1

Tēma: VD un gremošanas sajukums

Sveikas...
man dakterīte ir uzstādījusi diagnozi VD, bet mani māc pārdomas, vai tas tiešām ir vienīgais.
Sākums pats bija tāds, ka no rītiem vienmēr vajadzēja iztīrīt vēderu, ar laiku tas pārauga līdz tam, ka šī nodarbe no rītiem bija jau kā obligāta, ja ne, tad līdz darbam varēju arī netikt, jo nevarēju saturēt neko sevī, kā sagriezās vēders, tā bams, un vienmēr vēdera izeja šķidra. Papildus tam, visas dienas garumā sāpes kreisajā paribē.
Tika apmeklēts gastroenterologs un veikta gastroskopija, kuras slēdziens - erozīvā gastropātija. Kardijas mazspēja bez redzamām refluksezofagīta pazīmēm. Helikobaktērija.
Ieteica man padzert omeprazole, bet labāk nepalika. Tad papildus veica fibrokolonoskopiju, kuras slēdziens - Hronisks mazaktīvs proktīts. Tad man bija jālieto svecītes ASACOL + papildus KREON fermenti un omeprazole tika nomainīts uz pantoprazole. Izmaiņas? Absolūti nekādas - katru dienu no rīta uz WC kā likts, papildus tam nāca pastāvīgs nelabums visas dienas garumā.
Tā nu es vilku kādu pusgadu no vietas. Bija jābrauc uz ārzemēm un tad tur vienā dienā pēkšņi sākās lēkmjveidīga caureja, rīstīšanās, spēcīgs nelabums, no kura roku trīce, sirdsklauves un stress. knapi un ar šausmām tiku uz māju.
Aizdevos pie dakteres un tad daktere sacīja, ka tā esot VD. Izrakstīja GRANDAXIN no rīta un LEXOTANIL vakarā uz nakti. Papildus tam padzert arī WOBENZYM. BET!! Nav absolūti nekādu izmaiņu, tagad tik vienu dienu aizmirstot iedzert to pantoprazolu, sapratu, ka nelabums arī pazuda, bet atgriezās stiprākas kreisās paribes sāpes. Esmu bijusi pie savas ģim.ārsta miljons reižu, pie gastroenterologa vairākas, par uz Rīgu biju pie gastroenterologa, bet gads jau ir riņķī un nav nekādu izmaiņu.
Vai kādai jums ir arī tā ir? Palīdziet, lūdzu... sad

2

Re: VD un gremošanas sajukums

Lieka, ka nenormāli daudz zāles dzer.
VD vairāk ir saistīta ar somatisko saslimšanu.
Paskaties šo te, kas atbilst tev un tas ir tas ar ko jātiek galā ar psihologa vai psihoterapeita palīdzību. Es arī uzsākšu šonedēl kursu.

http://reiki.ucoz.lv/blog/slimibu_celoni/1-0-3

3

Nu jā, zāļu daudzums man ir iespaidīgs un arī cenas tām ir iespaidīgas... Un nepalīdz... sad Dzer to, nedzer šito, bet nekas nepalīdz... Apskatīšos to, ko ieteici..
Biju arī bijusi pie Dr. Kudrjavceva uz CIGUN terapiju, arī tās miera punktu masāžas nepalīdz... sad

4

Varbūt labāk neirologu un psihoterapeitu.
Bieži vien tās izpausmes ir somatiskas uz kaut ko citu.
Ar zālēm daudzām gan nevajag aizrauties. Organisms brīnās.

5

Helikobaktērija noteikti nav no VD! No tās obligāti vajag tikt vaļā, jo nezinu vai Tev ārsts ir izstāstijis kādu ļaunumu tas nodara organismam, taču īsumā - tā ietekmē nelabvēlīgi visu organismu! Par cik šīs pazīmes nav ļoti bieži dzirdētas pie VD, es drīzāk Tavus grmošanas trakta izgājienus norakstītu uz helikobaktēriju, jo, ja kāds mokās ar VD simptomiem, tad visbiežāk iedzerot kaut kādu trankvilizatoru, tie samazinās vai izzūd vispār.....  cik saprotu Tavā gadījumā tā nenotiek. Par zālēm gan neko komentēt nevarēšu, jo no Tevis pieminētajām pazīstu tikai lexotanil, kas ir nomierinošs, taču bieži ir dzirdēts, ka tas ir mazefektīgs, arī manā gadījumā tā bija.

6 Izmainīja grd (2013-06-30 18:55:05)

Jā, tur jau ir tā lieta, ka pat dzerot šāda tipa trankvilizatorus, manī nemazinās tas nemiers, kurš manī stāv no šaušalīgā mājup brauciena..
Un ir tā - ejot ārā sākās stress, ka nebūs tuvumā tualete (kas arī tur ceļojumā man bija traks pārdzīvojums, jo pirmajā reizē, kad sagriezās vēders tuvumā nebija tualetes un apskates vietas darbinieki savējā nelaida). Mājas arī nav tā, ka pazīmes izzūd, tikai samazinās, jo mājās taču es tualeti redzu.
Daktere par to helikobaktēriju sacīja tā - varam mēģināt iznīcināt, bet 1) var arī nesanākt un 2) to iesaka darīt tikai tiem, kuriem jau ir kuņģī čūlas, jo tas milzīgais antibiotiku daudzums, kas tiek organismā iegrūsts, esot vēl lielāks nekā pie tuberkolozes.. sad tā lūk.. Un ka var sanākt tā - no vilka bēgot, lācim nagos (sabeigtas nieres un aknas).
Un trakums tajā visā ir tāds, ka pēc mēneša ir ilgi gaidītās kāzas, bet tas mani papildus dzen izmisumā, jo kādas kāzas? Uz poda sēžot? ;(

7

grd
Mana māsa tika no helikobaktērijas vaļā lietojot saudzīgākas antibiotikas bet ilgstošāk, protams pēc tam lietoja pretsēnīšu preperātus, kā arī imunitāti stiprinošus un mikrofloru atjaunojošus homeopātiskos preperātus. Jā, Tu sabeigsi iekšas, bet tas būs īslaicīgi. Ar baktēriju Tu dzīvosi mūžīgi, ja to neārstēsi un tā nodara ļaunumu gan gremošanas traktam, gan vitamīni nespēj uzsūkties - mati var sākt izkrist, nespēks, āda kļūt slikta un vēl milzumdaudz dažādu citu likstu. Tas ko Tu stātsi man ļoti atgādina manu mammu, viņa arī nekur negribēja braukt, ja atbrauca ciemos tad neko neēda, jo baidījās, ka braucot mājās vajadzēs skriet meklēt wc.  Sabiedriskajā transportā viņa vienmēr ar acīm meklēja kur tuvākā wc, plānoja savas ikdienas gaitas pēc tā vai un kur būs pieejamas labierīcības. Daudz reizes ir bijušas situācijas kad viņai reāli nākas skriet, tad viņa uzzināja, ka viņai ir helikobaktērija, izārstēja un viss. Pilnīgi normāls, vesels cilvēks. Arī visādi citādi simptomi izzuda - trauksme, tahikardija, reiboņi, asinsspiediena svārstība u.t.t. Ir ļoti svarīgi no tās atbrīvoties! Lai Tev izdodas!

8

Kitija..
Es nezināju, ka no helikobaktērijas var būt arī tā, jo visi trīs ārsti man apgalvoja, ja  netraucē tā baktērija (t.i. nav čūlas), tad nevajag iznīdēt.
Lasu par tavu mammu un man ir tieši tāpat. Un es nevaru dakteri pārliecināt, ka vispirms sākās pastāvīgas vēderkaites, kas mani iedzina stresā, nevis stress vēderkaitēs. sad
Paldies Tev par atbalstu un dzīvu piemēru, ka kādam tiešām ir izdevies atveseļoties un, ka ne vienmēr tā ir VD. Jo man nav nevienu citu simptomu, kā arī negribās ticēt, ka tā var būt, ka tiešām gadu no vietas ir slikti. sad

9

tiešām,pēc vd neizklausās,kaut arī man bija caureja pie vd kad ciemos ēdu un reiz bija ajskrien uz tolet jo nez kpc bija stres mājas ari ar laiku nevarēju ēst normali jo bija caureja nonstopā pēctam sākas sliktās dušas vemšana no ritiem,kad kkur gāju tusēt sākumā priecigs satraukus kas tur būs un kā tur būs tad bija pēc 10 min vājums nespēks jo hvz kpc stress panema savu un tad sakas caureja big_smile
skraidiju kluba uz toleti dirstams pa vism malam un gaidot garas rinadas  baidijos bixes piesmērēt:D
bet ta nekad par laimi nau gadijies un par laimi dzerot zāles viss ar gremosanu ir oke.
Vienigi varetu but ka tu saslimi nemanot tā palēnam un nemaniji ka tā ir vd?
bet tas maz ticams tā tikai man ārsti saka ka es lēnam ar depresiju un vd saslimu tpc man likas normali stresot ardities lidz neiztureju,pat brinijas kā es gadiem tā esu varējis nodzivot neejot pie arstiem skaidrot big_smile

10

Jareksrisinsbaohs rakstīja:

tiešām,pēc vd neizklausās,kaut arī man bija caureja pie vd kad ciemos ēdu un reiz bija ajskrien uz tolet jo nez kpc bija stres mājas ari ar laiku nevarēju ēst normali jo bija caureja nonstopā pēctam sākas sliktās dušas vemšana no ritiem,kad kkur gāju tusēt sākumā priecigs satraukus kas tur būs un kā tur būs tad bija pēc 10 min vājums nespēks jo hvz kpc stress panema savu un tad sakas caureja big_smile
skraidiju kluba uz toleti dirstams pa vism malam un gaidot garas rinadas  baidijos bixes piesmērēt:D
bet ta nekad par laimi nau gadijies un par laimi dzerot zāles viss ar gremosanu ir oke.
Vienigi varetu but ka tu saslimi nemanot tā palēnam un nemaniji ka tā ir vd?
bet tas maz ticams tā tikai man ārsti saka ka es lēnam ar depresiju un vd saslimu tpc man likas normali stresot ardities lidz neiztureju,pat brinijas kā es gadiem tā esu varējis nodzivot neejot pie arstiem skaidrot big_smile

Es tā arī īsti nesapratu, vai Tev bija citi gremošanas traucējumi,vai tas viss tomēr no VD?

11

grd
Es protams neesmu ārsts un neņemos apgalvot, ka Tev nav VD, taču tie simptomi ir drusku netipiski, Tu minēji vēl kādas ar gremošanas traktu un izvadsistēmu saistītas kaites, par kurām neko nezinu. Tās helikobaktērijas jau arī ir dažādas un bieži vien tiek diagnosticētas tad kad tā ir izdarījušas lielu ļaunumu, piemēram manai mammai bija ielaista un kad diagnozticēja tad jau kunģī bija izveidojušies caurumi no tās, taču kā jau minēju tagad viņai viss kārtībā. Taču ar to ārstēšanu, protams, domas dalās - vieni uzskata, ka nevajag ārstēt, citi, ka vajag un obligāti. Tas tāpat kā ar sēnīti, viens var visu mūžu nodzīvot un viņam nemaz netraucē, citam tā var progresēt un aiziet pat līdz kaulam, kad vienīgais risinājums, nereti ir amputācija. Taču es nebrīnītos, ja ar visiem šiem stresiem Tu būtu iedzīvojusies arī VD.

12

Nu man pirms VD nebija problēmu ar vēderu, bet parādījās VD (tolaik, protams, vēl nezināju, kas tā ir), sākās distonijai tik raksturīgās bailes par veselību, katru dienu dzīvoju vienās bailēs un sašutumā, kamēr neuzzināju, ka tā ir VD. Un pēc laika parādījās arī problēmas ar vēderu, kā rezultātā pārbaudēs uzrādīja helikobaktēriju. Tā kā manā gadījumā tieši VD bija tā, kas "palīdzēja" rasties baktērijai, tāpēc, manuprāt, nevar apgalvot, ka tas nav saistīts ar VD.

13

amber
Helikobaktērija nerodas pati no sevis organismā, ar to inficējās (patiesībā ar to ir ļoti viegli inficēties), taču piekrītu Tev, ka VD var palīdzēt tai rasties, jo kā jau mums visiem ir zināms, VD, tāpat, kā stress un depresija ļoti pazemina imunitāti. Un ar švaku imunitāti nevajag lielu māku lai kaut ko saķertu, piemēram helikobaktēriju. Vai tu no tās tiki vaļā?

14

Tieši tā, lielā stresa dēļ daudzas slimības attīstās, arī šī baktērija. Konstatēja man helikobaktēriju pirms kādiem 4 gadiem, tolaik izdzēru antibiotiku kursu (diezgan grūti bija visu kursu izturēt līdz galam), pēc tam dzēru visas tās labās baktērijas, lai atjaunotu vēdera stāvokli. Bet pēc kāda pus gada atkal viss bija atpakaļ. Un tā es joprojām cīnos ar to baktēriju, pārsvarā dzīvot netraucē, bet pēc kādiem ļoti saspringtiem periodiem un ilgstošiem stresiem atkal liek par sevi manīt. Kā reizi šobrīd tieši atkal ir kārtējais uzliesmojums un plānoju vēlreiz doties pie ģimenes ārstes, lai raksta tās antibiotikas, mēģināšu ar otro reizi iznīdēt.

15

Un, starpcitu, vienmēr, kad aizeju pie ģimenes ārstes un ieminos, ka vēders atkal sācis buksēt, viņa man pajautā - "atkal skolā sesija bija, ja? ". Tā kā viņa arī apgalvo, ka tā baktērija "attīstās" stresa laikā.

16

Es tā arī īsti nesapratu, vai Tev bija citi gremošanas traucējumi,vai tas viss tomēr no VD?

viss sākas no depresijas jeb neprtrauktā stres ko jutu un tad lēnam palika sliktāk lidz nonācu lidz vd.
Manā gadījumā ir jāarste depresija un japārtrauc turēt sevi tas kas mani nomāc.
Visas slimibas man radas no depresijas un vd tgt pat ir gastronomiskas pazimes kungi vis kungis iekaisis kad parak daudz satraucos un esu lauka kur ir citi faktori paliek slikta dusa un rauj uz augsu ir paradijusas alergijas pret krāsvielam,piemēram no kolas vai citam es palieku nervozs taka nu jo kungi kairina un gungi ir daudz nervus laikam ar kkadas smadzenes:D bet tas laikam.
Vissa pamata jeb kuru slimubu vaina ir stressā ko tu nespej panest.
Kā arste teica mana gadijuma ka es neesu izserojis mates navi un turejis  sevi to un kad nomira tante kas berniba audzinaja man nebija emociju tas esot bijis signāls kad man būtu vajadzējis griesties pie ārsta,bet es jau nē un tad tam punktu pielika masas aizbrauksana lidz ar to iekseji jutos pamests un truka man vinas un p]ec vinas aizbrauksanas pakaja 4menesi un biju sagajis sviestā tik tālu ka nevareju 2 menesu iziet no majam un guleju gulta praktiski needu.

17

Jā, bija traucējumi - helikobaktērija ir kārtīgs traucēklis. Sāpes vēdera rajonā - katru reizi kaut kur citur iesāpējās - , bieža vēdera izeja, slikta dūša, dedzināšana. Pirmā parādījās VD, vēlāk gremošanas traucējumi. Vismaz manā gadījumā sanāk, ka VD radīja papildus stresu, kas vēlāk atspoguļojās kā gremošanas traucējumi.

18

Tad jau viss sakaidrs jatiek vala no vd un ja ir ari no depresijas un tad viss ar vederu nokartosies.
man sakuma bija depresija kas izsauca velak vd 2 menesu garuma lidz saku dzert zales kad saku arsteties bieza vedera izeja ari pazuda kungis vairs neardijas neburbuloja viss tgt sak nostaties savas vietas jo nepiedzivoju tik lielu stresu.

19

man viss ieprieks rakstiitais saakaas peec antibiotiku lietosanas, un ciinos jau gadu...noriebaas jau. neviens aarsts neko sakariigu nevar ieteikt, kairinaatu zarnu sindroms...un viss...bet ja ir atklaata helikobakteerija,un ja taa traucee,tad jaaizniidee. laikam man ar jaauzprasaas uz FGS..un piedziivojuma peec mosh uz kolonoskopiju... sad

20

ķipa zarnu mikrofora izjaukta?
Moš man tas pats jo man šis sāka saasināties pēc 2 nedeļas cīnīšanas ar plauškarsoni.