1

Tēma: Galīgi traki...

Sen šeit neesmu bijis, bet man nav vairs kur meklēt palīdzību, tāpēc atkal uzrakstīšu...
Jau iepriekš minēju savas VD izpausmes, kas mani nomoka DIEN DIENĀ - pastāvīga trauksmes sajūta, ķermeņa kreisā puse - visa ap sirds rajonu ir sāpoša, dedzinoša, kutinoša un tas reāli nav izturams... Neesmu lasījis un dzirdējis ka vēl kādam te tā būtu...
Tad nu vienreiz pa visām reizēm saņēmos un aizbraucu uz Gaiļezeru un man tur iztaisīja visas analīzes no A līdz Z - konstatēja - depresiju ar veģetatīviem traucējumiem, izrakstīja kārtējās zāles kuras dzeru jau mēnešiem ilgi, bet paliek tikai sliktāk... Pēdējā laikā ir gājis viss tikai uz slikto pusi, visiem vd simptomiem ir pievienojusies depresija, vismaz man tāl liekas, ir iestājies dzīves apnikums un vispār neko negribas darīt, ar grūtībām no rīta ceļos un eju uz darbu, kur reāli nomoku dienu + vēl ir šausmīgi slikts miegs + neskaidra redze, liekas, ka apkārt viss peld...
Gribēju pajautāt vai tas viss piederas pie VD, vai arī man ir kāda cita, psiholoģiska kaite, varbūt kādam ir līdzīgi un ja ir, tad kas palīdz!?

2

Re: Galīgi traki...

Riidzha rakstīja:

Sen šeit neesmu bijis, bet man nav vairs kur meklēt palīdzību, tāpēc atkal uzrakstīšu...
Jau iepriekš minēju savas VD izpausmes, kas mani nomoka DIEN DIENĀ - pastāvīga trauksmes sajūta, ķermeņa kreisā puse - visa ap sirds rajonu ir sāpoša, dedzinoša, kutinoša un tas reāli nav izturams... Neesmu lasījis un dzirdējis ka vēl kādam te tā būtu...
Tad nu vienreiz pa visām reizēm saņēmos un aizbraucu uz Gaiļezeru un man tur iztaisīja visas analīzes no A līdz Z - konstatēja - depresiju ar veģetatīviem traucējumiem, izrakstīja kārtējās zāles kuras dzeru jau mēnešiem ilgi, bet paliek tikai sliktāk... Pēdējā laikā ir gājis viss tikai uz slikto pusi, visiem vd simptomiem ir pievienojusies depresija, vismaz man tāl liekas, ir iestājies dzīves apnikums un vispār neko negribas darīt, ar grūtībām no rīta ceļos un eju uz darbu, kur reāli nomoku dienu + vēl ir šausmīgi slikts miegs + neskaidra redze, liekas, ka apkārt viss peld...
Gribēju pajautāt vai tas viss piederas pie VD, vai arī man ir kāda cita, psiholoģiska kaite, varbūt kādam ir līdzīgi un ja ir, tad kas palīdz!?

Ak dieniņās... Es jūtu tev līdz. Man arī katra diena darbā jānomoka, reti kad jūtos pilnvērtīga, bet es ar visiem nagiem neļaujos tam sūdam nākt pār mani. Varbūt pārstāj uz dienu dzert zāles, paņem slimības lapu, izej ārā pastaigāt, parunā ar kādu mīļu cilvēku, atbrīvo sevi un tad būs vieglāk smile

3

Ja tev ir iespeja neiet uz darbu, tad vari meginat iziet dienas stacionaro ar dazadam terapijam uz veselu menesi, bezmaksas, vini dod menesi slimibas lapu pec vajadzibas.
Man ari depresija ir klat VD.

4

simucis18 rakstīja:

Ja tev ir iespeja neiet uz darbu, tad vari meginat iziet dienas stacionaro ar dazadam terapijam uz veselu menesi, bezmaksas, vini dod menesi slimibas lapu pec vajadzibas.
Man ari depresija ir klat VD.

Kas tas par dienas bezmaksas stacionāru? Kurā vietā?

5

Jaa,man ir taapat!Visvairaak nomoka taa neskaidraa redze,acu sapes un nogurums!Viena kaite peec otras:tad sirdii dur,tad plausaas,tad veeders sap,tad elpot gruuti vai arii viss kopaa!Speeju tik google drukaat simptomus!Tikliidz kaut kur dzirdu kaadu slimiibu,uzreiz liekas,ka man arii tada!Nespeeju beigt domaat un uztraukties!tas ir vieniigais,kas ir manna galvaa ,lielaakoties!visi simptomi nak un iet,bet acu sapes un miglainiiba un nogurums no pasa pirmaa pamosanaas momenta,nepazuud nekad!citreiz no dusmaam saaku meetam mantas pa gaisu,jo nu negribu,lai man taa ir!!katru dienu eju uz darbu un neviens nemaz nenojaus kaa es juutos!!tas viss rinko manaa galva 24/7!Neesmu dzeeerusi nekaadas zaales pa siem cetriem gadiem,jo man ir bail no BLAKUSEFEKTIEM utt,un liekas labaak dziivot saadi nevis buut kontroletai ar kaut kaadam tableteem!
Saprotu tevi loti labi,esmu gajusi cauri visaadiem murgiem,kaa jau mees visi sajaa forumaa!
Jaa paliidz (vismaz man )Saulains laiks,pastaigas,busana ar draugiem nu viss ,kass sagaadaa prieku.Diemzeel ,lielaakoties ,man ir bail.ja esmu viena maajaas,nedariisu neko,jo bail ,ka slikti paliks.Smiekliigi,protams,no malas:(

6

santina888 rakstīja:

Jaa,man ir taapat!Visvairaak nomoka taa neskaidraa redze,acu sapes un nogurums!Viena kaite peec otras:tad sirdii dur,tad plausaas,tad veeders sap,tad elpot gruuti vai arii viss kopaa!Speeju tik google drukaat simptomus!Tikliidz kaut kur dzirdu kaadu slimiibu,uzreiz liekas,ka man arii tada!Nespeeju beigt domaat un uztraukties!tas ir vieniigais,kas ir manna galvaa ,lielaakoties!visi simptomi nak un iet,bet acu sapes un miglainiiba un nogurums no pasa pirmaa pamosanaas momenta,nepazuud nekad!citreiz no dusmaam saaku meetam mantas pa gaisu,jo nu negribu,lai man taa ir!!katru dienu eju uz darbu un neviens nemaz nenojaus kaa es juutos!!tas viss rinko manaa galva 24/7!Neesmu dzeeerusi nekaadas zaales pa siem cetriem gadiem,jo man ir bail no BLAKUSEFEKTIEM utt,un liekas labaak dziivot saadi nevis buut kontroletai ar kaut kaadam tableteem!
Saprotu tevi loti labi,esmu gajusi cauri visaadiem murgiem,kaa jau mees visi sajaa forumaa!
Jaa paliidz (vismaz man )Saulains laiks,pastaigas,busana ar draugiem nu viss ,kass sagaadaa prieku.Diemzeel ,lielaakoties ,man ir bail.ja esmu viena maajaas,nedariisu neko,jo bail ,ka slikti paliks.Smiekliigi,protams,no malas:(

Apskaužu, kā tu vari pastrādāt un tavi kolēģi to nenojauš. Man nāk gīboņi, nespēki un reiboņi tādi, ka to nevar nepamīt cik bieži sanāk kavēt un kā izskatos kad uznāk tā lēkme.

7

Man atkal visvairāk traucē šī trauksmes sajūta un spiediens, velkoša un kutinoša sirds rajonā, un tas ir pilnīgi katru dienu no rīta līdz vakaram + ik pa brīdim uznāk kkāda maza lēkme vai es nezinu kā to nosaukt - paliek karsti un noreibst galva un līdz ar to spiediens krūtīs palielinās, nezinu kas tas ir bet pa dienu vairākas reizes tā notiek... sad esmu pilnīgā izmisumā un nezinu ko vairs darīt, no zālēm pilnīgi nekas nepalīdz, man jau mājās ir vesela aptieka sapirkta, vienīgais kas kaut drusciņ palīdz nomierināties ir FENAZEPAM, bet es cenšos viņu pēc iespējas retak lietot...

8

Evituska,

Jaa,man arii ir bijis taa,nestraadaaju vairaak kaa gadu!Bet tad atradu internetaa vienu Sievieti-psihologi ,kura specializejas tiessi
panikas lekmju jautajumos(jo pasai ir bijis),Atbrauca vinja pie manis ,parunaajam,un man tiesam palidzeja,tikt araa no maajas.Pa aizbraucu uz arzemeem un viena pati!Atradu darbu ,cik daudz reizez saakumaa atros saucu!pet tam kaut kaa saku saprast,ka taas ir lekmes..Darbaa ,man ir Sausmiigi gruuti,katru dienu esmu kaa murgaa,bet kurs tad mana vietaa straadaas un naudu pelniis?izdziivosanas instinkts manaa gadijuma laikam labi nostraadaajis...
Man liekas darbs loti paliidz .Ieprieks,kad straadaaju par oficianti/baarmeni skraidiiju daudz apkart,loti paliidzeja(nebija IDEALI LABI),bet labaak bija..,sobrid loti stresains un seedoss darbs un atkal ir loti slikti:(
Riidzha,
padomaa,kas tevi sobriid neapmierina dziivee?atttieciibas,maeriaalais stavokli,darbs?un megini kaut ko mainiit.Neiespejami?Zinu to sajuutu!Bet neiespeejami nav nekas,ja nemeiginasi  ko mainiit ,nekas nekad nemainiisies:(
Diemzeel sobrid eju atkal tam pasam cauri,kaut gan sobriid nevaru nekam sanemties,bet zinu,ka tas IR iespeejams!:)
Noveelu visu to labaako;)

9

Iepazīstoties ar šo saucamo "viss no nerviem" es nespēju saprast, kā nav izdomāti normāli un tiešām palīdzoši līdzekļi šim visam!! ?? tā ir tik tiešām vienkārši cilvēka mocības, kā gan var nenonākt pie depresijas, ja cilvēks dienu dienā jūtas kā, piedodiet, es runāšu vismaz par sevi, kā lupata. Kā saburzīta, lupata kas vairs daudz kam dzīvē neredz jēgu?! Man ir bēdīgi par sevi un par visiem jums, es saprotu ka pastāstīt tu nevari ko jūti, jo to ne katrs izjūt un ir grūti un traki.

Un patiesībā patreiz es ļoti domāju par darbu... Es nespēju tā strādāt, ja kolēģi izjūt ka manis nav un ka es netieku ar sevi galā, bet tajā pašā laikā, kas pelnīs naudu? dzīvoju ar vecākiem vēl, bet uzturu pati sevi + palīdzu viņiem, es nevaru nestrādāt.

10

Riidzha rakstīja:

Man atkal visvairāk traucē šī trauksmes sajūta un spiediens, velkoša un kutinoša sirds rajonā, un tas ir pilnīgi katru dienu no rīta līdz vakaram + ik pa brīdim uznāk kkāda maza lēkme vai es nezinu kā to nosaukt - paliek karsti un noreibst galva un līdz ar to spiediens krūtīs palielinās, nezinu kas tas ir bet pa dienu vairākas reizes tā notiek... sad esmu pilnīgā izmisumā un nezinu ko vairs darīt, no zālēm pilnīgi nekas nepalīdz, man jau mājās ir vesela aptieka sapirkta, vienīgais kas kaut drusciņ palīdz nomierināties ir FENAZEPAM, bet es cenšos viņu pēc iespējas retak lietot...

Zinu tikai to, ka es esmu ļooooooti daudz piedzīvojusi ar reiboņiem visādas lietas. Varu tev ieteikt, tad, kad reibst, piever acis, ieelpo un pasaki pati sev, ka viss ir kārtībā, jo patiešām ir, atver acis un dari ko citu, paskaties kkur citur, vēlams apsēdies. Jo sitās tev tikai tāpēc, ka tas viss ir kā zobratu komplekts - sareibst, tu nobīsties, tev sitas sirds. Personīgi es vairākas reizes dienā, "runāju" ar savu VD, sūtu viņu D*** smile piedodiet, bet nu tik apnicis, ka neko citu viņai nenovēlu big_smile

11

Psihiatrijas un narkologijas centrs lermontovas iela.
Gaju 2 reizes uz dienas stacionaro - makslas, muzikas, ergoterapija, psihalogs un tagad jau tur ir vingrosana, Doma ir iet atkal, jo pedejas dienas ir sausmigi elpas trukumi, ka aizpiez ciet pilnigi elpcelus, ari acis sap, spiez uz acim, nemiers, dusmas, depresivs noskanojums...utt

12

Santina888

Man arī ir sēdošs un stresains darbs... Es pat nezinu, kas mani neapmierina, nē zinu gan - mani neapmierina tikai un vienīgi mana maigi teikts ''sliktā pašsajūta!! Laikam jāsāk ar to, ka jāmeklē cits darbs, bet tas jau ir stulbi skraidīt no vienas vietas uz citu! Kaut gan man tās lēkmītes mazās uznāk tikai un vienīgi darbā, svaigā gaisā jūtos daudz labāk nekā darbā vai slēgtā telpā - kā to var izskaidrot!?

Evitushka

Es arī nesaprotu, ka nav izdomāti nekādi normāli un labi paliekoši līdzekļi kā pret šo visu cīnīties, daudzi raksta, ka vajag dzert zāles, vēl kāds raksta, tas tev no sēdoša darba, vēl kāds piemin, vajag sportot, tad man rodas jautājums - kāds sakars šeit zālēm, sēdošam darbam un sportam, ja tas viss ir cilvēka galvā??? Es laikam līdz galam nesaprotu šito es pat negribu viņu saukt par slimību, jo fiziskas kaites man nav konstatētas...
Un arī es sev katru dienu stāstu, ka man viss ir kārtībā un tas viss ir tikai galvā, bet ne sūda nelīdz, sūtu arī viņu d**st un saku lai pi**s prom vienreiz no manas dzīves, bet tam visam nekāda jēga!

13

simucis18 rakstīja:

Psihiatrijas un narkologijas centrs lermontovas iela.
Gaju 2 reizes uz dienas stacionaro - makslas, muzikas, ergoterapija, psihalogs un tagad jau tur ir vingrosana, Doma ir iet atkal, jo pedejas dienas ir sausmigi elpas trukumi, ka aizpiez ciet pilnigi elpcelus, ari acis sap, spiez uz acim, nemiers, dusmas, depresivs noskanojums...utt

Un tas viss ir bezmaksas? Nosūtījumu vajag? Tur mēnesi no vietas jāuzturas? Tur ņem tādus ar diagnozi : VD?

14

Protams, es pati ar VD gaju, un tur daudz cilveki ir ar VD, depresijam, un citam kaitem....ir individualas nodarbibas un grupveida, tad var parunat ar citiem. Vada dakteris Terauds to iestadi, cik zinu labs arsts, vajaga, nosutijumu turpatas var dabut, tur ir bezmaksas psihiatri, pieraksties aizej pasaki ka gribi arsteties dienas stacionara un psihiatrs tev iedod nosutijumu, tad ar to nosutijumu tev japierakstas pie masinjam taja pasa iestade.
Bezmaksas, var menesi gulet tur, dzert zales un staigat uz terapijam, var ari vienkarsi atarsties majas un apmeklet terapijas - kaa to dariju Es! Katru dienu vienigi ir pa kadai terapijai, sanak braukasana liela.

te info http://www.rpnc.lv/psihiatriska-palidzi … pardaugava

Ja kas raksti un jauta man, ja izdoma tiesam iet.

15

Jā, palasot šeit saprotu, ka baigi daudz tādu bēdu brāļu/māsu saradies. Esmu pārsteigta, ka citiem arī ir problēmas ar redzi, es jau biju nospriedusi, ka tā tikai mūsu ar simucis18 "privilēģija", bet nē. Man arī peld redze, visu laiku, katru dienu, nu jau kādu pus gadu. Trauksmes ir mazinājušās, bet nerealitātes sajūta un problēmas ar redzi ne. Es gan saprotu, ka šeit liela daļa visu ko ir izmēģinājuši, dažādus terapijas veidus un arī zāles, taču es zinu, ka katram tomēr palīdz kas savs, nu nav tādas vienotas receptes, kas visiem ļautu justies labāk. Es ceru, ka savas zāles esmu atradusi, jo vismaz daļa no simptomiem ir stipri samazinājusies, dr saka, ka vēl varu cerēt, ka ar laiku paliks vēl labāk. Protams, negribu sapriecāties pirms laika, bet, ja jāsalīdzina, tad pirms 2 gadiem jutos par 50% sliktāk, kā šobrīd (nu vidusmērā, jo ir jau protams vēl samērā bieži tādas dienas, kad esmu pilnīgi nelietojama).
Izturību mums visiem un ticību, ka izdosies uzveikt šo slimību, bet pats galvenais - saprast, ar ko esam sev to piesaistījuši.

16

Man veljoprojam peld un miglojas redze taluma, bet norakstu to uz flaunxolu. Un nerealitate vel aizvien ir araa ap kadiem 4, vai 5 vakara kad kresla.

17

Man peld redze gan tālumā, gan tuvumā, lai gan acu ārsts teica, ka ideāla. Domāju, šeit arī kāds varētu burtu lielumu nomainīt, man reāli grūti salasīt.

18

ZINASU TGD smile

19

simucis18
big_smile Nu ne jau Tu personīgi, bet paldies par cenšanos! big_smile big_smile

20

es uz joku to tik wink