1

Tēma: Sirds sajūtas

Nu tātad ik pa laiciņam mēdz uzpeldēt kāda jauna sajūta un ja lielajā sarakstā neatrodas, tad gribi negribi vajag pajautāt šeit big_smile
Sajūta tāda, ka sirds sažņaudzās itkā kreisajā pusē kas būtu sarāvies čokurā. Un laikam jau arī nelielas bailes parādās no tā, ka ar sirdi točna notiek kaut kas nelāgs. Mēdz arī pasāpēt, bet tas jau itkā zināms. Protams, ka tas pāriet un sirds tajā brīdī pukst kā pukstējusi, tikai uztraukums nedaudz uzkāpj big_smile
Neatceros kad kāds būtu kaut ko līdzīgu rakstījis šeit, tāpēc uzjautāšu smile

Reāli jau tā sajūta nav tik spēcīga, vienkārši ir jau zināms kā distoniķi mēdz uztraukties par sīkumiem big_smile

2

Re: Sirds sajūtas

gruuvij ar sirdi man ir bijušas vismaz sajūtas 10 dažādas, tā kā tas viss pie lietas neuztraucies.

3

Nu jā, tā jau ir. Gribējās dzirdēt arī kādu atbildi!

4

Kaut kur tepat forumā bija par to sirds raušanos čokurā, tikai ej nu atrodi tagad viss jāpārlasa, bet ir ir tāda sajūta pie VD bijusi.Protams mums vienmēr gribās izlasīt ka vēl kādam tā ir bijis, tas nomierina vismaz man tā ir, tad var dzīvot mierīgi līdz nākamajiem murgiem.

5

Par to "saraušanos čokurā" - man ir tieši tā pat. Ir reizes, kad visu sirds apvidū it kā savelk un tur. Tad liekas, ka sirds sitas ar piepūli un daudz ātrāk. Dažreiz grūti ievilkt elpu. Kad ļoti dziļi ieelpoju, tad parādās sāpes sirds apvidū.
Tā kā ar VD slimoju kādus 7 gadus, man ir sava metode kā no šīs sajūtas atbrīvoties. Lai kļūtu labāk, mēģinu padarīt kko fizisku. Piem., vakar noskrēju 2 km mierīgā solī, pēc tam aplējos ar ūdeni un viss štokos uz kādu laiciņu. Aizgāju uz darbu naktsmaiņā, bet tagad piecēlos un atkal viss no jauna + vēl sirdsklauves... un tas milzīgais karstums laukā!

6

Sveiki!!!vai kadam ir taa,ka atspiezhoties pret kreslu ar muguru,var just sirsninju?Un vel ka no rita pamostos,pastiepjos rokas augsaa guljot,ari var just sirsninju?

7

iveta rakstīja:

Sveiki!!!vai kadam ir taa,ka atspiezhoties pret kreslu ar muguru,var just sirsninju?Un vel ka no rita pamostos,pastiepjos rokas augsaa guljot,ari var just sirsninju?

VD slimnieki ir hiperjūtīgi un pārāk ieklausās savās sajūtās...man te reizēm bija tādas kā tirpiņas muguras pusē bet sirds apvidū,bet ārsts teica,ka sirdi otrā pusē just nevar...takā domāju Iveta,ka tās ir atkal VD mānīgās biedējosās sajūtas.

Sirsnīgā. . .

8

eh loti jau nu gribetos,lai taa ir tikai vd...

9

Kaa jums ir,ja ir,kad paklausos pulsu pieliekot pirkstu pie kakla,ja parsitiens,tad taada pauze un sitas straujaak aatraak..a kaa jums?

10

iveta
Tāpat. Cik esmu lasījusi, pārējiem pēc pārsitiena tāpat. Mani tagad atkal bišķiņ uztrauc tas lēnais pulss, visu laiku 60 vai pat mazāk un beta blokatorus jau 2 nedēļas kā nedzeru.

11

Man arii pulss citreiz liekas leens,bet es vel dzeru blokatoru ,bet nu mazu devu,pusi no 25mg...

12

Kitija rakstīja:

iveta
Tāpat. Cik esmu lasījusi, pārējiem pēc pārsitiena tāpat. Mani tagad atkal bišķiņ uztrauc tas lēnais pulss, visu laiku 60 vai pat mazāk un beta blokatorus jau 2 nedēļas kā nedzeru.

Man ārsts teica,ka ja ir 50 un vairāk pulss tad esot ok,man bija 54 tajā reizē...takā laikam jau tā var būt..lasīju kkur,ka VD var būt arī lēns pulss vai citiem ātrs kā kuram...man ir gan tāds gan tāds.... big_smile

Sirsnīgā. . .

13

ingaa86
Rīt iešu pie savas foršās kardioloģes tad pajautāšu, jo man ik pa laikam pulss nokrīt zem 50 un tas NAV miegā, pat kaut ko darot. Bail iedomāties kāds tad tas ir miegā.....

14

Kitija rakstīja:

ingaa86
Rīt iešu pie savas foršās kardioloģes tad pajautāšu, jo man ik pa laikam pulss nokrīt zem 50 un tas NAV miegā, pat kaut ko darot. Bail iedomāties kāds tad tas ir miegā.....

Ok,tad uzrakstīsi ko viņa saka,kapēc tā un vai VD tā var būt ka svārstās gan ātrs gan lēns....!

Sirsnīgā. . .

15

Skaidrs, ka tā var būt VD, ikvienam man liekas ir bijis lēnais pulss, ātrais, pārsitieni utt...
Man piemēram tagad pulss 52.

16

bradikardija ir zem 50, lai gan sportistiem ir zem, un tas viņiem ir pataloģiskais normālais smile

17

Atskaitos, šodien biju pie savas foršās kardioloģes. Par manu bradikardiju teica tā, līdz 50 NAV par ko satraukties, zemāk gan nevajadzētu laist. Šobrīd jau 2 nedēļas nelietoju beta blokatorus, pie dr mērot pulsu bija 60. Dr saka, ka gan uz VD fona par tādu pulsu nebūtu jāsatraucas, gan jāņem vērā, ka man sirds ir samērā trenēta, arī tas var būt par iemeslu zemam pulsam. Vispār dr teica, ka tas nav nekas ārkārtējs, ja sēžot pie TV, datora, lasot vai esot miera stāvoklī pulss nokrītas līdz 50, bet staigājot, kaut ko darot, būtu labi, ja nenokristos zem 60, taču katram jau tas var mazliet atšķirties un pat par maniem 46 viņa neko briesmīgi šokēta neizskatījās. Teica, ka par sirds jautājumiem es pie viņas mierīgi varu arī nenākt, kad sakārtosies VD, sakārtosies arī pulss.

18

Mani loti moka parsitieni pedejaa laikaa,nezinu taads izmisums un bailes...un ja nu tie parsitieni ir del ta ka kaut kur kaut ko nospiezh,jo saap spranda un mugura..es jau esmu taadaa aarpraataa,ka raudu ik pec kada laicinja...gribaas kliegt,ES GRIBU DZIVOT NORMALI...

19

iveta
Šodien kāreiz, vēlreiz pārjautāju par ekstrasistolēm, viņa teica, ka tas vispār nav nekas veselībai kaitīgs un NEKĀDAS sekas tām nav. Protams, runa iet par priekškambara ekstrasistolēm!

20

Aaa nu vot,a man toreiz holterii,bija gan tadas gan taadas taas sistoles...