4 541

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

vai kadam asins spiediens augsa no vd??... un anormala svisana..:(

4 542

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Cik Tev ir augsa?? Man lekaa

4 543

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Vai nerealitātes sajūta no AD var pāriet. Izrakstīja ARKETIS, dzeru  jau mēnesi. Tā sajūta nepazūd.

4 544

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

ira66 rakstīja:

Vai nerealitātes sajūta no AD var pāriet. Izrakstīja ARKETIS, dzeru  jau mēnesi. Tā sajūta nepazūd.

it kā vajadzētu samazināt nerealitātes sajūtai. Bet konsultējies ar dakteri kurš izrakstīja šši zāles. Vbt tev viņas neder un jāmaina.

4 545 Izmainīja ira66 (2018-09-13 11:38:28)

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

antrak26
Vai tev ir bijusi tā briesmīgā sajūta , kad viss nav īsts, reizēm nesaprotu vai es pati esmu īsta.

4 546

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

ira66 rakstīja:

antrak26
Vai tev ir bijusi tā briesmīgā sajūta , kad viss nav īsts, reizēm nesaprotu vai es pati esmu īsta.

Nekad nav bijusi! Tikai panikas traucējumi!

4 547

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

145/95    dzeru zaales jau..:( nerealitates sajuta ari ir bijusi

4 548

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Tas Tev miera stavoklii vai kad tads spiediens?

4 549

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Sveiki! Tikko pieregistrējos šeit. Ceru, ka lasot to, ko jūt citi VD laikā, man kļūs vieglāk. Ir nakts....atmodos, jūtu vājumu sirds apvidū...bailes no nāves...infarkta..... Dzer AD Estan jau mēnesi....lēkmes ik pa laikam ir...pagājušà reizē pēc mēneša AD lietošanas lēkmes pazuda. Protams, alprozolams, kad netieku ar sevi galaa...šonakt iztiku ar validolu....laikam jau Placebo efekts....pēdējā laika Top izjūtas- lēkājošs spiediens un svīšana. Kaut gan man VD ir 3 gadus, joprojām meklēju sev citas slimības, kas it kā varētu radīt šīs lēkmes....nereāli

4 550

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

miera stavokli

4 551

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Esi griezues pie Kardiologa?un ja jaa... ko saka tik zaales dzert uz kada pamata tads spiediens? Jautaajums cik tad gados musdienaas jadaak dzert zaales pret assinspiedienu. EHO ir taisiits?  Ir citu simptomi veel ?

4 552

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Man no VD bieži ir drebuļi un temperatūra. Piemēram, šodien fizikas stundā pēkšņi sākās šausmīgi drebuļi, no kuriem pat kājas šausmīgi sāka trīcēt, jutu, kā uzkāpj temperatūra. Iemeslu nezinu, jo fizikā man padodas labi, nekādā kontroldarba vai iespējas tikt izsaukta ir klases priekšā nebija. Pēdējā pusgada vai nedaudz vairāk laikā  ( kopš man ir VD)mana normālā temperatūra ir no 37,2-37.8°C. Tas ir normāli 16 ar pusi gadu vecumā???

4 553

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Pēc tam vēl vairākas stundas bija satraukums bez iemesla.

4 554

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Ar arstu esi runaajusi?

4 555

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Aprīlī biju pie neirologa, bet pilnīgi visu nestāstīju, jo mamma bija blakus un es baidījos, ko viņa teiks, ja visu par mani uzzinās. Neiroloģe uzrakstīja mēnesi noofen un magni b6dzert, bet tad vēl nebija sākušās tās problēmas ar temperatūru...

4 556

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Taa temperaturea manupraat nekaa slikta tur nav organisms reagee uz stresu utt...

4 557

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Bija sodien pec ilgiem laikiem, sedeju eedu vakarinas sagriezastads kaa reibonis piemetaas bailes Ka tuliit kkas notiks un saka drebeet viss izmeriju asiinspiedienu jaa bija paaugstibaats. Oanikas leekme:(

4 558

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Es arī nesaprotu, zinu, ka ir cilvēki kas dzer spiediena zāles ikdienā, kam diagnoze ir VD, bet visur cik ir lasīts, tad VD spiediens nav kaitīgs,jo viņš jau tāds nav patstāvīgi tie ir tikai atsevišķi brīži pie stresiem un panikām, bet tādāš situācijās arī parastam cilvēkam paaugstinās spiediens, arī sportojot paugstinās spiediens,, bet neviens taču dēļ tā nedzer spiediena zāles jo tā tak ir norma veselam cilvēkam, tad es īsti nesaprotu kā ārsts var VD slimniekam rakstīt spiediena zāles uz kāda pamata? tas taču ilgtermiņā čakarē visu organismu.....? cita lieta ja spiediens nonstopā ir augsts mērot 3 reiz dienā un nedēļu no vietas, tādā gadījumā es domāju pie vainas nebūs VD bet kāda fiziska kaite.!! jo man arī kad viss šis sākās spiediens bij 160/90 bet nu kardiologs ātri uzrāva ka tas ir no nerviem, vienreiz izmērija, nepateica man cik ir aizsūtija mani uz reģistratūru lai paņemu kkādas tukšās blankas, es neko nedomājot izgāju pakaļ, a tur man saka ka nekādu tukšo blanku nav,, es sāku pēŗties ka jābūt man tak dakters teica u.c,,, nu neko karoč daktere  viltīga, laikam ne pirmo reizi saskārās ar tādu kā es...., aizeju atpakaļ a domas ta man tajā brīdi par tām blankām,... krčieeju atpakaļ kabinetā, stāstu ka nav nekādu blanuku, viņa mierīgi saka sēdies un dod roku, izmēŗija vēlreiz bij pagājušas labi ja 4 min kopš iepriekšējā mērijuma......... viņa izmēŗa un uzreiz saka, ka spiediens man ir no nerva un nekas vairāk, es saku kātas var būt un tad viņa man visu mierīgi paskaidroja........ cilvēkam kuram ir fiziska vaina, asins spiediens bez zālu lietošanas nemainīsies nekādā veidā..... otrais mērijums 120/80 bija es krč pats šõkā, a tas tāds savdabīgs testiņš, viņa izskaidroja arī to,ka tajā brīdī manas domas nebij par to ka man ir kkāda kaite bet gan kur ir fakīnās blankas kā viņu var nebūt, tā lūk..... tāmana personīgā pieredze ar spiedienu........!

4 559

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Sveiki, visiem. Te nu es nākšu un padalīšos savās kaitēs. Esmu diagnostēts ar distoniju, bet tā parasti ir atnākusi un diezgan fiksi pazudusi. Pēdējos pāris gadus neesmu īsti izjutis īstas lēkmes un bailes ka nu ar mani kaut kas tūlīt notiks! Tā nu sanācis, ka distonija ir atgriezusies un likusi pa sevi manīt mazliet smagākā formā. Tagad man ir 26 gadi un apzinoties to ka studēju ārzemēs viss sametās kājām gaisā. Bija smagas panikas lēkmes, nevarēju nosēdēt mierā, un adrenalīns un baiļu sajūta bija ļoti stipra ka likās sirds izleks ārā pa muti. Uzreiz sapratu ka šādi nosēdēt un studēt nemaz nespēšu, tādēļ saņēmos un aizgāju pie ārsta. Izrakstīja propranololu kas ārstē arī panikas lēkmes, depresiju, vieglas 10mg, trīs reizes dienā. Nē, tie nav antidepresanti, vismaz tādu ietekmi neatstāj uz mani, bet vairāk nomierina ātru sirds darbību uz nerva pamata, pareizāk sakot tās zāles saucas 'beta-blockers' jeb nervu sistēmas bloķētāji. Un jāsaka palīdzēja jau no pirmās tabletes un tagad jau kādu laiku dzerot tas man ļāva saprast ka tā ir distonija un ka viss ir manā galvā. Tagad esmu Latvijā, mazliet sevi savest kārtībā, bet vēl joprojām kaut kur tas velniņš uzrodas, nemiera sajūtas, diskomforts tāds it kā akmens būtu iesprūdis. Bieži ir visādās nemierīgas domas, bailes sajukt prātā, diezgan nestabils miegs, dažkārt svīst rokas bet panikas lēkmes asas vairāk nav pateicoties zālēm un arī tam, ka lēnām izprotu ka tā ir sen zināmā distonija ar kuru man kaut kā jātiek galā.

Prieks apzināties ka ir tāds forums kur cilvēki var padalīties ar šo problēmu un kaut kādā ziņā viens otru nomierināt, jo ikdienā mēs par to kuram katram nestāstīsim. Es domāju viennozīmīgi, ir jāiet pie ārsta un jāstājas pretī distonijai, cenšoties aktivizēt aktīvāku dzīvessveidu. Sports, skriešana ir laba lieta kas izlādē un vienlaikus stabilizē nervus un atslābina. Vajag pretoties tai un visu laiku pie sevis teikt, ka viss būs kārtībā, tu man jaunu neko neparādīsi, turpini vien, jo es tevi uzveikšu!  Tikt pāri tai var un pats galvenais nedrīkst ielaist, jo tad ir grūtāk tikt ar sevi galā, ko es varu teikt pēc savas pieredzes. Līdz ko tu saproti ka tā ir distonija un tev ir konstatēta tā laikus atpakaļ vai tikai tagad, tad ne par ko nav jāuztraucās kā tikai saprast kā strādāt ar sevi. Prātā nesajuksi, vienkārši pretojies tai katru dienu. Tā ir cīņa un tad kad tiks uzveikti visi 12 raundi, tad atkal dzīve ieies savās sliedēs. Zāļu tējas, kā kumelīšu, piparmētru nomierina nedaudz, balderjāņi ir labi uz nakti. Kā arī vitamīni kā magnijs b6 stabilizē sistēmu. Tikai neaizmirstat ka pie ārsta un pēc palīdzības jāiet, vienalga vai tas ir ģimenes ārsts, terapeits, kaut kādas procedūras vai vienkārši vieglas zāles, dabiskas zāles kas nomierina. Mazliet vieglāka sirds palika, ka ir vieta kur var nedaudz izteikties un palasot citu cilvēku pieredzi, es būtiski saprotu ka neesmu vienīgais tāds! TU NEESI VIENĪGAIS!

Paldies!

4 560

Re: Simptomu saraksts (papildināms)

Atvainojos,ka rakstu bez garumzimem.Ar vegetativo distoniju praktiski esmu pazistams jau 8 gadus.Man visgrutakais ir ziemas periods,par cik darbs ir sezonals,un ziema ir tuksais menesis.Tad nu ari simptomi izpauzas.Loti labi palidz atteiksanas no kofeina,un ari pietiekami daudz skidruma uznemsana.Par cik agrak aktivi nodarbojas ar ekstremajiem un ne tikai(t.sk futbols,florbols,airesna utt)sporta veidiem,lielakoties simptomi ir temeti uz traumetajam vietam,locitavas,mugura utt.Un varu tikai piekrist aktivitates novers domas,labi palidz parkapt bailem-aizejot uz to pasu veikalu,vai doties pastaiga nepanemot lidzi telefona,ta sevi atstajot bez glabina,un personigi tas palidz dienas,kad VD sit vispecigak.Ka ari prieks,kad ir sads forums,kur ienakt reizes,kad tiesam vajag mazu dzinuliti,lai sevi savaktu.