21

Re: Vairs nespēju izturēt.

Njā, jāsaka labi, ka man tā nav! Kitij, man šķiet, ka no domām vien, kļūst vieglāk. Šodien sāku stāstīt draugam par VD, šis mani pārsteidza, izrādās, ka VD daudziem draugiem nav sveša, teica ka viņam pirms diviem gadiem bij tās lēkmes, ka mirst nost, vairākas reizes radinieki saukuši ātros, jo šis domājis, ka atdos galus! Vispār traki! Palasot to,ko Jūs te rakstiet, un vispār kas notiek visapkārt, vēl joprojām nespēju noticēt. Pagājuši divi gadi, man draugs joprojām ir dzīvs! smile Tad jau arī Mums nekas traks nenotiks! wink Žēl tikai, ka cilvēks lieto tik daudz alkoholu, itkā apzinās, ka nenāk par labu, bet tāpat lieto...

22

Protams, ka tas palīdz, ka apzinamies, mēs neesam tādi vienīgie un ir cilvēki kas ar šo kaiti dzīvo daudzus gadus (no vienas puses tas mierina, jo nomiruši vēl nav, no otras puses - ne visai, jo laikam jau nav nemaz tik viegli tikt no tās vaļā). Kad atmetu savu nedrošību un skaidri un gaiši cilvēkiem pateicu, ka jūtos slikti vai man reibst galva, jo mokos ar VD, arī biju izbrīnīta cik daudzi šo slimību pazīst personīgi.

23

evuce2 rakstīja:

Sveiki. Sākšu ar to ka esmu 23 gadus veca sieviete,2 gadīga bērna māmiņa. Nu jau vairāk kā mēnesi man katru dienu sāp kreisajā sāna , kur sirds reizēm arī mugura tajā vietā citreiz kreisā roka vai plauksta. Biju pie ārsta tas izklausijās un sākuma teica ka nerva iekaisums uzrakstija zāles taču nekas nepargāja pagašnedēļ man palika slikti smagi sirdī slikta dūša un sāka skriet sirds izsaucu atros tie paklausijās un teica ka ar sirdi viss kartība iedeva nomierinošos un mani sāka kratīt drebuļi tad  viss pargāja aizgāju pie GA un tas teica ka nervi vainigi itka Vd , atkal netaisija kardiogrammu. uzrakstija zāles trankvilizātoru bet nekadas jēgas. lasot simptomus varu piesiet sev loti daudzas pazīmes. pēdējas dienas itka auksti man bet svīstu , visu laiku uztraucos par to ka tomēr sirds vainīga un ka tuļīt atstiepšu kājas. ka zvana telefons uzreiz domāju ka kautkas noticis, esmu ļoti viegli aizkaitināma seksu negribas man vispār kopš berna dzimšanas , katru ritu slikta dūša jau ilgu laiku pedejas dienās liekas ka kunģis sāp dur nju vismaz taja vietā. šodien pavingroju un atkal sāka durt sirdī un žmiegt tur un  atkal liekas ka ajaatstiepj kājas  tagad sēžu un raudu un nesaprotu par ko , es nevaru izturēt vairs visu šito un ko darīt lai tas beigtos , jūtos ka veca mēbele kā lai beidz uztraukties par to ka sirds tomēr vainīga , liiekas ka prātā sajukšu atkal iet pie GA un teikt ka nepāriet ? trankvilizatoru dzeru tikai 5 dienas bet tapat nekas nepariet . es nesaprotu kas man par vainu

Sveika.
Man ir ļoti līdzīgi kā tev, bet trakāk. Tici man - tava sirds ir vesela, to es tev varu apgalvot. Es izstaigāju kardiologus, neirologus, pārbaudīju sirdi un galvu ko matu galiņiem līdz apakšai - tie ir nervi - viņi spēj neiedomājamas lietas darīt ar tavu ķermeni. Bet goda vārds svarīgākais, lai cik ļoti tu nevarētu vai neticētu tam, ir nedomāt par to un saprast, ka esi vesela un neuztraukties (kaut gan tajās panikas lēkmēs nevar nesatraukties). Viss sākas ar uztraukšanos ka tev kaut kas kaiš - nedari tā. tev jābūt kādu laiku ir miera iemiesojumam, un centies sevī kontrolēt sevis pašas dusmas, tas nekādā veidā nenāk pa labu.
Jo vairāk tu baidīsies un uztrauksies jo vairāk VD ņemsies spēkā. Labāk pat nelasi VD simptomus un ej kārtīgi jo kārtīgi izgulēties. smile

24

nebūt nav viegli nedomāt ja tev ir patstāvīgas sāpes un baiļu sajūta spiedoša un nepatīkama. No zālem nekas nemainas līdz doka pieņemšanai vel 5 dienas un šis murgs jacieš. Un tās bailes , bailes, bailes ka tuliņj un viss nekā nebūs es nevaru un nedomāt ar nesanāk it īpaši ja esi viens vakarā

25

evuce2
Es Tevi ļoti labi saprotu, man šīs bailes arī bija ilgstoši un trakākais, ka dzīvoju viena pus mēnesi, jo vīr strādā ārzemēs. Kad viņš mājās, vienmēr bija mierīgāk ap sirdi. Bet nu man tomēr liekas, ja šitā jāmocās tad ir jāmeklē medikamenti, jo tā izjauktā ķīmija pati no sevis reti atjaunojas un tam vajadzīgs ilgs laiks. Ar zālēm tas process notiek ātrāk un vispār, kāpēc jāmocās? Vai Tu lieto ko nomierinošu? Vai nevari iekārtot tā, ka vakaros neesi viena?

26

es atkal saprotu un līdzi jūtu jūsu vīriem.... cik gan ilgi gaidīsim, ka meitēns paliks normāls...

27

es nespēju vairs to izturēt.... kur rodas tik nenormāli daudz asaru? Nav vakaru, kad neieritinos segā, galva spilvenā... asaras plūst. Un tu esi pavisam viens... pilnīgi viens ar savu VD.

28

Saprotu tevi, man tas pats sad vrb laiks domat par zalem vai psihoterapiju?

29

inita.a rakstīja:

es nespēju vairs to izturēt.... kur rodas tik nenormāli daudz asaru? Nav vakaru, kad neieritinos segā, galva spilvenā... asaras plūst. Un tu esi pavisam viens... pilnīgi viens ar savu VD.

Jā, tik zināma sajūta. Bet IR jātiek ārā no tās depresīvās noskaņas - IR! Ir jācīnās, tas ir nennoooormāli grūti, ja jūties slikti. Aizej un ārstam pasaki, ka tā vnk nevari vairs padzīvot, gan ko izdomās,

30

Es arī domāju, ka šis ir tas brīdis, kad vajag paļauties uz ārsta viedokli un, ja viņš uzskata, ka vajadzīgi AD, tad pieņemt to. Jo pajautā sev - vai man ir kur zemāk krist (es domāju emocionāli). Vai es varu ko zaudēt?
Bet nesodi sevi par to, ka gribi sevi pažēlot. Visbiežāk, tiem kuriem ir blakus kāds, kas pažēlo, pašiem sevi nav jāžēlo.

31

http://issuu.com/morganfrankru/docs/morganfrankpsiho/35

atradu netīšām labu linku, kur viss aprakstīts par zālēm.
Xsanax - rada atkarību!
Alprozolams - miorelaksāciju!
Daudz kas cits.Arī par AD un par to, ar ko kopā nevajadzētu lietot utt.

32

Pievienojos Jūsu pulciņam.Stāžs aptuveni 3 gadi. Gājis visādi, vienu brīdi viss OK un liekas ka VD ir mani pametusi, bet tad atkal mani atgriežas pilnos apgriezienos... Jautājums - vai kādai sports palīdz? Neesmu nekad bijusi baigá sportiste , tāpēc jautāju varbūt ir kāda zinātāja? Varbūt vērts sākt , lai vieglāk dzīvot .

33

vilkate2 rakstīja:

Pievienojos Jūsu pulciņam.Stāžs aptuveni 3 gadi. Gājis visādi, vienu brīdi viss OK un liekas ka VD ir mani pametusi, bet tad atkal mani atgriežas pilnos apgriezienos... Jautājums - vai kādai sports palīdz? Neesmu nekad bijusi baigá sportiste , tāpēc jautāju varbūt ir kāda zinātāja? Varbūt vērts sākt , lai vieglāk dzīvot .

Es ļoti lēnā garā sāku fiziskās aktivitātes (katras 3 nedēļas paaugstinot sarežģītību), un tagad vidēji esmu īpaši fiziski aktīvs 2 stundas katru dienu. Man šķiet, ka tas palīdz. Beidzot lēkmes nav bijušas nule jau 3 mēnešus.

Citreiz apkārtējie nesaprot, kam mēs ejam cauri. Ja viņi zinātu, tad šādu pieredzi pat ienaidniekiem nenovēlētu...

34

Sveiki. Praktiski visu laiku kamēr mokos ar VD man ir dulla, smaga galva. Nespēju pat normāli paiet. Kājas paliek ļenganas. Lielākais, ko varu paiet viena bez pieturēšanās ir kādi 15 metri. Lasu un mazliet apskaužu tos, kas raksta, ka sporto, iet uz pasākumiem, ciemos utt. Es nespēju. Dullā galva ja ilgāk par 5 min pastāvu kājās rada reiboņus un čokurā rauj zem krūtīm. Spiež pieri un acis. Kā lai tiek galā?

35

Man ar spiez pieri un acis. Bet dulla galva gan nav. Katram savs, viens mokas ar sirdi, viens ar galvu, es ar elpas trukumu...katram savadak tas VD izsapuzas sad Vai nav kadas zales pret reiboniem?

36

Būs jaauj kājas un jāčāpo pie daktera.

37

Ehh, man ari spiez piere un deninos...un gruti ar to staigasanu. Pat majas biezi gruti staigat, jo ir tada peldosa/ krisanas sajuta. Lidz izmisumam kadreiz, kapec ta jamocas? Vienigi personigi man, ta riebiga sajuta ir stiprak, kad esmu viena, jebkur. Kad blakus ir cilveki, tad ta sajuta ir mazak, vai vispar pazud. Nu katram no mums ir savas konkretas bailes refleksu limeni. Reiboni un viss parejais ir tikai simptomi un iemesls tam ir bailes un nepartraukta trauksme, un ka lai tiek gala ar to?
Visu laiku mekleju to savu celu cinai ar vd un bailem, domu sakartosanai, utt, un briziem paradas optimisms un liela ceriba, ka viss driz paries, bet briziem atkal velk uz leju...

Simuci
Es to pasu jautajumu uzdevu savai arstei neirologei gadu atpakal, un vina man atbildeja- ne, nekadas magiskas tabletes pret reiboniem nav. Kad sakartosiet savu emocionalo stavokli, tad reiboni paries.

38

Man ari ir elpas trukums, jo kaa saki ir bailes un trauksme, ja nebutu sis 2 lietas, tad simptoms ari atkaptos un pazustu. Bet tiesam ka lai tiek ar to gala? Man ari jau briziem lidz izmisumam, jau apnicis tas viss ir sad Katru dienu domaju par to ka varetu dzivot ka agrak, pirms VD ;(

Ir tak dimedrols laikam saucas pret sliktu dusu un reiboniem, vel ingvers un jabut ari citam zalem, ir zales pret reiboniem, noteikti smile

39

Ne nu ir kaut kas protams, asinsrites uzlabosanai piemeram, un cits, Betaserc piemeram, atceros meitenes rakstija, bet musu gadijuma,cik ilgi tie bus jalieto, ja iemesls paliek. Tas ir apmeram tas pats ka ar ad, var dzert un paliks labak, bet kad beigsi dzert, ja neka citadi so problemu nerisinat, tad viss atgriezisies. Jo vd ir psihologiska rakstura kaite. Kaut vai simptomi briesmigi.

40

Jaa briesmigi gan...Es jau nedelu mokos ar elposanu...un tas domas, ka tas varetu but kkas cits, biedee...tas diskomforts lidz izmisumam jau noved. Pilnigi speka nav. Taa laikam ir trauksme, un jau ilgstosa, jo domas ir tikai par to vien.