1

Tēma: veders,kungis

Jau vairak,ka gadu,mokos ar mazak vai vairak,gaisa atraugam pec esshanas,un vedera pushanos,un lidz ar to nevaru normali est tik cik gribu...elpa trukst arii delj taa,jo kaa iznaak atrauga taa paliek vieglak..
Esmu bijusi pie gastroenterologa,teica ka nervi,un lidz ar to atvilnis..gaiss kraajaas arii...bet ko tik neesmu izmeginajusi,nulle efekts.
Nezinu vairs ko darit
Biju ari uz kobru pirms gada,viss daudz maz normali,gastrits.
Ko iesakt vairs nezinu
Sodien paradijas jauns simptoms,kurs mani biedee,kruutiis nez nu sakot no kakla uz leju zem kungja pa visu to vietu,ta kaa siltumi iekseeji taadi jociigi,kaa ieksaa butu kaut kas loti silts...

2

Re: veders,kungis

Kunga dedzinasana tas siltums?

Es mokos ar skabi man liekas, lai gan neesmu bijusi pie kunga arsta, bet ari lupas man skabas, un citreiz mute tads skabums un ari tagad elpa trukst, apgrutinata elposana...bet es jau vairs nezinu no kaa tas viss ir.
Vrb aizej pie kada loti laba gastroenterologa.

3

Nezinu kur tas siltums,ieksaa kungii kruutiis sad
Bet kaa zinaat kur ir labs gastroenterologs?!

4

ta vrb tik tiesam ir kunga dedzinasana. uz kaklu nededzina?

jamekle pec diskusijam, vrb kads iesaka kadu labu.

5

Njā! Skābie kāpostiņi, mandarīni dara savu, pat tiem, kam nav problēmas ne ar kuņģi, ne nerviem. Padzet kādas vieglās tējiņas, lai skalojas ārā.

6

Man arī kuņģis pamatīgi nobeigts.Atvilnis, reflukss,pat lūpas sprēgā no tās skābes(dr.tā apgalvo). daudzi gastroenterologi ir labi...

7

Man tik rikle skaba garsa un kakls sarkans bikit...pat nezinu kadi ir tie simptomi pie atvilna big_smile

8 Izmainīja aveniite (2014-01-03 16:00:11)

vesela plejāde. skāba garša mutē, īpaši pēc ēšanas vai kafijas.dedzināšana kuņģī.man ir arī sāpes krūšukurvī, regulāri laringīti, tip aizkrīt balss ciet,dažreiz sāp kakls. mēdz arī pat galva sāpēt,takā uz paģirām.slikta dūša arī.nu, čupiņa ir smile.
grūtn.laikā bija grēmas izteikti arī, bet tagad tas ir dēļ tā,ka ir reflukss( nestrādā kuņģa vārsts)+gastrīts,saprotams.
un dedzina kaklu arī,loģiski.tas no kuņģa...īpaši jūtams no rītiem, kad skābes saturs nākti tecējis uz augšu...

9

Nededzina, sapes nav, galva sap, balss aizsmakusi, slikta dusu no ritiem - citreiz. Citi saka ka elpa  var trukt, taka man trukst, bet neticu tam ka no kunga elpas trukums big_smile

10

Kuņģa dēļ var trūkt nedaudz elpa, tāpēc jau pēc vakariņām neviens neiet sportot neko.
Iemesls ir tāds pats, kā: kāpēc pēc ēšānas nāk nenormāli miegs ( es ncd sākumā gandrīz no biksēm lcu ārā, lai neaizmigtu, bet paliktu nomodā big_smile)
- neiroloģijas pasniedzēja teica: kunģim pieplūst daudz vairāk asiņu, pēc ēšanas, smadzenēm un citiem orgāniem maz.
tāpēc mums nāk miegs pēc ēšanas, tāpēc var trūkt elpa (elpa var trūkt dēļ smagām plaušu slimībām, hroniskas sirds mazspējas utt, bet šīs diagnozes, pavisam noteikt,i jums visiem ir izslēgtas.

11

a ja kkas ar degunu? starpsienu? mandelem? Adenoidi?

12

Protams, augšējo elpceļu infekcijas arī var apgrūtināt elpošanas procesu> ieielpu.
Man likās, ka šeit jau runa ir par dziļajiem elpceļiem, jo, manuprāt, deformētu starpsienu un mandeles jutīs jebkurš...

13

Nu man jagaida lidz aprilim datortomografiju sad

14

līdz aprīlim CT jāgaida? big_smile:D:D:D
Kur tad tu viņu pieteici?
Cik zinu, gaiļezerā tādu rindu nav.
Un ja ir, samaksā tos 10 vai 15ls kā bez nosūtījuma ( ar nosūtījumu ir 3, ja nemaldos) un tiksi tajā pašānedēļā

15

Es arī biju Gaiļezerā. Mani pieteica ārsts no pašas slimnīcas, bija jāgaida rindā tik un tā kāds pusotrs mēnesis.Ar Gaiļezera ārsta nozīmējumu biju un maksa ar norīkojumu bija 15 LVL.

16

ar ģimenes ārsta nosūtījumu ir 3ls
Es nezinu, kad pats taisīju, vrb tāpēc, ka darbinieks, bet tiku pēc 3 dienām, ja nemaldos.

17

Nē, tu kaut ko jauc. Man pazīstams ārsts - Gaiļezera neiroķirurgs (es pati no Liepājas puses) Gaiļezerā pats sarunāja. Ar ģimenes ārsta norīkojumu vai cita ārsta norīkojumu ir 15 Ls. Šī summa ir Valsts noteiktā. Palasi veselības aprūpes likumu. Tāda summa ir visās slimnīcās vienādi.
3 LS ir ar ārsta norīkojumiem pie ārstiem speciālistiem. Stradiņos man ar ģimenes ārsta norīkojumu ārsta vizīte bija 3 Ls, tāpat arī Liepājas slimnīcā un  gaiļezerā.
Savukārt, datortomāgrāfija, magnētiskā rezonase vai piem. encefelogramma ar ģimenes ārsta vai speciālistu norīkojumiem,kuriem ir līgums ar veselības .... kaut ko tur (aizmirsu), šāds izmeklējums ir 15 Ls. Ja nav norīkojums vai gribēju tikt ātrāk, tad cena bija ap 50 Ls (magnētiskajā).

18

Zvaniju uz stradiniem, rigas 1 slimnicu un jurmalas slimnicu - visur cena bez norikojuma ir no 44 lidz 53ls un var tikt jau nakamnedel, a ja gribi pa 3ls

ar nosutijumu tad tikai aprili!

19

vienigi arsu nesazvaniju, vairak jau nav kur zvanit, bet arsa nedomaju ka bus letak!

20

esmu soka ka CT maksa 50ls tapat ka magnetiska rezonance, es tak neko nejaucu? man Lors teica kompjuteri degunam, tad nu zvaniju un ta ari teicu, un izlasiju ka to sauc datortomografija.