21

Re: Magnetiska

simucis18
Oi, šinī jautājumā man ir daudz ko teikt! Arī man ir deformēta deguna starpsiena un es katru dienu, jau vairāk, kā 10 gadus lietoju deguna pilienus. Gandrīz visi ārsti man ir ieteikuši operēt, esmu bijusi jau tik tālu, ka esmu nodevusi pirmsoperācijas analīzes, taču īstajā brīdī man izdevās satikt ārstu, kas atvēra acis. Statistika ir tāda, ka pilnībā uzlabojas situācija ar elpošanu, augšējo elpošanas ceļu saslimšanām, iesnām u.c. vien 20% no izoperētajiem. Pārējiem 80% operācija tiek uzskatīta par neveiksmīgu, jo labākajā gadījumā viss paliek, kā bijis pirms operācijas, taču ļooooooti bieži, pēc šīm neveiksmīgajām operācijām attīstās ļoti nopietnas galvas sāpes UZ MŪŽU! Un - katru dienu. Tikko, 2 dienas atpakaļ, lasīju rakstu, ka vienai meitenei pēc degunas starpsienas operācijas, starpsienā izveidojās caurums, bet ārsts viņu mierināja, jo tādiem caurumiem (kas neesot retums) esot tendence palielināties un tad tas tik ļoti netraucējot dzīvot, vairs deguns tā nesvilpojot u.t.t. Nu tas viss protams man lika apdomāties un atteikties no operācijas.
Šajā sakarā meklēju info ārpus LV, vai tiešām tas ir vienīgais veids, kā cīnīties ar deformētu starpsienu, izrādās - nebūt, nē. Ir tāda metode, ko šobrīd gan vairāk pielieto Āzijā, kad degunā ievieto tādu kā klizmas pūslīti, bet protams pavisam nelielu un dr to saspiež, tajā brīdī deguns gan nokrakšķ un īsu mirkli sajūtas ir nepatīkamas un sāpīgas, bet pēc pāris sekundēm deguna starpsiena ir iztaisnota, piebildīšu vēl, ka šo veic vispār bez jebkādas atsāpināšanas vai narkozes. Es vēl noskatījos vairākus video, kur tiek parādīta procedūra un tur bija vairāki profesionāli sportisti - hokejisti, bokseri, kuri gadiem nebija elpojuši caur degunu vispār un tie lielie tēviņi pēc šīs procedūras izplūda asarās, jo beidzot spēja normāli elpot. Viens prasīja - vai tiešām tas būs uz visu mūzu, vai tiešām tas nav kaut kāds joks, viņš nespēja noticēt, ka viss tas ar ko viņš gadiem bija mocījies tika atrisināts pāris sekunžu laikā.
Tā, ka es gaidīšu, kad šāda procedūra būs pieejama, ja ne pie mums tad kaut kur Eiropā un lieki likteni neprovocēšu ne ar pilno narkozi, ne ar ļoti smago operāciju, kurai sekas var būt dramatiskas uz visu mūžu. Un Tev iesaku to pašu.

22

Lasiju ka kkur kada valsti ir operacija ar lazeru. Varbut sagaidisu tadu, ari lasiju pa to caurumu, briesmigi tas ir, vienam degunforma mainijas, vienam palika vieglak elpot uz paris menesiem, citam atkal viss super uz visu dzivi. Tas kaa kuram. Es Loram teicu ka padomasu pa to..
Vina man teica ka nedrikstu pust neko, jo gliemeznicas ir palielinatas lidz ar to vel vairak kairinas vinas...teica ka var vel kkaa piededzinat gliemznicas, isti nesapratu kaa, laikam ari kkaada sava veida operacija.
Tu ari dzivo ar iesnam? Gruti sad Ka tev liekas tas ka skiba starpsiena no ta nevaretu but tie izteiktie elpas trukumi kas man ir?

23

simucis18
Man nav iesnas, man ir tūska. Tikko kā noliekos guļus stāvoklī deguns bloķēts un nevaru paelpot. Bieži, arī tagad ziemā, kad sausāks gaiss arī pa dienu jālieto pilieni. Es zinu, ka nevienmērīgi ieelpoju, ar vienu nāsi gaisa plūsma ir stipri mazāka, tas protams nav ne labi, ne pareizi, bet operāciju es netaisīšu. Piededzināšana diezgan reti atvieglo situāciju un parasti tad, ja pamatproblēma ir nevis deformācija bet tūska, bojāta gļotāda. Kā gan piededzināšana varētu pārbīdīt to starpsienas kaulu?

24

Man pa dienu deguns ari ir daudz maz vala - daleji, kaa apgulos taa ciet, itipasi viena puse. Gruti elpot.

Nejau starpsienu, bet samazinat gliemeznicas, man tjipa vinas ir palielinatas, hipertrofetas gliemznicas - taa pareizi saucas. Teica ka taas var piededzinat.

Bet tu neesi aizdomajusies pa to ka kermenim ir svarigs skabeklis, itipasi smadzenem, ja trukst skabeklis smadzenem, tas ari nav labi.

25

simucis18
Es saņemu skābekli. Kā gan savādāk smile Vēl man mājās ir skābekļa aparāts, vakaros elpoju to, jo tas ir koncentrēts skābeklis, bet nē šāda tipa elpošanas problēmas nevar pārāk iespaidot smadzenes, tad jau visiem tiem kuri elpo tikai caur muti sen vajadzētu būt smagi cietušiem no skābekļa trūkuma. Es jau saku, labi nav tas, ka elpoju nevienādi ar abām nāsīm, taču tas ir vairāk dzīves kvalitātes jautājums.

26

Nu ja, bet man nav tads aparats sad Diemzel.

Nu ceru ka ir pietokosi mums skabeklis ar aizliktu degunu. Ja man butu pilnigi ciet, ka ievilkt nevar ari pa dienu, tad operetu

27

man arī kkādas hroniskās iesnas.
tjip deguna dobumā vai blakus tam ir cista. kad operēja seju bij ideja ka ņems ārā, bet nu cik ar vairākiem dokiem spriedām par to, saprata, ka vel vismaz 100 gadi ar viņu varu dzīvot. bet nu jā - iesnas paliek...

28

Man ari ir cista, gan skiba starpsiena, gan palielinatas gliemeznicas, viss viena big_smile