1

Tēma: slikti

Sodien saku apsaubit to ka man ir vegetativa distonija, sen nav svidusas rokas, sirdsklauves, PL hmm pedeja laikam bija pirms pusgada smile

Vakar ar mani notika kkas neiedomajams, es jutos loti slikti, mani laikam parnema trauskem, un liela, es saku raudat pati nezinu pa ko, saku teikt ka mani neviens nesaprot, bija tads izmisums ka biju gatava iet ara un meklet kadu cilveku un lugties vinam, lai vins man palidz....domaju ka daudzi ir jutusies sada bezizejas stavokli?

Viss sakas,jo sakas derealizacija...es nevareju ieraudzit normali savu bernu, ja ilgi skatijos vina man likas neista un divaina, izgaju ara, viss apkart bija neists, tas bija sausmigi...derealizacija man uzdzina to trauksmi, saku neest, nelist no gultas ara - mani iesledzas depresija. Es vairak tiecos uz depresiju bipolaro vai jebkadu citu variantu...vairs jau nezinu kas ar manim notiek...man var uznakt sadas trauksmes, lekmes ka esmu darzenis un nakamaja diena varu attiet...tiesa, sodien trauskme nav, bet derealizacija saglabajusies - mani biede si sajuta, loti biede...Gribu dzivot ka cilveks un audzinat savu meitinu, jo vakar pat savu bernu neredzeju, kur nu vel speks bija, lai panemtu rokas.
Ludzu atbalstu un palidzibu smile

2

Re: slikti

Sveiki.
Izlasot visu, man gribas teikt - ātri pie ārsta, vislabāk pie psihiatra. Tas nav normāli.
Tagad tev rakstīšu kā psihologs. Tev tas jādara ne tikai, bet arī bērna dēļ. Tev ir mazs bērniņš, un bērns vismaz līdz gadam izjūt visu to pašu, ko māte. Ja mātei slikti, ir noskumusi vai kas kaiš, bērns izjūt to pašu. Ja tu neārstēsies, tad tas pats var notikt ar tavu bērnu. Tagad pieļauju, ka tu sabijies, bet tas tā ir.
Ne velti ieteicu izlasīt grāmatu "Fobijas. Kā ar tām cīnīties?". Tur vesela nodaļa ir par māmiņām, kurām ir mazi bērni, kā tie iespaido bērna veselību un kas jādara.
Pie mums Liepājā ir Psihoneiroloģiskajā slimnīcā ir dienas stacionārs, kurā tiekas tādi cilvēki, kuriem ir VD, zaudējumi, depresijas, trauksmes utt. Cilvēki, kuri vieni netiek galā ar savām problēmām. Cilvēki nāk, kopā pastaigā gar jūru, tiekas ar speciālistiem, ja nepieciešams, lieto zāles un tas viss ir bez maksas.
Domāju, ka Rīgā arī tāda vieta ir.
Nevajag to domāt kā "traķeni", bet tas ir centrs, kur speciālisti sniedz palīdzību. Es tev noteikti ieteiktu.

3

Kur ta man visam tam bus laiks ja ir mazs berns?

Nedaudz mani nobiedeji ar to tekstu - atri pie arsta! Vai tiesam tas ir kkas slikts? Vaitad daudzi te taa nejutas? Ar lielam trauksmem, vai tu tiesi domaji par to derealizaciju?

Nu izrakstis man kartejas zales, kuras nelidz...es tak jau dzeru zales..tgd rakstis nakosas..ehh..tgd jutos labak, nav vairs tada trauksme, bet ir tada sajuta ka neko negribu, liekas ka neka mana dzive nav..un protams, taa derealizacijas sajuta...bet cik atceros te daudziem bija derealizacija, piemeram, Kitijai!

4

Biju jau riga uz dienas stacionaro, apmekleju dazadas terapijas utt..bet veselu menesi, soreiz nav kam bernu atstat to menesi.

5

Piedod,ja dikti nobaidīju!
Bet pēc visa ko raksti, nav labi. Varbūt tev neder zāles, tev blakusparādības, kuras nepanes. Vai arī ļoti jūtīgi uztver visas pārmaiņas organismā.
Iespējams tev pa daudz visas tās zāles. Skaties arī ko ēd, ja lieto zāles, jo daudzas zāles neiet kopā ar noteiktiem produktiem. Piem. nervu zāles u.c. neiet kopā ar dzērveņu sulu, greifrūtiem un to sulu, antidepresanti kopā ar sieru vai arī skābiem kāpostiem -  paceļ asinspiedienu utt. Katrām zālēm ir noteikti produkti,kurus nevajag lietot kopā ar zālēm. Ne visi ārsti to pasaka.
Ja vēlies sev veselu bērniņu, tad meklē palīdzību!!!!! Bērniņam vajag veselu mammu. Ja vēlēsies to, tad arī atradīsi kādu, kas pastaigās ar bērniņu pa lauku vai piesaktīs tās pāris stundas,kamēr apmeklēsi kādu rehabilitāciju vai ārstu.

6

Nu es jau nedzeru AD un daudz zales man ari nav, sitais man sakas kad vsp nedzeru zales, biju atteikusies no fluanxola, bet arkartas gadijumos dzeru trankvilizatoru fenezapem.

Kas tiesi tev liekas ka nav labi? Kas doma ka man jau kukuu?

7

Rit domaju atkal iet pie psihiatra un stastit savas jaunas kaites, lai skatas, vrb nomainis man diagnozi, loti ceru ka taa nav sizofrenija..man tads spilgts stavoklis, viss spilgts liekas, istabaa cilveki, prieksmeti...laikam kkaadi psihozes traucejumi...busu ielaidusi savu VD.

8

Šie tavi teikumi mani sabiedēja:
"Viss sakas,jo sakas derealizacija...es nevareju ieraudzit normali savu bernu, ja ilgi skatijos vina man likas neista un divaina, izgaju ara, viss apkart bija neists, tas bija sausmigi...derealizacija man uzdzina to trauksmi, saku neest, nelist no gultas ara - mani iesledzas depresija. Es vairak tiecos uz depresiju bipolaro vai jebkadu citu variantu...vairs jau nezinu kas ar manim notiek...man var uznakt sadas trauksmes, lekmes ka esmu darzenis un nakamaja diena varu attiet...tiesa, sodien trauskme nav, bet derealizacija saglabajusies - mani biede si sajuta, loti biede..."

9

Sodien man nav tik traki, vnk laikam uznaca pamatiga trauksme, bet tikunta prieksmeti vel liekas neisti. Tgd nomoka spilgtaa apkartne, man viss ir parak spilgts, nevaru sakoncentret skatienu, spiez uz acim tas krasas un taa gaisma...bet izmisums ir izzudis, par laimi..

10

inita.a rakstīja:

Sveiki.
Izlasot visu, man gribas teikt - ātri pie ārsta, vislabāk pie psihiatra. Tas nav normāli.

P.S. man te meitene lai justu redzamu rezultātu lietoja 6 (!!) zāles dienā. likās ka nozāļos psihiatrs viņu, bet tad lēnām sāka samazināt un ir ok.

11

Un ko tu ar to gribi teikt, ka man jadzer 6 zales diena?! Vareji kko pa temu labak piekomentet ja jau te ienaci

12

nu 6 tā.. varbūt arī.. to nu mēs nezinam, bet to ka tev steidzami vajag pie psihiatra mēs zinam gan. to arī gribēju pateikt

13

Vai tiesam tik traki izklausas? sad Te tak bija cilveki ar derealizaciju, kaa ari daudziem spieda uz acim spilgta gaisma..un likas viss pa spilgtu...ko jus mani te biedejat sad

14

neviens tevi nebiedē wink
saproti - cilvēki ir dažādi. vienam uznāca kkas, aizgāja.. i ne pamanija, ne uztraucās par to. Tu esi izteikti emocionāla un tieši tas Tev liek domāt par visu kas Tevī notiek. un tas viennozīmīgi nenāk Tev par labu.
ir vel viens spēcīgs arguments - Tev ir bērns un tas ko Inita šajā sakarā rakstīja ir taisnība. tas ir vienkāršs secinājums ka sevis un bērna labā tev ir nepieciešams psihiatrs. un tās noteikt nebūs vienas vai divas zāles ko Tev būs jālieto.
Tev uz psihiatru nav jāskatās kā uz bēdu, problēmu vai padošanos - Tev uz to ir jāskatās kā uz sākumu problēmas atrisinājumam !
un jo ātrāk aiziesi un jo labāk būs...

15

Paldies par ieteikumu! Zinu man jasanemas del berna, es tiesam esmu parak emocionals cilveks jau no bernibas, ja man uznak kada fiziska kaite, es censos to ignoret, no elpas trukumiem tik loti nebaidos, kaa no taas nerealitates, derealizacijas un spilgtuma...visur kur skatos spilgts, es nevaru to izturet! Un nedomaju ka pret to ir zales..vrb vienigas zales ir nedomat pa to un nebarot VD

16

Pedeja laika sis forums tads tukss palicis, reti kurs otram megina palidzet, atceros pirms kada laika sis forums bija pavisam citadaks smile
Daudzi izveido jaunas temas un citi pat nesanem nevienu atbildi - nerunaju pa sevi, bet tiesam taa seit gadas smile

17

simuci
Es jau Tev iepriekš teicu, ka man izskatās, ka katrs jauns simptoms Tevi uztrauc VISVAIRĀK, tā ir tipiska reakcija, ja Tev ir hipohondrija. Kad Tev bija augsts spiediesn tad Tevi visvairāk biedēja tas, tad bija problēmas ar redzi, ka Tevi tās ļoti uztrauca, pēc tam nevarēji izturēt elpas trūkumus, tagad derealizācija...... Tu jautā padomu, bet kad Tev to sniedz, Tu to neņem pretīm...... Neapvainojies, bet tiešām, ko Tu gribi? Apstiprinājumu, ka Tev tā nav vienīgai - lūdzu! Man arī tā ir jau pus gadu. Gribi lai Tev ko iesaka? Nu, bet iesaka taču - atrod labu ārstu! Neviens šeit Tev neieteiks zāles, to var izdarīt tikai ārsts, bet Tev laikam nav īpaši ticības arī ārstiem, jo cik atceros, Tu izrakstītās zāles tāpat nedzēri. Es ceru, ka Tu radīsi ticību SEVĪ, ka spēj pati sev daudz kur palīdzēt! Turies!

18

Jaa, varbut ari apstiprinajumu, vrb man no ta vieglak paliek.

Es izrakstitas zales dzeru, parstaju dzert del murgiem.

Vsp ja godigi, es gaidiju sodien visu dienu tavu komentaru, jo zinu ka vnm visur piekomente un palidzi citiem, un parasti pec tava ieteikta vai rakstita man paliek vieglak, bet soreiz taa nav...laikam seit esmu lieka, naksies man izdzesties. Bet tapat paldies.

19

simuci
Tu tiešām brīžiem raksti tā it kā Tev būtu uzmanības trūkums un visu klātesošo uzdevums būtu jebkādiem līdzekļiem panākt lai Tu justos labāk. Nu nevaram mēs to izdarīt, ja pati Tu tam netici, tas pirmkārt, otrkārt, mēs pārējie arī šeit esam ar savām problēmām, bailēm, pārdzīvojumiem, nav jau tā, ka visi šeit ir lai palīdzētu tikai Tev. Varbūt Tu neiedomājies, bet citi šeit arī meklē atbalstu un palīdzību. Tas, ka Tu saki - ilgi jāgaida atbilde, nu nav jau nevienam pienākums šeit ieskatīties katru dienu, pie tam par laimi ir daži kuriem ir kļuvis tik labi, lai par šo saitu aizmirstu pavisam. Es, ja godīgi atbalstu esmu šeit saņēmusi 100x mazāk nekā mēģinājusi sniegt un diemžēl ar Tevi ir tā, ka nav skaidrs kā Tev palīdzēt, ja iesaka iet pie ārsta, Tu sastresojies vēl vairāk, jo Tev liekas, tātad ar mani ir pavisam slikti, ja Tev skarbāk kaut ko pasaka, tad Tu kā tīnis paziņo, ka esi šeit negribēta, nesaņem atbalstu un taisies izdzēsties. Nu tad kā lai Tev palīdz????? Kas ir tas kas Tev palīdz, Tu pati vispār zini? Žēlošana, uzmundrināšana, dalīšanās pieredzē, pabakstīšana? Kas?

20

Ka saja foruma var izdzesties? Ja jau tas nav atbalsta forums, tad man te darit nav ko! Un foruma veidotajam butu japartaisa noteikumus kuros minets ka nedrikst aizskart citus foruma lietotājus jebkādā veidā un ka forumā jābūt jaukam pret citiem lietotājiem.

Es vnk biju izmisuma jo diemzel majas mani neviens nesaprata, ja jau aizgaju no majam izmisuma, bet laikam kludijos par to ka atklajos te citiem.