1

Tēma: Vai tā ir Veģetatīvā distonija?

Jau 15 gadus man ir veģetatīvā distonija, pazīstu to, iemācījos sadzīvot, zinu gan sajūtas, gan panikas lēkmes, kas vairs nebiedēja, tikai traucēja, varēja dzīvot, pieskaņojoties. Bet nu jau trešo mēnesi mokos kā nekad dzīvē! Viss sākās ar to, ka pārstrādājos, raku dārzu visu dienu, vakarā bij pārsitieni, bet nekas, pierasts. Otrā dienā atkal strādāju no rīta līdz vakaram, aizgāju gulēt, jutu, sirds tāda vārga, gurst arvien vairāk, un tad viņa apstājās, ne parastie pārsitieni, bet uz kādiem trīs sitieniem, tad notirpa viss, aizgāja ciet redze un dzirde kreisajā pusē, likās, ka mirstu, sirds sāka sisties mežonīgi, un sāpes krūtīs un kājās. Pēc tam mēnesi sirdsdarbība ik pa brīdim 140, 150, ko dabūju lejā līdz 100 ar korvalolu, un sāpes krūtīs. Nevarēju ne paiet, ne pat paēst, sirds skrēja kā slima, un pārgurums. Un tad es izdomāju pamērīt spiedienu, jo ārste izrakstīja spiedienu pazeminošas zāles,ko nesāku dzert. Izrādījās, ka tad, kad spazmas velk kājas, rokas un sirdi un šķiet, ka viss apstāsies, spiediens ir 95uz 55, sirds tikai53(tā ir, kad eju gulēt) un tad minūtes laikā spiediens ir augšā un sirds ar sit ap 150. Un tad atkal uz leju.. Nekad agrāk spiediens nekrita zem 120/80 un sirds zem80. Sāpes krūtīs jau ir trešo mēnesi, tad stiprākas, tad mazākas, un spazmējas asinsvadi- kājās, rokās(vairāk kreisajā pusē). Uz šo brīdi sirds pirmo pusi dienas iet ātri, un tad sāk gurt, līdz vakarā ir pavisam lēna, un sāp, žņaudz. Nespēju fiziski izturēt tās pārpūles. Šoreiz šķiet, ka tiešām ir kas noticis ar sirds asinsvadiem, ko panikas lēkmes tikai pasliktina. Katru dienu nezinu, vai sagaidīšu otru dienu? Slikti ir bez pārtraukuma. Es taču 15gadus pazīstu distoniju! Šoreiz ir tik traki, ka nesaprotu, vai esmu sabrukusi, vai sirdij ir slikti, un vajag taisīt kādus izmeklējumus? Vai kādam ir tā bijis? Vai šī vaina palēnina sirdsdarbību un spiedienu? Varbūt pamēģināt slodzes testu?

2

Re: Vai tā ir Veģetatīvā distonija?

Šī vaina izstrādā dažādus brīnumus.Bey es aizietu pie dr,lai varetu pati sev atbildet uz so jautajumu:)

3

Re: Vai tā ir Veģetatīvā distonija?

atvasara

Vai vd neaktivizējas pie nervu slodzes, stresiem? Tu raksti par fizisku pārpūli ar kuru viss pasliktinājās. Varbūt kādam ir līdzīga pieredze. Visādā ziņā ceru, ka tagad jūties labi un viss ir normāli!

4

Re: Vai tā ir Veģetatīvā distonija?

Tā vajadzētu būt, ka vd saasinās pie stresiem, uztraukumiem, bet man tagad pie jebkuras mazākās fiziskās slodzes. Aizgāju pie ārsta, gribēju veikt slodzes testu, diemžēl bez rezultāta. Sāku mīt pedāļus, sākumā tāpat, ārste vēl pat slodzi neuzlika, bet sirdsdarbība ātri vien pārsniedza 160. Teicu, ka varu turpināt, jo bija ciešami, lai parādās sāpes, kas ir ikdienā, varbūt ko ierauga! Ārste neļāva, ka pārslodze esot par lielu. Jautāju, ko tad man darīt? Teica, lai ejot slimnīcā uz izmeklējumiem.  Bet dumjākais ir tas, ka slimnīcā mani neņem, jo- distonija tikai! Varbūt kāds zina labu ārstu vai kardiologu, kas tiešām iedziļinātos problēmā un varētu saprast, ko darīt?

5

Re: Vai tā ir Veģetatīvā distonija?

atvasara
Labāk jau nemaz ārstiem neteikt, ka ir VD, jo ir novērots ka tad ārsti mīl visu norakstīt uz VD un nemaz neizmeklē kā nākās. Aizej pie ārsta un nesaki neko par VD, es tā darīju. Varu ieteikt kardioloģi, Ivetu Norko, kolosāla ārste. Aizgāju pie viņas ar visiem saviem papīriem - kardiogramas, veloergometrija, sirds usg un holteris, kad sāka skatīt pirmo papīru rauca pieri un teica, ka neizskatās labi, kad bija visu izpētījusi teica - tikai ar vienu no šiem izmeklējumiem izskatās ka sirds nav vesela, bet redzot kopainu ir skaidrs, ka tā nav sirds, bet gan nervu vaina. Viņa teica, ka esot pilnīgi droša, ka pie vainas ir VD. Es ne ar pusplēstu vārdu nebiju ieminējusies, ka man tā ir. Kad viņa to apstiprināja, kļuva daudz mierīgāk ap sirdi. Pamatīgi izskaidroja arī kas ir ekstrasistoles, kāpēc šāda slodze (kas rodas no VD) nebojā sirdi un nav bīstama u.t.t. Īsāk sakot ļoti vērtīga vizīte, manuprāt. Lai veicās!

6

Re: Vai tā ir Veģetatīvā distonija?

Manuprāt, pārāk traki, lai tā būtu distonija, bet tas, ka distonija to visu pastiprina gan varētu būt. Šādi mokoties PL un viss pārējais jau nav brīnums..
Turies! Izturību Tev!