21

Re: reibonji...

Sveiki.
Reiboņi............... tie ir tik dažādi. Kādi Jums tie tie ir? Man isbiežāk ir tādi pēkšņi, aptuveni 1 sek gari. Sajūta tāda, ka kāds pieslēdzis 220 V elektrību pie galvas. Vakar bija briesmīgi. Sēžu skatos TV un atkal..... tikai šoreiz bija pieslēgta aptuveni 360 V. Pat iekliedzos. Negribu to vairs.

22

Man ir nepārejošs reibonis, visu laiku sajūta, ka streipuļoju, bet mēdz būt arī pēkšņs, ļoti spēcīgs reibonis, kad liekas - nu točna nogāzīšoa vai pazaudēšu samaņu.

23

Vai kadam ir,ka pat seezhot uznak tads spiediigs reibonis,un uzreiz bailes?
Vel man paradijas rokas vaajumi:(

24

Man bija veselu mēnesi no vietas, bet ne reiboņi, bet tāda dullas galva sajūta... man problēma bija sprandā, no nerviem viss savilcies un asinis pietiekami nepieiet galvai.  Tagad eju uz masāžām un nu jau ir gandrīz ideāli, un arī rokas pirms tam tirpa.

25

Vispār ja ir reiboņi, lietderīgi aiziet uz sprandas un kakla rentgenu un kakla un galvas asinsvadu ultrasonogrāfiju.

Es biju uz datortomogrāfiju (kaut kas līdzīgs magnētiskajai rezonansei), daktere teica, ja DT uzrādīs, ka viss ok, tad uz magnētu var neiet. Un tik tiešām uzrādīja, ka viss kārtībā.

26

Rentgenu taisiju,neko paldies Dievam traku man neatrada..bet juutu,ka no nerviem man tas saspringums,un varbut tapec..man arii to ne reibonji ta dulla galva..
Ieva,a kadu masazu ej?vienkarsi kaklam?vai nevar kadus vingrojumus vingrit lai atslabinatu to vietu?

27

Iveta

Ir jāiet pie fizioterapeita un viņš arī noteikts, vai labāk masāža vai ārstnieciskā vingrošana..man ir apkakles zonas masāža.

28

Domāju, ka labāk abi - gan vingrošana, gan masāža. Es, kad vingroju, jutu diezgan jūtamu uzlabojumu. Vingrojumus man sastādija fizioterapeite vadoties no sūdzībām un RTG.

29

Biju aizgājusi uz galvas un kakla asinsvadu USG. Te arī parādījās visu manu problēmu iemesls... tagad masāžās, ārstnieciskā vingrošana plus kādas zāles asinsritei... no tā galva dulla

30

ieva_
Apsveicu! Tagad vismaz vari cerēt, ka tuvākajā laikā jutīsi uzlabojumu, jo Tev beidzot tiks noteikta pareiza ārstēšana. Vai Tev ir nospiests kāds nervs, asinsrite slikta vai kas cits? Es jau arī domāju, neskatoties uz to, ka daudzi ārsti mēģina no mums atkratīties un visiem kam nav slinkums uzstāda diagnozi VD, mums ir jāiet un jāizmeklējas lai izslēgtu citus iemeslus mūsu sliktajai pašsajūtai. Man arī vajadzēja 2 gadus lai saprastu, ka visu nevar norakstīt uz VD, ka ir organiskas izmaiņas, tikai manā gadījumā neviens tā īsti nesaprot no kurienes tās radušās, kā iespaido pašsajūtu un kā ārstēt. Bet tagad gribas visiem šitiem gudriniekiem, kas teica - dzīvojiet mierīgi, tā ir tikai VD aiziet un pateikt visu ko domāju!!
Turies! Būs labi!

31

Kitija
ir jau daudz labāk, sākšu tūliņ arī strādāt, tikai tā sirsniņa vēl mēdz dauzīties tā traki. Galva jau praktiski skaidra, paralēli darbam sākšu apmeklēt ārstniecisko vingrošanu. Mēneša laikā pašsajūtu esmu uzlabojusi par 80% noteikti. VD liek nedaudz apstāties tajā trakajā dzīves ritmā un atpūsties, taču šīs trakās sajūtas tiešām laika gaitā pāriet, tikai ļoti lēnām.

Kitija man ir iedzimta samazināta artērija labajā pusē, kreisā artērija to kompensē, taču asinsvados rodas sastrēgums, stresā man muskuļi sasprindzinās un tām asinīm rodas grūtības tikt cauri, tāpēc reibst galva. Daktere gan teica, ka tas esot gandrīz visiem cilvēkiem, visu mūžu dzīvoju, par to nenojauzdama, taču uz stresu pašsajūta pasliktinājās. reizi pus gadā jāiet uz masāžām (kurss 10x), vingrošanas noteikti, viss, kas uzlabo asinsriti. Pārbaudīja arī vairogdziedzeri (iesaku arī to visiem pārbaudīt, pieļauju, ka arī tas var radīt nepatīkamas sajūtas, ja nav vesels), atklāja mazu cistu. Nodevu pēc tam asinis-ja hormoni asinīs būs normas robežās, tad viss kārtībā, tikai reizi gadā jāpārbauda, ja ne-droši vien būs jāārstējas,jo ja ir izmaiņas hormonos, tad pieļauju, ka arī var mainīties pašsajūta

Dzeru arī uztura bagātinātāju sirdij-Kardiovital, tāds dabīgs sīrupiņš ar vitamīniem. Tad jau redzēs, kā būs atstākt darbu pēc mēneša pārtraukuma

32

ieva_
Man liels prieks par Tevi. Ir daudz vieglāk dzīvot, kad zini, kas Tev kaiš, kaut arī tas prasītu nopietnu ārstēšanu, jo šitie teksti - VD neārstējās, neviena dzīvi vieglāku vēl nav padarījusi. Vai to artēriju Tev pārbaudīja ar duplex skenēšanu, vai kā savādāk diagnosticēja? To sīrupiņu sirdi Tev ieteica dr, tieši pie Tavām vajadzībām vai profolaktiski visiem? Lai veicas darbos un lai slimība pamet Tevi uz neatgriešanos!

33

Jā, duplex-galvas un kakla asinvadu USG+vēl paskatījās vairogdziedzeri smile

Sīrupu ieteica ģimenes daktere, profilaktiski domāju jebkurš var palietot, jo tas ir uztura bagātinātājs, satur B vitamīnu, vilkābeli un daudz visādu labu lietu, un garšīgs smile

VD ārstējas, tikai ne ar mājās sēdēšanu. Es sākumā nevarēju pat ārā no mājas iziet, uzreiz slikti palika, bail, no bailēm uzreiz sirds likās, ka pa muti leks ārā...veikalos ieiet nevarēju, pat kad tuvojos veikaliem, man bail palika, bet es sevi vienkārši spiedu katru dienu iet uz veikaliem, sāku ar mazākiem big_smile Katru dienu ar varu gāju ārā no mājas, lai arī tas bija šausmīgi grūti...un tādā veidā tā trauksme lēnā garā pārgāja.

34

Vai kadam nav bijis,ka jau no riita gultaa celjoties sareibst galva?

35

Oh un sapes durosas galvaa ik pa briidim...bail tagad...

36

Man tagad ta - no rita, kad piecelos, vel ir ok, it ka viss kadtiba, bet velak man lenam saspiez galvu, liekas ka ta galva "peld", kaut kada nestabilitate, kad eju, un ta gandriz veselu dienu, un tikai pie vakara nak atslabums un sajutas galva ari ir labakas. Bet jo ilgak tas turpinas, jo galva paliek vel dullaka, pat ja tas atslabums atnacis. Vai kadam ir lidzigi?

37

Lemkijr,
Jā, man arī kādu mēnesi atpakaļ vairāk kā nedēļu bija precīzi tāda pati sajūta. Vispār nespēju koncentrēties un šķita, ka arī ejot streipuļoju vai staigāju pa laivu. Atsāku iet uz masāžām kakla zonai, un nezinu vai no tā, vai vispār, palika labāk. Šodien man piemēram, ik pa laikam ir sajūta, ka kāds ar naglu iedurtu galvā (brīžiem deniņos, citreiz pakausī). Pagājušajā nedēļā saņēmu MR rezultātus un duplex rezultātus - ar tiem, paldies Dievam, viss kārtībā. Tā kā prāts ir mierīgs un norakstu to tikai uz VD. Pagājušā gadā man arī bija līdzīgas izpausmes, bet tad kādu gadu bija miers no šīm izpausmēm, bet bija citas. Tagad, piemēram, ir iekšēja trauksmes sajūta un izteikta sirds sišanās izejot publiskās vietās.

38

Mollija, un kad jaiet uz publiskam vietam, tu dzeri zales vai vienkarsi panem savu drosmi lidzi?

39

Man arī ir problēmas publiskās vietās.Skatos pēc situācijas,ja jau jūtos tā štruntīgi, jau iedzeru zāles pirms tam.Bet zāles visur man ir līdz,bez tām tagad nekur nēju,jo ne  nevar zināt ,ka uznāk stressa lēkme.

40

Ani, kadas tiesi zales tu dzer sados gadijumos vai nesa lidzi? Vai tas nedod miegainibas sajutu?