1

Tēma: depresija=vd?

Es gribeju pajautat vai trauksmaina depresija nau tas pats kas vd ,jo man ir traumsmaina depresija un man ir tadi pasi simtomi ka seit lielakajai dalai.
Arsts saka ka man manos19 gados ir jau distimija jeb trauksmaina depresija.
tgt tik saku doma vai tas ir tas pats vai ne?un ka es varu piedzivot panikas lekmes pietam specigas ja man ir depresija un tur nau tadu simtomu cik zini

2

Re: depresija=vd?

Cik palasījos netā, tad domāju, ka tā ir ja ne tā pati, tad ļoti līdzīga, bet nu neesmu doks, man jau liekas,ka tas viss iet roku rokā

3

Bieži no VD attīstās depresija, bieži tās abas ir kopā un ļoti bieži simptomi ir praktiski vienādi. Es visu laiku domāju, ka man ir VD, taču dakteris, kārtīgi mani izjautājot, izsecināja, ka ir arī diezgan smaga un ielaista depresija. Starpība ir tāda, ka VD var ārstēt bez AD un bieži to izdodas izārstēt, bet, diemžēl depresiju bez AD būs grūti, ja ne neiespējami, izārstēt.

4

Nu man esot trauksmaina depresija kas ilgst un atistas jau vairak ka 4 vai 6 gadus tpc mans stavoklis ir smags big_smile
Es vnk tā aizdomājos ka nau tik nepareiza diognoze uzstadita mos man ir vd,bet ja ta padoma vards trauksmaina depresija jau pati par sevi lidznas pec nosaukuma vd big_smile

5

Tev taču depresija nebija pirms nesākās VD? Tad var secināt, ka tā sākās no VD trakumiem.

6

Nu man bija tā ka gimenes arsts teica ka man ir vd jau sen,bet psihiats un psiho terapete teica ka man ir depresija jau vairk ka 4 vai 6 gadus lidz ar to to jau sauc par distimiju.
tpc es domaju ja jau simtomi ir lidzgi vai kka ta varbūt kkas sajucis viniem:D
Bet 16 iesu pie arsta pajautāsu un tad te arī ieraxtīšu janu kādam ar tāds sabiezējis jautājums:D

7

Nu man ir tā - varu justies normāli, bet jo vairāk sēžu mājās, jo sūdīgāk - vairāk nāk virsū nomāktība, drūmie utt.. Nu 4 gadus man toč tā nav big_smile vairāk pēdējā laikā

8

Tad skaties ka nesak veidoties depresija,es jau ari visus sos gadus domaju ka viss oke lidz nedabuju mazu vd ko atri izarsteju .un tad palika trauksmaina depresija laikam xD
bet ka skiet ka tas ir gandriz viens un tas pats tik nak klat ignums un ta stulba sajuta ka krasas neredzi priecigas krasa ka kadreiz kad zale likas zalak un lapas kosakas briziem liekas ka es sapnoju ka ta nau realitate.
kakads stulbums sitas slimibas.
vispar ko tik cilveks spej izturet lidz uzin ka ir slims un tad sakas vaimanasana xD
vismaz kad es nebiju tik slims ar depresiju lidz nojudzos vis likas labak un viss likas ta ka tam jabut izradas ka nau jajut vajums  kad ej tuset un jaskraida pa toletem jo del stresa kungis nerukaja vismaz tgt nau ta ka kungis ardas nerukaxD

9

Sory pa kludam raxtu no tel gruti ieverot pareizraxtibu xD

10

Nu vot, jāmēģina vairāk kko forshu darīt kamēr darbā jāiet nav big_smile

11

Deprsija radas no VD un diezgan smaga forma- necelos no gultas, jo fiziski to nevareju...gadu nomocijos, jo nevareju pienemt to, ka man ta ir....palidzeja koleges, jo stradaju mediciniskaja iestade un tad nu psihologiski mani apstradaja un piespieda padzert kaut menesi AD un tad viss bija ok. Neskatoties uz to gada reizi padzeru lidz 3 menesiem - jo VD negrib atkapties un atpakal depresija nu nekadigi negribas iekrist.

12

Mjā es ar  truksmi saskāros arī bērnībā bija šausmīgi sapņi naktīs skaļi runāju un staigāju arī big_smile
tgt tas viss saasinājās big_smile
Tas vis tik tpc ka es neesot izsērojis mātes nāvi un dēļ tā nocietinājies:D
Piem ja kāds mirtu no tuviniekiem es neraudātu bū'tu tikai žēl a iekšēji zemapziņā es sevi plosu vainoju un tādā garā

13

Ta tad sodien biji pie psihiatres un paprasiju par vd un to depresiju.
Vina teica ka arstu vidu nau tadas slimibas vd un diognozes ari ne.
to piedevejot jo ta ir vieglak.
kad paprasiju vai tas nau tas pats kas trauksmaina depresija tad vina teica ka ja.
tad tad sanak ka visiem te ir trauksmaina depresija.
citam gimene nospiez vai darbs cits neapmierinats ar sevi cits atkal
nedzivo normalu dzivi vaj ir komflikta ar sevi nesakot ko doma,cits piedzivojis ko
sliktu un iekseji vaino sevi.
vina teica ja maina apstaklus un saka ko doma tad no si viegli var izmukt un atri
atlabt ar kadiem citiem ari lidzigi tikai zemapzinai jasaprot tas ka ta nau tava vaina vai
ka atminas neatnems.
vispar sapriecajos ka neesot tadas vd jo domaju ka man varbut diognoze nepareiza jo simtomi bija identiski..
bet uz to vina atbikdeja ka katrs simtomus izjut nedaudz savadak varbut paparasiet saviem arstiem par vd un depresiju vai trauksmaino depresiju varbut tik tiesam nau oficialas dionozes hn slimibas vd ta vnk ir depresija jo neesam miera ar savu vidi vai darbi,kadu notikumu.
piedodiet par kļūdām.

14

Atvaino, bet es neasaprotu kāda starpība nosaukumam - man personīgi labāk nepaliek no tā, kā nosauc šo slimību. Svarīgi saprast kā ar to tikt galā nevis kā to dēvē vai nedēvē ārsti. Un, ja jau nav tādas slimības kā VD tad kapēc ārsti tā arī nepasaka - depresija?! Kas visi ārsti sazvērējušies un nolēmuši depresiju turpmāk dēvēt par VD?

15

tā ķipa saka ģimenes ārsti  bet psihiatrijā tada termina nau,jeb tādas slimibas tā vnk skaitoties trauksmainā depresija.
Vd parasti sākas no kkāda notikuma vai kka tamlidziga derpresija no dzives veida un dzives uztveres