vienas no vieglakajam zalem ko parasti psihiatri raksta.

AD ir antidepresanti - un tie jau ir stipraki nekaa fluanxol, tatad drizak jadoma par AD escitilu vai dzert, nevis fluanxolu.

13

kombinācija nav nekāda smagā.
te ģimenes ārstu vajag klausīt vismazāk, labāk uzticies psihiatram. to Aprozolam gan nevajadzētu patstāvīgi ilgāk par 3 nedēļām dzert, pārējo droši- cik liks tik dzer.
AD- antidepresants

14

BurnTheSkyDown rakstīja:

te ģimenes ārstu vajag klausīt vismazāk, labāk uzticies psihiatram. to Aprozolam gan nevajadzētu patstāvīgi ilgāk par 3 nedēļām dzert, pārējo droši- cik liks tik dzer.
AD- antidepresants

ģimenes ārste ir šokā par devām un zālēm, bet neiroloģe tieši visu šo grib man likt dzert. Kam lai šai pasaulē tic? big_smile jau smiekli nāk, drīz vispār neko nedzeršu.

15

simucis18 rakstīja:

AD ir antidepresanti - un tie jau ir stipraki nekaa fluanxol, tatad drizak jadoma par AD escitilu vai dzert, nevis fluanxolu.

Fluanxol laikam bij neiroleptika un pēc būtības ir gan ņiprāks par AD. un viņus raksta kopā, šķiet lai mazāk justu (d)efektu no AD, kas sākotnēji rodas, bet nu tas kā kuram...

16

Evituska rakstīja:
BurnTheSkyDown rakstīja:

AD- antidepresants

ģimenes ārste ir šokā par devām un zālēm, bet neiroloģe tieši visu šo grib man likt dzert. Kam lai šai pasaulē tic? big_smile jau smiekli nāk, drīz vispār neko nedzeršu.

neirologs? neslikti.. priekš neirologa kombinācija tiešām nav viegla. tie parasti aprobežojas ar trankviļiem uz īsu  laiku + raksta dabīgos. bet nu kombinācija kā tāda slikta nav.
tiči šajā pasaulē tam neirologam wink

17

BurnTheSkyDown rakstīja:
Evituska rakstīja:
BurnTheSkyDown rakstīja:

AD- antidepresants

neirologs? neslikti.. priekš neirologa kombinācija tiešām nav viegla. tie parasti aprobežojas ar trankviļiem uz īsu  laiku + raksta dabīgos. bet nu kombinācija kā tāda slikta nav.
tiči šajā pasaulē tam neirologam wink

Man starpcitu arī bija sajūta, ka jātic vien neiroloģei big_smile Jo ar ģimenes ārsta izrakstītajām zālēm nekas man nekad nav mainījies, pat nezinu vai ir kas konkarēts ko viņa man ir uzrakstijusi, tik cik es viņai zāles pati prasu.

18

jā, bet nu es jau ieteiktu tomēr labāk psihiatru.
tiesa es nezinu kā tev tas vd izpaužas, bet nu neirologi diezgn viegli uztver vdistus... zinu ka vienreiz pie tāda pilnīgā panikā ierados, ka nesaprotu ko darīt, kur likties... šis pasmējās - tas tāds sīkums vien ir, izrakstija man trankvili, blokatorus un to pašu B6. Idejiski jau taisnība viņam bij, bet tomēr tik viegli man negāja kā dokam izskatijās.
psihiatrs atkal gandrīz pārāk traki uz vd skatas. ir tāda daļa kas tiešām tikai sēdina uz smagās artilērijas un tad skatās kas notiek... tas arī īsti labi nav.
vislabāk ir tā, ka tu pati zini kas ir kas - interesējies par medikamentiem, ko katrs dara, kādas blaknes utt. seko līdzi izjūtām. jo nu cik skatos tev pašai par medikamentiem nav nekādas sajēgas, bet nu vajadzētu gan. tā teikt, ja gribi, lai ar ārstu izveidojas veselīga sadarbība, tev pašai ir jābūt soļa attālumā no viņa zināšanām...vismaz attiecībā uz to kas tevi tieši skar

19

Sveiki.
Runājot par zālēm, ko lieto, varu padalīties. Ikdienā vien Magnijs B6, AD - nelietoju, kaut psihiatrs, gan neiroloģe man rakstījušas, ka jālieto.Esmu pret AD. Ļoti ceru, ka tikšu galā tāpat, kaut visu laiku ir spiedoša sajūta galvā, starp krūtīm, galva smaga ar nerealiztātes sajūtu visas dienas garumā.
Psihoterapeite, rehabilotologs neiesaka nekādas tabletes, izņemot ieteica pret reiboņiem Vertigo hell - homeopātiskās.
Āāāā, aizmirsu, ir vienas ko tagad 0,5 tableti 2 x dienā iederzu. (Depakine) Tās ir tabletes,kas mazina trauksmes stāvokli smadzenēs.
Te tika pieminēts alprozolams. Tās ir vienīgās tabletes, kas man somiņā ir panikas brīžiem. Izdzēru šo tablešu kursu kādu laiku atpakaļ. 1 ned. - 1tablete 0,25; 1 ned. - 2 tabl. pa 0,25; tad 4 ned - 3 tabl. dienā pa 0,25; un tad uz atpakaļu visā secībā. Nu atkarīga nepaliku. Ik pa laikam o, 25 iedzeru, ja jāiet kādās svešās vietās, publiskās vietās vai atklātos laukos. Jo tās ir zāles, kas ārstē agorofobiju. Ir pat tā, ka iedzeru tikai pusi no 0,25g.

20

BurnTheSkyDown rakstīja:

jā, bet nu es jau ieteiktu tomēr labāk psihiatru.
tiesa es nezinu kā tev tas vd izpaužas, bet nu neirologi diezgn viegli uztver vdistus... zinu ka vienreiz pie tāda pilnīgā panikā ierados, ka nesaprotu ko darīt, kur likties... šis pasmējās - tas tāds sīkums vien ir, izrakstija man trankvili, blokatorus un to pašu B6. Idejiski jau taisnība viņam bij, bet tomēr tik viegli man negāja kā dokam izskatijās.
psihiatrs atkal gandrīz pārāk traki uz vd skatas. ir tāda daļa kas tiešām tikai sēdina uz smagās artilērijas un tad skatās kas notiek... tas arī īsti labi nav.
vislabāk ir tā, ka tu pati zini kas ir kas - interesējies par medikamentiem, ko katrs dara, kādas blaknes utt. seko līdzi izjūtām. jo nu cik skatos tev pašai par medikamentiem nav nekādas sajēgas, bet nu vajadzētu gan. tā teikt, ja gribi, lai ar ārstu izveidojas veselīga sadarbība, tev pašai ir jābūt soļa attālumā no viņa zināšanām...vismaz attiecībā uz to kas tevi tieši skar

Man izpaudās vissdažādākajās izpausmēs no sirds kūleņiem, ātra pulsa, līdz pat tirpiņām galvā, pa ķermeni, sāpēm sprandā, galvā, reiboņiem un ģīboņiem un standarta roku trīcēm. esmu pat tik traki bijusi satraukusies par to kas man ir, ka pat kādas 24h nevarēju pilnīgi neko ieēst, nāca vēmiens kā bāzu mutē, jo apzinājos ka jāēd.
Nu man neiroloģe teica, kur es ātrāk biju? kāpēc ātrāk negāju, jo tā tak var galu ķert ar tādiem simptomiem kā man. Protams stāstīju arī to ka aiz izmisuma esmu raudājusi utt utt.
Laikam aiziešu pie ģimenes ārsta un tad jau redzēšu kā labāk darīt.