1

Tēma: Dabīga terapija VD gadījumā

Sveiki, mīļie. Pēc 3 mēnešu skraidīšanas pa ārtiem nāku jūsu pulciņā, jo citu iemeslu augstajam asinsspiedienam, ekstrasistolēm, tirpšanas sajūtām dažādās ķermeņa vietās, elpas trūkumam, brīžiem tahikardijai..... ārsti neatrod.
Līdzīgas epizodes ar spiediena lēkāšanu un elpas trūkumu man ik pa laiciņam ir bijušas, bet ļoti ātri pārgājušas un es varēju dzīvi turpināt mierīgi. Šoreiz tas viss velkas jau trešo mēnesi. Es vairs nejūtos tā kā jutos pirms tam.
Asinsspiedienam atradu vienas ajurvēdas zālītes, kas manu spiedienu tur normas robežās, bet es vienalga nejūtos kā agrāk. Guļu labi, man nav nekad bijušas nekādas panikas lēkmes, nav līdzsvara problēmu vai citu vainu. Turpinu ikdienas dzīvi, audzinu 2 bērnus, it kā viss turpinas, bet es neesmu vairs agrākais cilvēks.

Mani ļoti interesētu kādas ir alternatīvas terapijas iespējas VD gadījumā? Es vēl neesmu gatava lietot AD, nezinu vai būšu gatava. Es zāles neesmu dzērusi kopš sevi atceros, pat vitamīnus ne.
Lūdzu padalieties ar informāciju par to, kur sākt, ko darīt, lai ātrāk sev palīdzētu bez stiprām zālēm.
Masāžas, joga, adatu terapija, homeopātija - kas? Lūdzu, lūdzu. Es gribu justies kā cilvēks atkal.

2

Re: Dabīga terapija VD gadījumā

pilze
Kā es gribētu Tev pateikt ko iepriecinošu, bet diemžēl nevaru...... Kad man (pēc 10 gadu pauzes) atsākās VD ar visām tās izpausmēm es pat nepieļāvu domu par medikamentiem, arī pirms tam meditēju, bet tad vairāk pievērsos jogai, CiGun, Baha ziediem, ajūrvēdai, tradicionālai homeopātijai, holistiskai ārstēšanai, akupresūrai, ajūrvēdas masāžai u.t.t. taču situācija tikai pasliktinājās. Nonācu līdz zālēm, taču arī tās neko nelīdzēja. Kad biju pavisam izmocījusies un zaudējusi cerības, pamēģināju arī antidepresantus (6 dažādus) nevieni man nederēja! Es nezinu kā tikt no šī briesmoņa vaļā, kaut manuprāt daru visu pareizi - sportoju, cik nu spēju, eju kontrastdušā, elpoju skābekli, mēģinu domāt pozitīvi, nodarbojos ar dažādām ezotēriskām lietām, staigāju uz masāžu - jēgas nekādas! Man rokas nolaižās, cerību vairs neredzu, jo pagājuši jau 2 gadi, bet ir lietas kas ir stipri pasliktinājušās. Es pavisam godīgi būtu gatava izsludināt konkursu un samaksāt jebkuram ārstam kaut tūkstošus latu, lai tikai atgriež man normālu pašsajūtu, ja kāds man pateiktu, ka tapēc man jāveic sarežģīta operācija, es piekristu acis nepamirkšķinājusi, jo šī nav dzīve. Pēdējie 2 gadi ir mokas, bailes un murgs!
Turies! Un pacenties neielast! Pēc iespējas ātrāk sāc rīkoties, jo ilgāk šis tiek ielaists, jo grūtāk no tā atbrīvoties.

3

Kitija, paldies par informāciju, kaut ne tik iepriecinošu:( Man jau liekas, ka kaut kādai izejai tomēr vajadzetu būt. Vai psihoterapija nepalīdz? Es īsti nezinu pie kā sākt ķerties klāt, jo tā pašsajūta ir tāda it kā es būtu slima. Man vienmēr ļoti palīdz ūdensaerobika, bet man nositot ar ajurvēdas zālītēm asinsspiedienu, pulss arī nokrities zem 60 un ir sajūta, ka elpoju seklāk un tā kā trūkst elpa. Bail, ka tai ūdenī kaut kas nenotiek. Vispār fiziskas aktivitātes mani uz doto brīdi mazliet biedē. Kaut līdz tam to darīju regulāri.
Esmu mazliet apmulsusi, un neviens ārsts tā man īsti nevarēja apstiprināt vai noliegt to, vai tā ir vai nav VG. Zinu cilvēkus personīgi, kam šī vaina ir, bet tur visiem ir tādas kā lēkmes, kas uznāk un pāriet. Man tādu lēkmju nav bijis, ir konstanti augsts asinsspiediens, un katru vakaru kā pulkstens tas ceļas vēl augstāk. Naktī ir normāls. Man nav ne no kā bailes, izņemot brīžus, kas spiediens ir uzkāpis pavisam augstu un sākas jocīgas sajūtas krūtīs - tā kā sāp, tā kā siltums, arī elpu tā kā sit ciet.
Es nezinu, man ļoti gribētos sākt ar kaut ko dabīgu un tikai tad, ja nelīdz - apsverti iespēju ar AD.
Un ja vēl tas nepalīdz (kā Tu stāsti), tad kā vispār tālāk dzīvot? Un ko darīt vispirms, lai saktu kaut ko darīt un neielaistu?
Būtu viena, tad vēl tā  - bet man tak 2 mazi bērni, viņiem vajag mammu, kas rūpējas par viņiem, paspēlējas, samīļo, bet šos pēdējos 3 mēnešus es viņiem esmu bijusi tikai mēbele, nekas vairāk.
Vai tiešām bez AD es vairs nekad nebūšu tas pats cilvēks, kas agrāk? Īstenībā man ir daudz plānu un iekšēji esmu energijas pilna, mani nemoka nekādas depresijas vai murgi, vai bailes - ir tikai šī sliktā pašsajūta fiziski. Bet fiziskā līmenī mani ir noskenējuši no galvas līdz kājām.

4

pilze
Es domāju ir jāsāk ar psihiatru, jo ir dažādi veidi, testi kā noteikt vai pie vainas VD, distēnija, depresija, biopolārie traucējumi vai kas cits. Man, ja sākumā tā bija tikai VD, tad nu jau pievienojusies ģeneralizēta trauksme un depresija. Par AD, es domāju, ka Tu iekšēji jūties stabili, Tev nav miega traucējumu, nomāktības, totāls bezspēks, apnikums un dzīves jēgas zudums, iespējams, ka vēl vari tikt galā bez AD. Es pati eju uz psihoterapiju, nu pagaidām es nevarētu teikt, ka tai ir baigie rezultāti. Tas pulss Tev tāds ir miera stāvoklī vai esot aktīvai? Man bija uzlikts holteris, tad biju šokā ieraugot ka miegā mans pulss nokrītas līdz 46 sit/min. bet dr teica, ka nekas briesmīgs tas nav, cilvēkiem kas regulāri sporto pulss ir zemāks un mazliet zem 60, miera stāvoklī, cilvēkam ar trenētu sirdi ir normāls pulss, bet man tāpat, kā Tev zem 55 jau radās nepatīkamas sajūtas - tāds reibonis, bezspēks, elpas trūkums.
Man arī ir šausmīgi skumji kad domāju par to, ko mana meitiņa, kurai ir 4 gadi atcerēsies no savas bērnības - mammu, kas visu laiku ir bažīga, pinkšķ vai tupi sēž un skatās vienā punktā. Es cenšos neizrādīt meitai savu slikto pašsajūtu, bet viņa jau jūt, ka kaut kas nav kārtībā. Es gribētu būt daudz aktīvāka, dzīvespriecīgāka un spontānāka, taču visu laiku rēķinos ar savu slimību.
Cik gadiņi ir Taviem bērniem?

5

Kitija! Es tieši ar psihoterapju domāju sākt, jo visur lasu, ka daudziem palīdz. Vienīgais laikam ir problēma atrast labu un SAVU psihoterapeitu. Esmu bijusi agrāk pie vienas, bet kaut kā negribas atkal pie viņas, laikam nebija mana. Man tiešām vēl nav depresijas utml. pazīmju. Ja man tādas sāksies tad tas būs no šīs konstantās sliktās pašsajūtas un bažām par asinsspiedienu un pulsu. Ļoti gribas tikt galā bez zālēm vēl, nu vismaz mēģināt tikt galā bez.
Man tas zemais pulss nebija tāds visu laiku - kaut kā ievēroju, ka tas ir zems vakaros. Jā, miera stāvoklī, un bija reizes kad pulss bija 46 nomodā esot. Staigājot pa māju vakarā ap 55. Pa dienu tikai ir tie 60. Ievēroju, ka pulss kritās tad, kad tas spiediens kāpa augšā. Domāju, ka miegā tas pulss bij vēl zemāks. Bet man bez elpas trūkuma citu bradikardijas simptomu nebija. Nezinu, sportojusi pirms tam biju, bet ne tik ļoti, lai teiktu, ka man sirds baigi uztrenētā. Un agrāk man tas pulss bija no 60-80 .. zemāks nekad!
Maniem bērņukiem ir 4 un 7 gadi. Ļoti mīlam viens otru, nu ir arī savas likstas ar neklausīšanu utt., bet tas ir sīkums. Ar vīru arī trūkst siltuma attiecībās, nu ir jau daudz to iemeslu tam, lai VG attīstītos. Bija arī pārdzīvojumi bērnībā, laikam jau jāmēģina tā psihoterapija būs. UN sports un joga vai kaut kas tml.
Vai gadījumā netiek rīkoti kādi tusiņi cilvēkiem ar VG? Nu būtu tik labi satikties un izrunāties vienam ar otru. Domāju, ka tā tāda sava veida psihoterapija arī būtu.

6

pilze
Protams, kamēr Tevī ir ticība mēģini tikt galā bez zālēm, tās jau vienmēr uzspēsi palietot. Man ir pieredze ar vairākiem speciālistiem, bet zini tie kas nodarbojas tikai ar terapiju, man kaut kā likās, baigi tajā problēmā nemēģināja iedziļināties. Nu vismaz man tā pieredze tāda, tipa - nu parunā, parunā un tā ilgāk, jo skaitītājs tak tikšķ. Šobrīd mana daktere ir psiholoģe, ar pieredzi un zināšanām psihiatrijā un tas man ir svarīgi, jo gribu lai viens dakteris nodarbojas gan ar medikamentozo ārstēšanu, gan ar terapiju. Šādi laikam nav vairumā, bet, ja izdodas atrast, tad man šķiet tas ir labākais variants.
Par tusiņiem gan neesmu dzirdējusi, vienu brīdi te Jelgavnieki runāja, ka jāsatiekas, bet vai satikās - nav ne jausmas. Šeit jau cilvēki no dažādām LV daļām un nav laikam baigi aktīvi..... Nu es, katrā gadījumā - par. Esmu no Siguldas un šobrīd nevaru iedomāties skaistāku vietu kur satikties, tā ka es labprāt tiktos Siguldā, bet, ja kāds tusiņš patiešām būs, bez problēmām (cerams big_smile ja VD ļaus), atbraukšu arī uz Rīgu.

7

Es tagad padzeršu zivju eļļu, nervostrongu kādu laiciņu. Tad jau redzēs kā jutīšos, tagad kādu pusgadu vai vairāk neko neesmu dzēris vispār.

8

Kitija rakstīja:

pilze
Protams, kamēr Tevī ir ticība mēģini tikt galā bez zālēm, tās jau vienmēr uzspēsi palietot. Man ir pieredze ar vairākiem speciālistiem, bet zini tie kas nodarbojas tikai ar terapiju, man kaut kā likās, baigi tajā problēmā nemēģināja iedziļināties. Nu vismaz man tā pieredze tāda, tipa - nu parunā, parunā un tā ilgāk, jo skaitītājs tak tikšķ. Šobrīd mana daktere ir psiholoģe, ar pieredzi un zināšanām psihiatrijā un tas man ir svarīgi, jo gribu lai viens dakteris nodarbojas gan ar medikamentozo ārstēšanu, gan ar terapiju. Šādi laikam nav vairumā, bet, ja izdodas atrast, tad man šķiet tas ir labākais variants.
Par tusiņiem gan neesmu dzirdējusi, vienu brīdi te Jelgavnieki runāja, ka jāsatiekas, bet vai satikās - nav ne jausmas. Šeit jau cilvēki no dažādām LV daļām un nav laikam baigi aktīvi..... Nu es, katrā gadījumā - par. Esmu no Siguldas un šobrīd nevaru iedomāties skaistāku vietu kur satikties, tā ka es labprāt tiktos Siguldā, bet, ja kāds tusiņš patiešām būs, bez problēmām (cerams big_smile ja VD ļaus), atbraukšu arī uz Rīgu.

Nē,Jelgavnieki nesatikās,viss palika sarunu līmenī,pazuda gribētāji!

Sirsnīgā. . .