1

Tēma: Slimnīcas un darbs

Sveiki. Ko darīt, ja viss ir tik sūdīgi, ka nevar aiziet ne uz darbu, ne pie ārsta? Apdomāju iespēju braukt uz psihoneiroloģisko slimnīcu. Ir ar kādu pieredze? Kura būtu vislabākā? Ko ar darbu darīt tā laikā? Slimības lapa, atvaļinājums? Ai, man tiešām ir tik slikti, ka es pat atlūgumu nevaru aiziet uzrakstīt. sad

2 Izmainīja ilze (2014-01-27 15:25:02)

Re: Slimnīcas un darbs

Ja ir tik slikti, ka vairs neko nevar padarīt, tad noteikti būtu ieteicams doties uz slimnīcu. Noteikti iesaku ņemt slimības lapu.Ir vairāki varianti kur doties, Juglā Veldres ielā, Pārdaugavā Ļermontova ielā un Jelgavā ari ir neirožu un depresiju nodaļa. Par Jelgavu varu teikt, ka atsauksmes labas, šobrīd vairāki pazīstami cilvēki tur ārstējas. Visās minētajās vietās ir brīvais režīms.

3

Susanna
Vai Tev nav savs psihiatrs? Es Tevi ļoti labi saprotu, man arī šobrīd ir ļoti slikti, taču par slimnīcu nevaru pat sapņot, jo man ir bērns. Es dzirdēju, ka Strenčos arī ir brīvais režīms, normāli apstākļi un ārsti veiksmīgi piemeklējot medikamentus salīdzinoši īsā laikā. Turies! Lai Tev laba veselība!

4

ar ko slimnīca ir labāka par regulārām vizītēm pie psihiatra? abiem taču uzdevums ir viens - nozāļot, lai izskatas pozitīvs )) varbūt nesmuki izteicos, bet nu reāli tā sanāk. viņi strādā ar zālēm taču... psihenei tik bonuss ka būsi sev zīmogu uz pieres uzlicis ka tur biji... un psiholoģiski sevi vel vairāk noskaņoji ka esi ''slims''

ehh..nu nav slimnīca pareizais variants...nav...

arī no manis labas veselības vēlējumi  hmm
turamies, visi!!

5

Es ari gribu novēlēt, turies! Bet pēc sevis spriežu, ka ar to turēšanos nav nemaz tik vienkārši. Man pašai ik pa laikam kāds pasaka - turies, reizēm iekšēji sametas dusmas un pajautāju pie kā lai turos.Kad ir nedaudz slikti, tad var un ir jācenšas turēties, bet, kad ir pavisam slikti, tad jāmeklē palīdzība no malas, jo tad jau vairs paša spēkiem ir maz izredžu izķepuroties no bedres.
Ja ir darbs un nav vairs spēka uz to iet, tad jāņem slimības lapa, lai darbu nepazaudētu. Var jau būt, ka ir tādi doki, kas slimības lapu dod diezgan pailgu laiku. Man ar tādiem nav nācies saskarties. Pašai bija situācija, kad daktere iedzina strupceļā, iedeva lapu uz 10 dienām, bet pēc tam ari vēl nejutos tik labi, lai ietu uz darbu, daktere pateica, ka lapu ambulatori vairs nedos, vai nu, lai eju prom no darba, vai ari braucu uz slimnīcu. Tā kā darbu negribēju zaudēt, tad izvēlējos otro variantu, kaut ari braukt uz slimnīcu pat ļoti, ļoti negribējās.

Veiksmi un labu veselību visiem!

6

Vispār jau mūsdienās, ja pats labprātīgi esi aizgājis uz slimnīcu, kaut vai uz "psiheni" un atrodies brīvā režīma nodaļā, tad tas nav nekāds zīmogs. To uzzin vienīgi Tavs ģimenes ārsts, kuram droši vien tas arī prieku nerada, jo arī zināma vaina ĢĀ vaina jāuzņemas, ja reiz cilvēks nav saņēmis palīdzību no ĢĀ vai rekomendētajiem psihiatriem un ir tā, ka jādodas uz psiheni. Es gan domāju, ja ir slikti nav jātēlo baigo varoni un jācieš, kamēr jumts aizbrauc, bet nekautrējoties jādodas tur, kur sniegs vajadzīgo palīdzību. Un es atkal domāju, ka traķenē vairāk būtu nevis noskaņošanās uz to, cik slimi esam, bet gan saprastu, ka ir tiiiiik daudz cilvēku kuriem ir daudz daudz trakāk un kuri ir tiešām jau dārzeņi, tas varbūt sniedz kādu cerības stariņu.

7

Kitija,

Kada tev diagnoze vsp ir uzstadita? Un kadas zales paslaik lieto?

Par temu, es ari uzskatu ka ja ir velesanas, tad jabrauc, pati labprat iegultos slimnica, bet negribas mazo vienu atstat.

8

simucis18
VD, ģeneralizēta trauksme, depresija (pēc dr domām - smaga), PTS, dr kaut ko nomurgoja par izkaisītās personības sindromu, bet pēc tam nosprieda ka tas drīzāk piederas pie derealizācijas/depersonalizācijas, kas pati par sevi nav diagnoze, bet gan simptoms. Tas ir tas, kas attiecas uz psihisko veselību. Vēl ir dažas citas lietas. Piemēram - smadzeņu stumbra kairinājums un vēl šis tas, kas droši vien neietekmē psihisko veselību.
Un par tēmu - bērns un slimnīca, tas ir vienkārši traģiski, pie mums, ja sievietei ir bērns, bet nav kur atstāt tad variants ir tikai viens - bāriņtiesa, kas ir vienkārši šausmīgi. Ārzemēs piedāvā arī bērnam uzturēties slimnīcā, ja vien tā nav infekciju slimnīca. Man pašai pirms dažām dienām tā bija uzlecis spiediens, ka dr ieteica pagulēt pāris stundas slimnīcas uzņemšanā pie sistēmas, bet man nācās atteikties un doties mājās, vispār bez jebkādiem medikamentiem, jo man līdzi bija meita un man viņu vienkārši fiziski nebija kam atstāt.

9

Mani ari vienreiz atrie gribeja vest uz stradiniem pec dzemdibam ar to spiedienu...bet man tak tikko dzimis bernins kurs ed kruti...atteicos...paliku majas. Tas ir sausmas, jo citas valstis berninu tiesam var nemt lidzi.

Daudz diagnozes tev, depresija smaga, tas ir sausmigi un gruti...es pagaidam neeju pie arsta jo negribu dzirdet ka man varetu but klat vel depresija.

10

Tas nosaukums jau neko daudz nemaina, parasti jau arī ārstē visu šo buķeti ar vienām zālēm. Bieži  VD sākas no depresijas vai depresija no VD. Tas manuprāt ir diezgan saprotami, jo ilgstoši mokoties ar VD ir grūti neiedzīvoties depresijā, lai gan man šķiet, ka manā gadījumā depresiju izsauca pēc traumatiskais sindroms.

11

Nu jaa tad jau no VD bus man depresivs garastavoklis izveidojies.

A kada tev depresija ir? Cik zinu ir rekurenta depresija utt..

12

simucis18
Nu par to depresijas tipu es neesmu gan informēta, taču izsecinājām, ka gan VD, gan arī depresija sākās no daudziem traumatiskiem notikumiem īsā laika periodā. Kas ir rekurenta depresija? Tapēc jau nedrīkst ielaist VD, ka var iedzīvoties depresijā un tad jau bez AD krietni grūtāk būs tikt uz kājām.